Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky. Chtěla jsem se zeptat na váš názor. Koupili jsme novou klimatizaci, mobilní, takže přenosnou. No a v takových vedrech se na našem bytě nedá vydržet, někdy je tam i 32 stupňů. Tak jsem se chtěla zeptat, zda si myslíte že je možné nechat zapnutou klimu ve vedlejší místnosti kde malá spí? Napadlo mě, že bych ji nechala jet v obýváku a malé nechala do pokoje otevřené dveře, aby se jí lépe spalo? Myslíte, že se nenachladí nebo tak něco??? Nenechala bych více než 5 stupňů oproti venku. Děkuji za jakoukoliv radu.
Ja prave taky resim to same. Jestli je pro miminko horsi sileny vedro nebo klimatizace…nevim no je to hruza v tomhle pocasi a u nas v byte se to neda nijak vyvetrat..bohuzel fakt pomaha jen ta klimatizace ![]()
pokud nebudeš mít velký teplotní rozdíl tak by to vadit nemělo. Ještě pozor na to že klimatizace vysušuje vzudch takže i sliznice a může to pak způsobit kašel nebo rýmu. ![]()
My jsme klimatizaci pouštěli jen v Anežčině nepřítomnosti (měla pár měsíců) a spinkat jsme jí do místnosti dávali, až když byla klimatizace vypnutá. Určitě bych nenechala klimatizaci zapnutou v místnosti, kde dítě je, ale ve vedlejší by to vadit nemělo (když to nepřeženete).
Tak jak to popisuješ to podle mě není problém. Blbé by bylo, kdyby to na ni přímo foukalo nebo jsi jí tam nachladila o 10 stupňů míň - což nechceš ani jedno. A ještě možná, než půjdete ven, tak bych ji aspoň půl hoďky předtím vypla, ať se zase doma postupně oteplí a nemá zbytečně velké tepelné přechody ![]()
Ahoj,
rady od holek opakovat nebudu, souhlasím se všema a k tomu vysoušení vzduchu…je to pravda, namoč ručník a hoď ho na topení, on postupně bude schnout a vzduch bude vlhčí.Já to tak dělám i v autě, přes okno hodím mokrou plínu ![]()
Ahoj.Klima používám odjakživa.Maty až na jednu angínu což bylo v zimě nemocnej není takže já bych se toho nebála:-).
určitě bych použila. Ne přímo na děcko ale někde vedle. V podkrovních bytech v těchto vedrech nelze existovat..natož spát..
J.