Problém otěhotnět

Anonymní
9.7.10 10:35

Problém otěhotnět

Ahoj,
pokousim se od března otěhotnět, ale zatím bez pozitivních výsledku. Pred 4 roky jsem prodelala trombozu a bylo mo zjisteno dedicná srázlivost krve. Následovalo opusténí hormonální antikoncepce a dle lékare zavedení tělíska ackoliv jsem jeste nerodila. Tělísko jsem měla 3 roky a letos v lednu mi jej odebrali. Následne jsem brala kra´tce antikoncepci vhodnou pro zeny , které nemohou brát hormony. V březnu jsem vysadila a pokousím se s přítelem o miminko. Bohuzel máme vztah na dálku a tak se vídáme tak 3 x do mesíce. Nevím co by mohlo zpusobit problem. Snad jeste dodám ze jsem mela min. mesíc malou cystu.dekuji za radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.7.10 10:53

teprve v březnu? ono se to začíná řešit až po roce neúspěšného snažení…
a když přidáš „problémy“ cos psala plus, že se nevidíte s přítelem často tak to bude chtít hlavně optimismus a trpělivost…
a držím :palec:

• Citovat
  • Upravit
9.7.10 11:09

Mno..ono i to že se vidíte s přítelem jen 3× do měsíce může být příčina.. nemusíte vychytat ovulaci :think: né každá žena jí má pravidelně uprostřed cyklu.. já jsem tomu příkladem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.10 11:31

Díky, máš asi pravdu, ale člověk při prvních potíží začne zmatkovat a hledat, kde je chyba.

• Citovat
  • Upravit
3006
9.7.10 12:00

Mi se snažíme od 2/2009 a ještě pořád nic, spousty vyšetření za námi a před námi CAR (ale vše se musí brát s usměvem nebo se jinak zblázníš)… píšeš že se snažíte od března, tak to hlavu vzhůru a vesele do toho…..možná co bych ti ještě poradila že si můžeš začít měřit bazální teplotu a dle toho poznáš kdy vůbec máš ovulaci, který den, a pak se třeba zaměřit na tyto dny a pokud je u vás vše v pořádku tak se mimi určitě podaří… tu teplotu si zapisuj třeba na
www.fertilityfriend.com – mám i český překlad pokud budeš chtít, pokud nebudeš něco vědět tak mi řekni a ráda poradím. Je to skvělý prográmek kde si každý den zapišuješ BT a pak ti dle teploty graf ukáže přesně, který den máš ovulaci a plodné dny a také je to dobré když jdu na gyn. tak to doktorce ukážu a ona hned ví co a jak. Fakt dobrý program mohu jen doporučit, používám ho již více než rok a super i přesně zjistím kdy máš dostat MS, ale to si žádná nepřejeme. Zkus to a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.10 12:19

Moc děkuji za rady, kouknu se na to adam ti vedet jak to probýhá. Špatné, ze díky zamestnání se přítelem nevídáme tak casto. :-(

• Citovat
  • Upravit
363
10.7.10 11:18

Ahoj, taky jsem stresovala. Než jsem otěhotněla po prvé, trvalo to 7 měsíců, u druhého taky. A taky jsem měla strach, že to nevyjde. Už jsem byla i u doktora a ten mi řekl, že se to řeší až po roku. A navíc, narozdíl od tebe, mám manžela každý večer doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
10.7.10 20:36

Buď trpělivá. Mě trvalo pokaždé několik let než jsem otěhotněla, už jsem si říkala, že snad nebudu mít moc děti a mám 2 zdravé kluky. Ono hodně dělá psychika. Teda u mě to bylo 100% tou psychikou. Pokus se zaměřit na něco jiného a nemyslet na mimi. Ono to přijde, pokud jsi podle doktora v pořádku a i přítel byl na spermografu, tak to chce čas. Někdo otěhotní hned a někomu to trvá déle. Je to docela málo co píšeš, že se vidíte s přítelem, jak to pak chcete dělat později? Držim pěstičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
10.7.10 20:51

jejda od března? my čekali na malou 2 roky a přesně jak píše Ivy, ovulaci můžeš mít pokaždé jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
12.7.10 07:50

Ono asi nejde sedět jedním zadkem na dvou židlích, manžel taky pracoval v Praze a my se vidívali jen o víkendech, pro mě to bylo málo a pak už jsem chtěla rodinu, manžel prostě musel nebo i chtěl a změnil práci, teď máme krásného syna a čekáme druhé mimi, sice do prahy jezdí, ale jednou za 14 dní a já ho mám doma každý večer…
A taky se na to nechce upínat a čekat, že to bude, jak se lidově říká „hop na krávu a je tele“…
držím pěsti, j.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.7.10 08:52
Anonymní píše:
Ahoj,
pokousim se od března otěhotnět, ale zatím bez pozitivních výsledku. Pred 4 roky jsem prodelala trombozu a bylo mo zjisteno dedicná srázlivost krve. Následovalo opusténí hormonální antikoncepce a dle lékare zavedení tělíska ackoliv jsem jeste nerodila. Tělísko jsem měla 3 roky a letos v lednu mi jej odebrali. Následne jsem brala kra´tce antikoncepci vhodnou pro zeny , které nemohou brát hormony. V březnu jsem vysadila a pokousím se s přítelem o miminko. Bohuzel máme vztah na dálku a tak se vídáme tak 3 x do mesíce. Nevím co by mohlo zpusobit problem. Snad jeste dodám ze jsem mela min. mesíc malou cystu.dekuji za radu.

ahoj,
to je ještě moc brzo, ono taky může trvat až půl roku, než odezní účinky antikoncepce. Říká se, že buď do toho žena spadne hned po vysazení, protože tělo je v šoku nebo naopak to trvá i 6–8 měsíců, než účinek zcela pomine.
Jinak já jsem brala normální tabletky asi 4 roky, vysadila je v březnu 2007, o prázdninách 2008 (čili po roce a něco) jsme šli na vyšetření a hned byla jasná příčina - manželův spermiogram jedním slovem katastrofa – 1% zdravých spermií. V únoru 2009 jsem podstoupila umělé oplodnění ICSI, no a hned napoprvé a od listopadu máme Tomáška :-) Čímž chci říct a připojit se k holkám, že se to opravdu řeší až od roka marných snah. A mimochodem, moje ovulace byla taky velmi nepravidelná, 3× měsíčně může být taky problém. Zkuste to probrat s přítelem, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oli123
20.7.10 17:35

snažilka

Ahoj kočky. S manželem se snažíme otěhotnět a nejde nám to :-( Mám nepravidelnou MC (32 - 36 dní, někdy se ani nedostaví), neužívala jsem žádnou antikoncepci, naopak užívám Babyplan s kyselinou listovou a manžel má letos 18 let cukrovku I. typu, nemáte některá s vás podobné skušenosti? Moc by mi to pomohlo. Doktor, řekl, že se máme snažit, jako kdyby byl zdraví, ale mě se to nezdá :-( A ještě po jak dlouhé době by mohl jít chlap na spermograf? Děkujiii a hodně štěstí. Ivča

• Citovat
  • Upravit
11529
21.7.10 07:41

A co utrogestan, mě to pomohlo na pravidelnou MS a do tří měsíů jsem byla v tom, ale možná máš úplně jiné problémy…
držím palečky, j.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
22.7.10 21:39

Pro anonymní - pkud máš zjištěnou trombofilní mutaci, tak by se chtělo poradit v hematologickém centru, někdy dělají potíže s početím, nebo spíš udržením mimča. pokud máš MTHFR, tak často pomůže jen Femibion, pokud jinou mutaci, atk většinou v centru nasazují nízkomolekulární heparin. Jinak jak psaly holky, 3měsíce je krátká doba, takže hlevní je zůstat v klidu a zbytečně se nestresovat.
Oli, podle mě záleží, jak dobře kompenzovanou má manžel tu cukrovku. Asi bych se poradila s Dr.jestli by radši nebylo možné udělat spermiogram, aby jste věděli, na čem jste. Pokud by byl v pořádku, tak bych byla v klidu a nechala tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
23.7.10 22:19
Ivy.mystery píše:
Mno..ono i to že se vidíte s přítelem jen 3× do měsíce může být příčina.. nemusíte vychytat ovulaci :think: né každá žena jí má pravidelně uprostřed cyklu.. já jsem tomu příkladem :palec:

Souhlas já si musela měřit bazálku a až pak jsem vychytala kdy.Otěhotněla jsem po 8. měsících takže bud v klidu. Ale fakt by to :-P asi chtělo aby jste se tulili častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí