Večerní koupání - režim půlročáka

8.7.10 20:32

Večerní koupání - režim půlročáka

Ahoj mamči, ráda bych prostřednictvím emimina najukla k vám do rodinek, jak to u vás chodí.
Mám půlročí chlapisko, celkem bezrežimovýho - vše se odvíjí podle toho, jak se mu přes den chce spinkat, jak dlouho spinká, jak prožívá procházku, jak se nacucá MM …
Jediný, co je stálý už od narození, že úderem 18.hod začne být mrzutý a ospalý - šmudlá se, brečí, chce se zavrtat k prsům … usne i nemytý, bez ohledu na okolní šrumec.
Potíž je v tom, že je pro nás dost nelehký nastavit náš režim tak, abysme ho už třeba v 17:30 koupali a ukládali spinkat. Manžel chodí po 17.hod z práce hladový jak vlk, takže kolem 18.hod se u nás večeří a „revitalizuje“, někdy chodíme z procházky až po 17.hod (kvůli horku chodíme ven až později po 14.h) … Prostě ho nestihneme večerně odbavit a po 18.hod usne a spí klidně až do 21-23 hod. Navíc, když ho dám spát takhle brzy, tak má ráno už ve 4 hod a musím vstávat (den začíná ukrutným kaděním).
A teď tedy k jádru pudla - regulerně tedy nestíhám koupat atd. před 18.hod a malej usne nemytej, probudí se třeba po 21.hod a teprv takhle v noci ho v klídečku koupu a vypravuju na noční spinkání.
Mám z toho ale blej pocit, že miminka by se měly přece koupat třeba kolem 19.hod a nejpozději do 20. dávat spinkat a že ukládat půlroční miminko do postýlky oficiálně (tj. po koupeli atd.) až třeba v 22 hod večer není OK. Malej ale prostě až do třeba 19.hod nevydrží. Přenastavit mu čas se nám za celýho půl roku nepodařilo, prostě si jede svojí.
Máte to někdo taky tak? Prostě před 18. hod nestíháme dělat večerní ritály a z koupání po 21. hod mám divný pocit.
Jaké jsou vaše názory? Děkuju moc moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3870
8.7.10 20:59

Jé, tak to bych teda nemohla. Prostě i kdyby se mělo dít cokoliv, tak malá (11 měsíců) se jde kolem sedmé koupat, pak najíst a v 19.45 už leží v posteli. A takhle to praktikujeme už od narození. Manžel určitě hlady neumře, u nás oba jíme také až malá usne a nevidím v tom já ani manžel žádný problém, ba právě naopak, máme klid, pak v klídku dáme kafíčko, pohoda. To, co popisuješ, to si nedokážu představit. Co je nelehkého na tom vykoupat děcko, dát mu najíst a spát, je to otázka tak půlhodinky. A v 6 měsících už by režim určitě měl mít. Zkus přehodnotit priority. Najezený manžel - ukňourané bezrežimové děcko nebo klidné dítě, které spí a najezený manžel, akorát v jiném pořadí s časovým odstupem cca 30 minut. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
8.7.10 21:02

Hele ja mylsim, ze to zalezi hlavne na vas, jak van to vyhovuje. Jestli Ti nevadi ho davat spat ve 22:00 tak proc ne…
No u nas (myslim CR) je nejak zobecneno, ze se deti davaji spat mezi 19:00-20:00, ale podivej se v jiznich zemich tam miminka josu klidne do puilnoci venku a nikomu to divne neprijde.
Takze bych to brala hlavne podle Tebe - zda ti to vyhovuje nebo ne a pokud ne, tak bych pomalu zacala upravovat rezim dle Tvych predstav.
Ja jsme s tim zacala de facto od narozeni - proste jsme se snazila zavest pravidelne koupani a uspavani. I kdyz kazde mimi je jine a jednim to jde jednodusse s druhym je to zase slozitejsi.
Takze to kdyztak zkus postupne posouvat.
Filipek spinka vetsinou tak 30 minut dopoledne. POak zalezi kdy usne aj ak dlouho spis a pak ho davam odpoledne spat mezi 13:00-14:00 no a opet zalezi na tom jak dlouho spi. Kdyz spi dlouho tak ho pak davam spat ve20:00. Ovsem nekdy spi kratce a pak je k veceru uz uneveny tak ho necham usnout, ale necham ho spat treba 15 minut a pak ho vzbudim tim se trochu prospi tkaze je v pohode na koupani a krmeni, ale zase neni moc vyspaly tkaze krasne ve 20:00 usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverttka
8.7.10 21:03

Ahojky,
můj názor je, že když něco vyhovuje dítěti a tobě, tak je to v pořádku. Rozhodně bych u ničeho a tedy ani koupání nedala na to, že „by to tak mělo být“. Některá miminka zase koupání rozdovádí a tak se taky nemůžou koupat večer. Já bych koupala klidně dopoledne nebo před odpoledním spinkáním, podle mě je jedno, kdy ho umyješ, prostě nemáte koupání jako usínací rituál. No a? Až budete větší a budete běhat, tak postupně na večení mytí zabahněného dítěte přejdete. :lol: Ať se daří

• Citovat
  • Upravit
16291
8.7.10 21:07

Já doma udělala to že jíme až potom co jde malý spát. Pokud nejde přehodit režim jemu, tak to asi budete muset zkusit sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
8.7.10 21:08

přesně tak, režim by už jste měly mít dávno zajetý, můj mažel chodí z práce v šest taky trochu kritická hodina, takže koupeme v 19:00 stůj co stůj, a ona už to ví a jakmile je třeba už později začne fnukat, a nejpozději v 20:00 musí spinkat, zatím musím zatukat ale daří se nám to perfektně,

zkuste nastavit to koupání na šestou hodinu, z procházky chodte trochu dřív manželovi připrav třeba jídlo at si ho sám jen ohřeje a ty se můžeš venovat klukovi, ten režim je podle mě důležitý i pro pozdější věk, budete mít pak večer klid a hlavně samy pro sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
8.7.10 21:12

Já bych se teda nejdříve postarala o mimčo.U nás to tak funguje.malá chodí spát okolo 18hod.A jak píše Dana,pak je klídek na večeři,kávičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
8.7.10 21:16

Ahojky,ja mam 5.mes holcicku a taky pevnej rezim moc nemame,ale vetsinou jdem do postele ve 21h a tak ve 22h nakojena usne,nekdy taky ne…
Ja ji teda koupu kolem 19h,ale ne kazdej den,protoze ma moc suchoun pokozku a doktorka mi rekla,ze staci dite koupat kazdy 2-3.den…
Vis co kazdej ti poradi neco jinyho a kazdy miminko je taky jiny,taze delej jak vam to vyhovuje.Ty si mama a znas svoje dite nejlip,pa

• Citovat
  • Upravit
10799
8.7.10 21:16

My koupem před osmou, a taky někdy na koupání musím budit :nevim: Usínají jak kdy, někdy o půl deváté, někdy o půl desáté. Blbý pocit z toho nemám… (kdo říká, že miminka by měly jít spát nejpozději v osm??) taky si myslím, že když to u vás vyhovuje všem zúčastněným, tak není co řešit.

A jinak tady budu možná za kacířku, ale „režim“ ve smyslu „každý den šup do postýlky v tolik a v tolik“ je mi pro takhle malé děti trochu protivný. Možná to některým dětem tak vyhovuje, ale naši jsou unavení někdy dřív a někdy později… tak proč je nutit ležet v postýlce, když ještě nejsou unavený? Taky by mě nebavilo, kdyby mě někdo nutil být v posteli když ještě nejsem unavená. Až budou starší, tak si to dokážu představit,že jako třeba po večerníčku, ale teď to fakt neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.7.10 21:17

Maruška má režim prakticky od narození, usínala po koupání a kojení do 19.hodiny a teď v létě jsem jí režim posunula (nenásilně) na 21.hodinu. Ale nebudu ti psát, že to tak máš udělat nebo že to tak má být, protože moc dobře vím, jaké to je - starší dcera to měla podobně jako je to u vás a zavést režim se nám nedařilo hodně dlouho. Koupala jsem odpoledne (a zvlášť ve vedrech to bylo prima), jak to vyšlo. Dělej to, co vyhovuje tobě i dítěti a časem to půjde samo :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
8.7.10 21:37

ja to mam dobry, manzel prijde z prace osprchuje se a vari, mezitim se da obstarat koupani tak je to ital a zijeme v CH a taky bych to neresila, teda spis jde o to ze vstava ve 4 to je hodne brzo. ten vecerni spanek by to chtelo spis z toho duvodu, ale tak jak bylo receno, pokud to vyhovuje vsem tak bych to nemenila. jinak my teda mame pekny, kolem osme jdou obe holky, mladsi i driv. budi se k ranu ale staci dudlik a spi tak do 7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
8.7.10 21:43

Omlouvám se zakladatelce, že sem vpadám se svým dotazem, ale - odkdy vůbec začne nějaký režim vznikat? (Máme 7týdenního kloučka) Zatím se vše řídí kojením :nevim:
Můžu pro vytvoření pravidelnějších dnů něco udělat už teď? Když ještě ne, tak odkdy a jak?
Děkuju! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
8.7.10 21:54

dornicko, tak u nas jsem se snazila od zacatku s krmenim co tri hodky, pak co ctyri a pak zacla sama spinkat pravidelneji, dopo, odpo, navecer. nedavno jsme odbourali ‚navecer‘ a v noci spi mnohem lip. predtim koupacka ale to predtim byla tak co tri dny. ted kvuli horkum denne a uz nam to zustane. je to tezke ale kdyz kojis, mimis musi mit ted i vetsi zizen, takze se prisava casteji. je ale maliky, takze vyckej to prijde samo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
8.7.10 22:02

Dornicko,
jak jsem psala u obou kluku jsme zacala s rezimem de facto od narozeni. Takze jsme se snazila dodzovat - koupani cca ve stejnou dobu a postupne i to krmeni. Ono zpocatku to obcas jde obcas ne, ale snazila jsme se alepson tomu idelanimu casu priblizit.
Ve trech mesicih jsme ho zacala davat samotneho spat do loznice a postupne jsme zavadela pravidelny rezim.
U obou deti sem i to osvedcilo, ale kazde ditko je jine takze to musis zkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
8.7.10 22:23

Já to vidím takhle - jestli to nevadí tobě, je to v pořádku. Mně by to vadilo, potřebuju nějaký čas večer pro sebe na regeneraci a vypnout. :palec: Ty ho máš díky tomuhle o hodně míň a přijde mi, že pak nemůžeš mít pocit, že jsi v pohodě a že to takhle chceš, ale možná se mýlím a vyhovuje ti to. Jestli jde jen o názor okolí, tak na ten se vybodni :-) U nás je to tak, že malá (bez ohledu na to, jak přesně spí přes den) je koupaná kolem osmé, napapká se, a někdy usne hned, jak zapínám spací vak, někdy tam trochu povídá kolotoči, ale už tam jdu jen výjimečně, tak 2× týdně (podat dudlík, pohladit a mizím) Budí se jednou tak kolem páté, napapká se, spíme pak ještě cca do osmi. Mít váš režim, vypadám jak zombice :mrgreen: Jo a malá je stejně stará, bude jí teda vlastně zítra 7m.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure