Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím o radu. MOC se mi líbí kočárek Espiro Atlantic. Nevíte, jaký je rozdíl mezi Espiro Atlantic a Espiro Atlantic 2010, kromě roku výroby? Jsou rozdíly v parametrech? Na netu jsem to nenašla. Máte s ním někdo zkušenosti, jestli se hodí i do terénu? Bydlíme v podhůří na samotě, potřebuji, abych s ním mohla i na polní cesty, nebo kamenité.
MOC díky za rady!!! ![]()
Máte zkušenost s Espiro Atlantic?
Přidejte zkušenost s Espiro AtlanticJá měla Espiro Atlantic v roce 2008 a ten se hodil tak na asfaltku. Na lesní cestu ne, protoe hrozně skákal. Má sice velké péra, ale ty nepruží. Třeba to za ty dva roky vylepšili ![]()
To doufám…líbí se mi prostorná korba, budeme mít miminko na zimu a zimy máme opravdu pořádné!
Má tady někdo zkušenosti i s novějším typem 2009 nebo 2010? Budu vděčná za rady a další info!!! ![]()
Já měla Atlantic 2008,jak jsem koukala teď na ty nový,připadají mi stejný rozměrem,jsou jen jiný barvy,a doplňky,s hlubokým jsem byla moc spokojená,vypadá pěkně,je vyšší,takže elegannější,jezdila jsem s ním i do lesa,a do terénu a vpohodě,má velký nafuk.kola,tak nevím který by byly vhodnější,že se nehoupe myslím nevadí,má super velký koš,je celkem i prostorný,já měla malýho v květnu,v lednu jsme se už nevešli s fusakem,tak zimu jsme odjezdili ve sporťáku,ale v březnu jsme se zas do hl.vrátili a jezdili až do 13. měs,ale mě v kočárku jen spal,některý chtěj koukat na svět,tak je pak lepší spor´ták,ten je dost velkej,těžkej,ale pro dítě asi pohodlnej,vše má svý pro a proti,ale mysllím že Atlantiky jsou dobrý kočárky,pro mě to byla láska na první pohled,a teď už i s autosedačkou,ta dřív nebyla ![]()
Havraní…MOC díky! Mě taky chytil za srdce. Chtěla bych ho ještě vidět v reálu, ale pořizovat ho budu asi přes internet. Uvidím. Ale líbí se mi MOC!!! ![]()
Je skvělý, že máš zkušenosti i s tím terénem. Bydlíme na samotě v kopcích mezi lesy…tak potřebuji aby byl mimískovi pohodlný i v terénu, i ve městě (kam jezdíme hodně často za rodiči).
Kdy už ste kupovali kočárek? Já myslím, že když dopadne dobře amnio vyšetření, tak snad od toho 6.měsíce by to mělo být v pohodě, ne? Jsem pověrčivá, dřív nekoupím ani dudlík! ![]()
No my ho kupovali taky někdy v šestým měsíci,myslím,že to je tak akorát,na pozdějc bych to nenechávala,pak jsem začala marodit,rýma,průdušky,a byla jsem tak nemožná,že jsem byla ráda,že máme už tak nějak všechno,a prcek se narodil v 37.měs,ten šestý je tak akorát,tak se opatruj ![]()
ahojky..taky jsem hrdá majitelka espira atlantic
…ale mám s terénem trošku jiné zkušenosti. Je to moc tvrdý kočárek, v terénu moc drncá ( je to poznat i ve městě na dlažbě) nemá totiž v podstatě žádné odpružení. Jsou tam pružiny ale dalo by se říct že jsou na ozdobu. Taky je problém s jeho rotačními kolečky na nerovnosti. Kolečka se protáčejí každé jinak a pak se kočárek šprajcne ( ale tohle je problém všech kočárků s rotačními koly) Oni se ty kolečka dají zamknout ale pak jsem byla poučena že při velkých a častých nerovnostech se mohou vylomit. Známá bydlí na baráku tak i neteř a oběma se osvědčilo klasické tako ( eventuálně něco podobného co nemá otočná kolečka a má pérování). Jinak ještě i velikost korbičky není velká. Záleží na velikosti miminka ale má dcera má 4 měsíce a 6,5 kg a na hluboký kočárek to vidím maximálně ještě na měsíc.
Když ono těžko říct,to už si musí asi každej srovnat sám,ale abych špatně neradila,já s ním jezdila nejvíc po rovným terénu,normálně po městě,ale i do lesa,po polní cestě,myslím,že po kamenech se bude asi blbě jezdit s každým,a zas aby si koupila kočárek,který se jí nebude líbit/mě se třeba ty polský,který jsou odpružený ,zdaj hrozný/asi bych si na ten šílenej terén prostě pořídila nějakej starší odpruženej,jestli je to samota,tak to bude fuk,jako má třeba někdo na balkon,a do města ten,který se líbí,na každým kočárku něco negativního se vždy najde,a aby se mi pak ještě nelíbil,to bych byla naštvaná ještě víc,a mě se fakt nezdál malý,možná spíš na šířku mohl být větší,my měli v půl roce 9600g,a já ho tam fakt měla do roka,ale záleží spíš na dýlce dítěte,ale teď jsou všechny tyhle typy takhle malý,předpokládá se,že po půl roce jdou do sporťáku,opodstatnění to asi má,pamatuju doby,kdy děti z hl.kočárku padaly po hlavě,když už seděly,to ve sporťáku nehrozí,pěkně pásy a nemůže se nic stát.Tak přeju,ať se rozhodneš správně
Mimochodem ten červenej atlantic je taky bomba…
Je pravda, že mě Espiro zaujalo vzhledově a na netu jsem na něj našla dobré reference.
Budu se pídit, jestli ho někde neobjevím na prodejně, abych ho ještě okoukla. Ale připadá mi, že pérování a otočná kolečka jsou v dnešní době problémem u všech kočárků. Jediný, který jsem ještě objevila, že by snad mohl být víc do terénu…je Firkon Vario, ale už se mi tak nelíbí.
Já mám po prvním dítěti starý šestipérák (proutěný, je to ta nízko položená korba…je opravdu obrovský), takže počítám, že udělá manžílek nějakou údržbu a budeme s ním jezdit zase do terénu (je ale pravda, jak byli před 100 lety lidi menší, tak rukojeť je velmi nízko…tak se ji pokusíme nějak zvýšit, aby nebolela záda.
Nový kočárek potřebuju kvůli skladnosti do auta atd.
Evelína
ahojky nechci tě něj odrazovat.vzhledově je to super kočárek a perfektně se s ním jezdí po obchodech či po městě..na řízení ti stačí jedna ruka
HAvraní…A jak se ti prosím skládá do auta? Já mám dlouhou Felícii a mám problém ho tam narvat. Už se nám tam nic jiného nevleze ![]()
Kamčo…neboj, neodrazuješ mě…já jsem moc ráda za jakýkoli postřeh!!! Je lepší všechno dopředu zvážit, než být dodatečně zklamaná! Musím někde v HK objevit obchod, kde bych mohla zkouknout jak Espiro Atlantic, tak Firkon Vario. Espiro je hezčí a levnější, Firkon je víc do terénu, ale moc se mi nelíbí a je i dražší…takže babo raď! ![]()
Do auta to teda nic moc,skladnej ten kočárek moc není,to je fakt,na cestování jsme pořídili Moon bugy fit,atlantic jsem musela dávat konstrukci dopředu,a korbičku do kufru,mám fabii hatch back,ne kombi,a do kufru nebyla šance,a nás je pět,tak to nešlo jinak řešit,ale pokud máte první dítě,mamča stejně většinou sedí vzadu,ale atlantic tím,že je vyšší,má tu konstrukci velkou,mohutnou,ale já když byl ještě malinkej,nikam autem moc nejezdila,pořád po Pace,pořád spal a neměl rád změnu režimu,ale jestli hodně jezdíte do města autem,tak narovinu -cestování s atlantikem je pakárna.My ho kupovali ve VESNĚ v Opatovicích nad Labem,myslím,je to za Hradcem,zkuste tam,jestli je ještě berou,je lepší si ho osahat,zkusit složit,pojezdit ![]()
Příspěvek upraven 16.08.10 v 17:02
Aha,tak to máte druhý dítko,nevšimla jsem si,tak jestli nemáte kombíka,tak se ve čtyřech do auta s atlantikem nevejdete.
![]()
Jezdíte někdo s kočárkem Espiro Atlantic 2010? Na netu toho moc není, třeba vnitřní délka korbičky. A jaký vůbec je?
Díky.
Dobrý den, myslím , že je tam rozdíl v tom že na ten starší nedáte autosedačku, jinák je myslím stejný