Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máme Ester v rodině aktuálně na prvním stupni. Mě se teda to jméno líbí jak v základním tvaru, tak ve zrobnělém. I mi přijde, že je tam dost variant. Esterka, Esťa, Esty, Estý, Tery, Terka.
Mě přijde tvrdý a neohebný. Stejně to mám s Tamarou.
![]()
Varianta Terka mě nenapadla nikdy a vůbec by mě teda nenapadla.
My bychom ho nedali, není to pro nás pěkné jméno. Ale to je i vkusu, někomu se líbí a je to v pohodě. Jmenuje se tak moje sestřenka, chodí na první stupeň, říká se jí Estý, Esťo a nejčastěji Esterko, ty zdrobněliny mi přijdou v pohodě, mě se naopak nelíbí ten základní tvar, ale to mě se nelíbí téměř u žádného jména, snad jen u Tomáše
.
Pro mě něco mezi neutrálním až hezkém. V dnešní době příjemná změna.
Konkrétně mně, se takové jméno líbí a nevidím žádný pádný důvod, proč ho nedat…ještě navíc, když se ti zdá líbivé i k příjmení.
Líbí se mi. Klidně bych ho dala.
Malé Esterky teď v okolí máme.
Líbí se mi základní tvar, nebo zdrobnelina Esterka. Patvary Esťa apod. mi přijdou hrozné.
Mě se polyEster teda strašně nelíbí, muž ji měl na seznamu, ale já jsem Esťu vyškrtla. Ale každému se líbí něco jiného. Myslím, že tohle je věc, na které byste se měli shodnout.
Nicméně, ať dáte jakékoliv jméno, zvykneš si a uvidíš, že k tomu děťátku se bude hodit. Když to dítě miluješ, budeš milovat i to jméno nakonec a svoje varianty oslovení si najdeš ![]()
Já Ester mám, říkáme jí Ester/ko nebo Eso.
Občas se nèkomu povede vyšvihnout šílený patvar, ale u jakého jména ne že.
Jak se má polyEster se mě vždy ptal kamarádčin manžel matfyzák když jsem byla téhotná a přislo mně to vtipné. Nikdo jiný jí tak nikdy neřekl.
Neměnila bych ![]()
Ale v prvním kole rozhodování jsem taky nebyla vůbec přesvědčená, že to je ONO.
Jaký máte názor na jméno Ester? Můj muž ho strašně chce, ale já s ním nejsem úplně smířená a na ničem jiném se nám nedaří více shodnout. Základní tvar se mi i s příjmením líbí, ale zdrobněliny mi nejdou přes pusu. Samozřejmě diskuze na internetu nerozhodne, ale zajímá mě, jak je toto jméno obecně vnímáno. Od dvou známých jsem se dočkala velmi rozpačité reakce…