Magdalenka nebo Kamilka

Anonymní
16.3.24 20:28

Magdalenka nebo Kamilka

Zdravím,

holky prosím poraďte, vybíráme jméno pro holčičku mezi Magdalenou a Kamilou. Manžel chce české tradiční jméno a já zase lpím na tom, aby jich nebylo ve školce 5 😁, někdo mi říkal, že naopak jméno Magdalenka je teď opravdu časté, v žebříčku jmen to bylo až hodně daleko 🫣, tak si nevím rady, co je na tom pravdy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76855
16.3.24 20:30
@Anonymní píše: Více

Magdalenka rozhodně není momentálně časté jméno, neznám malou ani jednu,
jméno je to hezké, ale dost dlouhé -
Kamila je také moc hezké a ne moc časté, takže bych volila podle příjmení, jestli máte dlouhé příjmení, tak raději Kamilu,
Kamila se mi celkově líbí víc, ale Magdalenka také není špatná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanykla33
16.3.24 20:34

Magdalenka ji nikdy nikdo nerekne. Vzdycky a vsude to bude Majda. Takze je otazka zda se vam libi i tahle verze jmena. :)

• Citovat
  • Upravit
14426
16.3.24 20:38
@Hanykla33 píše: Více
Žiadnu Majdu nepoznám, v mojom okolí sa im hovorí Magda/Magdi a malým Magduška/Magdalénka.

Za mňa Magdaléna, všetky čo poznám sú skvelé osoby, tak mám pozitívnu asociáciu s tým menom :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.03.24 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148970
16.3.24 20:39

Obě jména krásná. Sama bych nevěděla které vybrat. Asi podle toho které se vám bude líp vyslovovat a podle příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5718
16.3.24 20:42

Dala bych Kamilku, líbí se mi víc, než Majda. U nás se to oslovení používá běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanykla33
16.3.24 20:43
@jjss píše: Více

Fakt? Tak ja znam 3 dospele Magdaleny, vsem se rika Majdo. A jezdim na detsky tabor a protocilo se tam tak 10 holcicek za posledni roky a taky se jim rikalo Majdi. :D :D Me se prave jmeno Magdalenka moc libi, uvazovala jsem nad tim pro svoji dveru. Jenze Majda uz se mi nelibi, takze jsem od toho upustila.

• Citovat
  • Upravit
24851
16.3.24 20:45

Obě znám, ale jen v 1-2 vydáních a to znám spoustu lidí, takže masově dávaná fakt nejsou..
Ale Magdaleně fakt tak říkal snad jen jeden učitel, obvykle to byla Magda nebo Majda
a to už teda žádný luxus není..

Kamile se obvykle říká Kamčo, Kami, ale to mi tak nějak zní celkem fajn ;)

myslím, že i rodiče by zvolili časem kratší podobu než volat pořád dlouhé : Magdaléno/Magdalénko!

takže i proto Kamila :srdce:

Příspěvek upraven 16.03.24 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
16.3.24 20:45

Mám dceru Magdalenu (11) a ve třídě je jenom jedna. Jedna moje kamarádka má taky Majdu, ale moc se nevídáme. Jinak nikoho v okolí toho jména nemám.
Dcera má nejraději oslovení Majda, já říkám všemi způsoby, nejvíc se mi líbí Madlenka. Chtěla jsem to jméno pro jeho variabilitu a taky je to pěkné české jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76855
16.3.24 20:46

u nás se Majda neříká, Magda, Magdička, Magdalenka, oslovuje se Magdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14426
16.3.24 20:48

Mne sa to meno tiež veľmi páči a bolo vo výbere. Najmladšiu má kamarátka a hovoria jej Magdalénka. Staršie sú v okolí Magda. Majda je pre mňa nepekný tvar :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.3.24 20:51

@jjss taky znám několik a všem se říká Majda.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
16.3.24 20:52

Mně se líbí obě jména. I ta Majda by mi nevadilo. Za sebe bych volila Magdu. Ale i Kamča je pěkné.

• Citovat
  • Upravit
74217
16.3.24 20:52

Mám Magdalénu ve třídě na prvním stupni. V okolí znám 2. Neřekla bych, že je časté. U nás rozhodně ne.
Magdalénko používám běžně. Ještě Magdičko, Magdi používáme všichni. Majda neříká nikdo.
Kamilu znám v okolí jednu dospívající a jednu dospělou. Tohle jméno nějak nemusím. Takže hlasuji pro Magdalénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.24 20:54

Magdaléna teď bude mít boom, kolem mě to dává strašně moc lidí dětem. Dřív byla jedna na škole a teď už to bude rozhodně častější. Říká se hodně Majda, Madla, to hlavně v dětském věku. Jestli zvolíš tohle jméno, tak zapřemýšlej, jestli se ti bude líbit, že jako dospělačku ji budou z 90 % všichni oslovovat Magdo a ptát se, jestli je Magda nebo Magdaléna.
Totéž platí pro Kamilu. Dítě je Kamilka, Kamča, za nás taky četnost „jedna na škole“. Malé děti tohoto jména kolem mě minimálně, když už, tak jméno zděděné. Tam taky záleží, jestli se ti líbí oslovení dospělačky z 95 % Kamilo. Já dospělým říkám Kami, Kamčo a jsem jedna z hodně mála.
Ale já oslovuju lidi celkově více hezky, sama mám tvrdé jméno a sama mám raději měkčí oslovení. Takže oslovuju Kami, Magdi (Maru, Luci, Teri..). Zbytek lidi kolem mě dospělé Kamilo, Magdo, Marie, Lucie, Terezo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence