Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
čekám chlapečka a s manželem máme vybrané jméno Tibor, oběma se nám to líbí a hodí se to k našemu příjmení.
Od několika lidí jsem ale slyšela, že se tohle jméno velmi často vyskytuje v romské komunitě. Což samozřejmě není nic špatného, ale sami to nedokážeme zhodnotit, protože žádné Romy ani Tibory neznáme.
Takže má otázka, znáte nějakého Tibora? A jaký je, z jaké rodiny?
Moc děkuji 😊
Příspěvek upraven 02.03.24 v 12:36
Tibor je super
Žádného sice neznám, ale ti jméno má náboj a sexappeal.
@8borůvek píše:
Ahoj holky,čekám chlapečka a s manželem máme vybrané jméno Tibor, oběma se nám to líbí a hodí se to k našemu příjmení.
Od několika lidí jsem ale slyšela, že se tohle jméno velmi často vyskytuje v romské komunitě. Což samozřejmě není nic špatného, ale sami to nedokážeme zhodnotit, protože žádné Romy ani Tibory neznáme.
Moc děkuji 😊
Zadneho ted neznam. Ale z dětství, knih a filmu ho fakt mam spojeneho s Romy. Nebo Slovaky.
Příspěvek upraven 02.03.24 v 12:38
Ano znám roma Tibora. Ale mně by to bylo jedno kdo jméno používá.
Tibor je kamarád, cikán není
moc hezké jméno, teď uz se noc nedává. Klidně bych ho použila
My jsme ho měli ve výběru. Bylo nám odpůrci řečeno, že je to obyčejné jméno pro dřevorubce do lesa.
Znám jich několik. Tibor se dává hodně na Slovensku. Ale kamarádka má i manžela Tibora. Čecha malého neznám.
@8borůvek píše:
Ahoj holky,čekám chlapečka a s manželem máme vybrané jméno Tibor, oběma se nám to líbí a hodí se to k našemu příjmení.
Moc děkuji 😊
Příspěvek upraven 02.03.24 v 12:36
Znám Tibora - viz obrázek - Z filmu Pírko. No je tmavší ![]()
Zná dva Tibory. Oba bílí Slováci, spolužáci z MFF UK. Krásné jméno ![]()
Tibor je krásne jméno, jednoho jsem znala, byl to krásný muž, nebyl Rom, zato měl úžasné sexy hluboký hlas a zpíval…ach to jsem se zasnila.
@8borůvek Tiborů znám několik a podle mě ma to jméno maďarský původ. Všichni to jméno mají po maďarských předcích bílé pleti.
V dnešní době je zbytečné řešit, které komunita užívá nějaké jméno.
vždyť i Violety, Samanty, Nikolety, Nely, Nikolasové atd byly výsadou romské komunity (prostě jsou asi odvážnější) a dnes jsou běžné.
Stejně tak lidé volí jména, která neladí s přijmením nebo to jsou jména, která se pojí s nějakou zemí, tradicí, kulturou se kterou ti lidi nemaj nic společného…věřící lidé volí taky dost netradiční jména. No a nikdo to neřeší.
Vybrala bych čistě podle sebe a svého nejlepšího uvážení ![]()
@8borůvek to se ted rika snad o kazdem jmene, ze ho davaji Romove.
I oni potrebuji deti nejak pojmenovat a Eržiky a Dežove jim asi prijdou uz zastarale jako nam jsou protivni vsichni ti Slavove a Bozenky. ![]()