Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Lindi, Linduš, Lindunko. Máme jednu v rodině a nikdo ji nikdy neřekl jinak než Lindi.
Měla jsem Lindu v práci. Říkali jsme ji Lindo, Lindi. Maminka ji říkala Lindusko. Tam nic moc nevymyslis. Slyšela jsem i osloveni Lili, ale to je pro mě už jiné jméno.
Linda, Lída, linduška, Lin, líla, lindička, linduše. ![]()
Ještě taky Linda pi&&a
to snad doma nikdo nepoužívá
V tomhle případě znějí všechny přezdívky jak patvary, takže říkat základním oslovením.
Lindo nebo Lindi. Bohužel spolužačce ve škole děti, které ji neměli rády, říkali Lindo pin.do.
@Anonymní píše:
Ahoj, s manželem čekáme holčičkoua přemýšlíme nad jménem Laura/Linda u Laury docela i vím jak jí říkat ale u Lindy mě toho moc nenapadá a Linduška je děsný
A jak se říká Lauře? ![]()
To je podle mě ještě horší na vymýšlení zdrobnělin než Linda.
@bigl píše:
A jak se říká Lauře?
Sousedí maji Lauru. Je to lála
Kolegyni říká Lauri, Lauro ![]()
U některých jmen je nejhezčí ten základ. Ale v praxi se přijde na plno dalších tvaru a patvaru
@bigl tak i Laurinka je rozhodně lepší než Linduška
pak ještě Lauri, Lary, Loli, Lau, Laurka, Lálinka, Lauriska, Laurísek, Lauruška
prostě mi přijde že tam je více zdrobnělin a jsou i hezčí ale Linda se nám hodně líbí v základním tvaru
@Anonymní píše:
@bigl tak i Laurinka je rozhodně lepší než Linduškapak ještě Lauri, Lary, Loli, Lau, Laurka, Lálinka, Lauriska, Laurísek, Lauruška
prostě mi přijde že tam je více zdrobnělin a jsou i hezčí ale Linda se nám hodně líbí v základním tvaru
Půlka z toho je úplně šílená. Lálinka, Lau, Loli, Laurka, Lauriska
![]()
@bigl píše:
A jak se říká Lauře?
Kamarádka má Lauru a říká jí Laury od mala, už jí je 18. Lindu jsem měla kolegyni a nikdy jsem ji neřekla jinak, než Lindo.
Kamarádka má Lindu (3 roky) a říkají jí úplně jednoduše Lindo. Mně to přijde skvělé jméno, jak pro dítě, tak pro dospělou ženu
Prijde mi, ze Lauru maji ted snad vsichni, ale porad asi lepsi, nez ta Linda, tam mi hned naskoci to, no vy vite. ![]()
Lindě říkáme Lindo nebo Linduš, Lindu.
Lauře často říkají Lola, Loli, Lolinka nebo prostě Laura, Laurinka. Máme malou sousedku Lauru.
Mi se osobně víc líbí právě Laura. Nebo Lara.
Lindě rikam Lindička, Linda nebo Linduška. Nerikala nikdy, ani rodiče, že by ji něco z toho vadilo ![]()
Ale známá je Lucie a nesnáší osloveni Lucko. Přitom je to zcela běžné
tak ji rikam Luci, Lůco. To má rada.
Ahoj, s manželem čekáme holčičkou
a přemýšlíme nad jménem Laura/Linda u Laury docela i vím jak jí říkat ale u Lindy mě toho moc nenapadá a Linduška je děsný