Které jméno se hodí k Sebastianovi?

15.2.24 13:02

Které jméno se hodí k Sebastianovi?

Máme doma Sebastiana a za dva měsíce se nám narodí další chlapeček. Vybíráme jméno, které by se k Sebastianovi hodilo (tj. aby bylo „netradiční“, ale zároveň pořád české - aby se psalo stejně, jako se vyslovuje), ale aby se zároveň nepletlo (ne Damián, Kristián…).
Přemýšlíme nad Teodorem, ale v kombinaci s naším příjmením (Bortel) mi přijde moc tvrdé.
Moc se mi líbí taky Frederik.
Hoďte mi prosím ještě nějaké podobné tipy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7296
15.2.24 13:09

Oliver

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
15.2.24 13:11

Co Theo? To je k Teodorovi kousek
Znám bratry Daniela a Sebastiána

Podobné :Adrian, Marian, Oliver, Samuel, Dorian, Damián, Valerián

Jan- sebastian
Oliver - Sebastián
Kylián - Sebastián :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
15.2.24 13:17

Frederik se mi moc nelíbí, ale pro holku Frederika třeba jo. Jméno Oliver jak tady zaznělo není vůbec špatné. Nebo se mi líbí i Felix. A je sice hezké, že chcete mít jméno, které se hodí k prvnímu chlapci, ale jednou vyrostou a každý si zařídí život podle sebe a bude každému uplně jedno, jak se jmenuje brácha. Vybírejte podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11868
15.2.24 13:19

V Líbáš jako bůh měli Sebastiana a Maxmiliána. To je podle mě celkem hezká kombinace 😊 ale asi docela proflakla…Přijde mi že Sebiku a Maxiku je teď všude plno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.2.24 13:19

Teodor Bortel je šílenej jazykolam, to nemůžete myslet vážně. Hledej jméno, co se hodí k příjmení ne k bráchovi.
Třeba Adam

• Citovat
  • Upravit
15.2.24 13:22
@Janushh27 píše:
Frederik se mi moc nelíbí, ale pro holku Frederika třeba jo. Jméno Oliver jak tady zaznělo není vůbec špatné. Nebo se mi líbí i Felix. A je sice hezké, že chcete mít jméno, které se hodí k prvnímu chlapci, ale jednou vyrostou a každý si zařídí život podle sebe a bude každému uplně jedno, jak se jmenuje brácha. Vybírejte podle sebe.

To je mi jasný, ale takových dvacet let je budu mít doma, tak nechci, aby byl jeden Sebastian a druhý Jakub :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.24 13:24
@Janli píše:
Teodor Bortel je šílenej jazykolam, to nemůžete myslet vážně. Hledej jméno, co se hodí k příjmení ne k bráchovi.
Třeba Adam

Nevím, proč hned takový útočný komentář. Sama jsem psala, že mi to přijde tvrdé. Chtěla jsem jen zmínit tipy, nad kterými uvažujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
15.2.24 13:27
@Bortlova_v píše:
To je mi jasný, ale takových dvacet let je budu mít doma, tak nechci, aby byl jeden Sebastian a druhý Jakub :D

A proč vždyť je to jedno. A nevím čím se to tak liší. Vždyť malých Sebíků je dneska všude plno, stejně jako Kubíků. Senior, Kubík, náhodou to k sobě i jde, když už tedy chceš, aby se to k sobě hodilo. Ale teda důležitější mi přijde, aby se to hodilo k příjmení, u kluka kór. Tomu to zůstane s největší pravděpodobností fakt celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8897
15.2.24 13:29

Jméno se má hodit k příjmení, ne ke jménu bráchy… a ten argument, že je budeš mít doma nechápu už vůbec. Je něco špatného na tom volat na děti Sebi a Kubi? Krom toho, ze zrovna toto by se pletlo… my máme dvě jména velmi častá, třetí málo časté a nikdo se nad tím nikdy nepozastavil, není proč.
K vašemu příjmení a z vašeho vkusu by sel třeba ten Damian, Sebi, Dami, to se neplete. Nebo Felix, Maxmilián, Teo místo Teodora, Tobiáš, Tadeáš,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.24 13:32
@Midaku píše:
Jméno se má hodit k příjmení, ne ke jménu bráchy… a ten argument, že je budeš mít doma nechápu už vůbec. Je něco špatného na tom volat na děti Sebi a Kubi? Krom toho, ze zrovna toto by se pletlo… my máme dvě jména velmi častá, třetí málo časté a nikdo se nad tím nikdy nepozastavil, není proč.
K vašemu příjmení a z vašeho vkusu by sel třeba ten Damian, Sebi, Dami, to se neplete. Nebo Felix, Maxmilián, Teo místo Teodora, Tobiáš, Tadeáš,…

Myslím to tak, že Sebastian je přece jen trochu netradiční, byť v dnešní době už celkem profláklé. Kdežto Jakub je typické české jméno. Jméno pro druhého syna chci proto vybrat v podobném stylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
15.2.24 13:35

Nechápu, proč by křestní jméno mělo ladit ke jménu staršího sourozence :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8897
15.2.24 13:38

@Bortlova_v Sebastian ale právě není netradiční, před pár lety to byla taková ta klasika lidi, co chteli netradiční jmeno…ale jaksi jich bylo víc, no.. Sebik, Samik, Sofie… Jakubu je tuna, to je fakt. Můj postoj ke jménu ale jeho četnost neovlivňuje.. Jméno se mi buď líbí nebo nelíbí. Je mi fuk, kolik lidí ho má anebo jestli je český, hebrejsky, německý…(btw většina těch typicky českých jmen vůbec původem český nejsou). Kritérium je pro me příjmení, nedám dítěti jméno Matthias Vobořil ani Jakub Kuba.. ale Sebika a Kubika bych klidně měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
15.2.24 13:41
@Bortlova_v píše:
Myslím to tak, že Sebastian je přece jen trochu netradiční, byť v dnešní době už celkem profláklé. Kdežto Jakub je typické české jméno. Jméno pro druhého syna chci proto vybrat v podobném stylu.

My máme Maxíka, jestli bude někdy druhý kluk, tak to pravděpodobně bude Pepča, možná ne, ale minimálně zatím je to v plánu. Vždyť je každý dítě originál i když jsou to sourozenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
15.2.24 13:42
@Bortlova_v píše:
Nevím, proč hned takový útočný komentář. Sama jsem psala, že mi to přijde tvrdé. Chtěla jsem jen zmínit tipy, nad kterými uvažujeme.

Asi bych sáhla do jmen co nemají R.
Damián, Leon, Benjamin,
Benjamin a Sebastian není nejhorší. Jsou dlouhé, končící stejně, oslovení podobná, ne úplně časté jako ten Kuba. Hezky se říkají. Přitom v základu odlišné :nevim:. To splňuje i Damián, Kylián taky trochou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze