Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@1Pears1 no popravdě já jsem oslovení Majda, dokud jsem neviděla vyprávěj, nikdy neslyšela. u nás se právě říká Magda, ani Magdalenka nebo Majdalenka se neříká, to možná jižní a severní Čechy ale u nás na jižní Moravě se to nepoužívá tohle oslovení nebo jsem to nikdy nezaslechla ![]()
@1Pears1 nejsi z Moravy? Tam na mi nekteri rikat majdo odmitali. V Cecham s tim nikdo problem nemel. ![]()
Hlasuji za Magdalenku, mam doma roční a žádnou jinou neznám
Kamil pár jo a nemám je rada, ani to jmeno
Říkáme ji Madlenko, Magdi, Magdalenko.
@PiperW @Murutin Jsem že střední Moravy. Majda bude asi záležitost Čech ![]()
Ani Madla jí nikdo neříká. To znám z lidových písniček a říkadel ![]()
Hlasují pro Kamilku. Magda, jak jsou tam sama široká písmena, tak na mě působí tlustě a když se řekne Magda, tak si predstavim obézní, vykulenou holčičku.
@1Pears1 píše: Více
Sestřenici říkají jedině Mako, Magdalenko. Magdo ji nikdy, nikdo neřek.
Kolegyně ma madlenku ![]()
Jméno Kamila se mi moc nelíbí a ještě horší je Kamil. Magdaléna je pro mě naopak krásný jméno a oslovení Magdi ![]()
Obě jména jsou pěkná, ale asi bych zvolila Magdalénu. Ta mi připadá taková vznešenější a celkově zajímavější. Říkala bych jí Magdi, Magdo, Májo, Madlenko. Oslovení Majda / Majka se mi nelíbí.
Kamilku jsem chtěla, ale neprošla mi. Splňovalo pro mě všechno - netuctové, v cizině ok, pro malou i velkou, variabilní. Znám čtyři v mém věku, malou jen jednu, ale ta má jméno po mámě. Tak třeba pokud nějakou velkou náhodou do třetice budu mít ještě příležitost, tak se ji pokusím prosadit. Malé Magdičky potkávám častěji, ale rozhodně ne tak často, jak do zblbnutí Aniny nebo Eliny. Toto jméno vnímám neutrálně, nevadí mi, ale nevybrala bych si ho. Měla jsem prababičku Magdalénu, je to jedno z těch historických jmen, které se dávaly vždycky, což není to, co se mi úplně líbí.
@Bibi110 A můžu se zeptat jaké ste nakonec vybrali pro holčičku jméno? 😁 jelikož vypadá, že máte stejné preference na jména
@Anonymní píše: Více
My máme dcerky dvě, ale nevím, jestli se ti trefim, do Kamilky daleko.
Manžel kdysi nadhodil Gabrielu, což se mi začalo v podstatě hned líbit, tak jsme ji v první příležitosti po x letech dali. Když jsem čekala druhou holku, tak jsem právě chtěla Kamilku, líbilo se mi to z důvodů viz výše, i mi přišla právě typově podobná ke Gábince. (Gábi - Kami, Gabča - Kamča atd.). Jenže manžel Kamilku nechtěl
, shodli jsme se nakonec na ještě více G. podobné Sabince. Nebylo to pro mě úplně top jméno, pořád jsem si říkala, jestli to bude praktický, jestli není nějaké jiné jméno přece jen hezčí… Nějaký blbý kecy taky byly… Ale musím říct, že nakonec měl manžel i podruhé pravdu, nakonec i Sabinka lahodí mým uším, jsem velmi spokojená. Obě jména jsou tu léta zažitá, každý je zná, přesto malou G. potkám zřídka, malou S. vůbec.
P. S. A zrovna Magdalénu mi navrhovala moje mamka, že by se jí ke Gábince líbila. ![]()
@Ahep píše: Více
To je ještě dobrý, u nás je Majda - sr**da ![]()
Líbí se mi pouze v základním tvaru, Majda bohužel vůbec, a to máme v okolí asi 3.