Ester - názory

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74219
19.3.24 21:13

Co to je za názor o židovském jméně? Pochopím, že nějaké jméno se někomu nelíbí. Každý má nějaké jméno, které se mu nelíbí. Běžná věc. Ale takhle vyjádřené. To je extra úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75920
19.3.24 21:27
@Da12 píše: Více

to by ses asi divila, kolik jmen, které si myslíš, že jsou české, vůbec české nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
19.3.24 21:29
@Da12 píše: Více

tak zrusime marii, josefa, davida… Fakt nazor cloveka se vseobecnym prehledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
19.3.24 21:33

Dobre mezinarodni jmeno. Klukum jsme dali jmena zakoncena na š. Bagrista uz to na stidiich v zahranici (a bude tam i pracovat) musi resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
19.3.24 21:34

A co je špatného na židovských jménech? jaký je rozdíl proti českým, německým, egal jakým…
Náhodou jejich jména jako Ester, Ráchel nebo Sára se mi vždy velmi, velmi líbila a klidně bych Ester dala, i Sáru…
u Ráchel je blbé oslovování
ale mně se líbí i „ruská“ Nina, Alexandra a Táňa, tak to asi nejsem aktuálně vůůůbec správný a moderní hodnotitel jmen… :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
19.3.24 21:43

Co je v kalendáři, tak je pro některé asi automaticky hezké české. Je třeba si všimnout, že i ten kalendář se průběžně aktualizuje. Některá jména vyřadí a jiná přidají. Už je tam dost zápisů, kdy ve stejný den mají svátek dvě jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15574
19.3.24 21:51

A není úplně jedno odkud má jakékoliv jméno kořeny? :think: Řekla bych, že každý rodič chce dát svému dítěti takové jméno, kterým chce vyjádřit svoji lásku. :srdce:
Proč by mu měl jinak dávat jméno, které se mu nelíbí nebo k němu nemá určité sympatie na základě třeba i svých špatných osobních zkušeností s lidmi, kteří se tak jmenují. :think:
Přiznávám, že na mě má jméno takového člověka, kterého nemám opravdu v oblibě, hodně negativní vliv i vůči stejným jmenovcům, aniž bych je blíže poznala. :oops:
Jinak si myslím, že je třeba moc hezké, dát po rodičích nebo prarodičích jméno i svému dítěti, které často potěší i je samotné.

Příspěvek upraven 19.03.24 v 21:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
19.3.24 21:55
@Černá Madonna píše: Více

S první částí souhlasím, ale zase jsem úplně zásadně proti stejným jménům po rodičích. Připadá mi to, jako když se bere dítěti identita, kus vlastní osobnosti, když nemá ani vlastní orig. jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15574
19.3.24 22:11
@dedrichov píše: Více

Já bych to zase až tak úplně doslovně nebrala… :think:
Protože, každý člověk je přeci jen originální.
I když, jak jsem už psala, jakékoliv jméno, může v člověku budit určité sympatie nebo antipatie, vzhledem k jeho osobním zkušenostem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24985
20.3.24 03:08
@dedrichov píše: Více

Mně třeba přišlo trochu divný, jak Medřické zemřel syn Vašík a oni dalšímu narozenému dítěti dali to samé jméno. To bych z proncipu neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
20.3.24 09:57
@MartinaIrena píše: Více

Ano, ja mela znameho, ktery byl druhe dite se stejnym jmenem a nelibilo se mu to. Rikal, ze si pripada jako nahradnik. Vubec jsem netusila, ze Vydra je taky druhy. „Tak a ted jdeme zapalit svicku prvnimu Vasikovi.“ To je hodne velky ulet, to bych zakonem zakazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15574
20.3.24 10:42
@p.Zv. píše: Více

Tak to jsem teda taky ani nevěděla, že je to vůbec možný. 8o
To mi přijde už jako úplná šílenost a hlavně bych se bála, že to může přinést zase nějaké neštěstí i tomu druhému dítěti.
Ještě to chápu, když se stejné jméno dává třeba psům nebo kočkám, když zemřou.
Ale u dětí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
22.3.24 22:46

To jsi mi ted pripomnela, ma svagrova dala jmena svym detem po zemrelych kockach :mrgreen: Pry se ji nechtelo premyslet a ty kocky mela rada :P

• Citovat
  • Upravit
15574
22.3.24 22:52
@Sonarka píše: Více

Neee, to je hrozný. 8o
To myslíš fakt vážně?
Neuvěřitelný. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
22.3.24 22:54

No fakt… :D Ale nastesti mely obe ciciny docela pekna a klasicka ceska jmena… :D Horsi by byl treba Ferda a Micka :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence