Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem, ![]()
holky, nemáte některá zkušenost s tím, že na vás působil Extrahexal a Estrofem ne?
Při prvním užívání Estrofemu jsem brala 2× 1 denně, po cca týdnu začalo špinění a pak za pár dnů sliznice odkrvácela.
Při druhém užívání Estrofemu 2× 2 tablety denně jsem malinko zašpinila a při kontrole cca 13. den cyklu byla sliznice super. Bohužel, za dva dny přišla opět menstruace.
Nyní jsme čekali dva měsíce a KET měl být v přirozeném cyklu. Bohužel, sliznice ani folikuly neprokázaly správnou činnost.
Od další menstruace mi byl předepsán Estrahexal náplasti s tím, že ač má lék stejnou účinnou látku, můžu na náplasti reagovat jinak.
Tak jsem vás chtěla moc poprosit, zda máte někdo s tímto zkušenost a při používání náplastí Estrahexalu jste již o sliznici „nepřišly“. ![]()
Ještě mě napadlo, jestli některá nevíte, když nezabere nic z tohohle, jestli je nějaká další varianta. Připravuji se na KET zamražených embryjek.
Díky moc za případné zkušenosti.
Míša ![]()
Ahoj Míšo, taky by mi to zajímalo, protože mě moc po estrofemu sliznice nerostla, žádný zázrak a to jsem měla 3×2 denně. Holky si hodně chválili ty náplasti, tak se na ně zkusím při posledním pokusu zeptat. Tobě držím moc pěstičky, ať se mimča uchytí.
Saraher79 píše:
Ahoj Míšo, taky by mi to zajímalo, protože mě moc po estrofemu sliznice nerostla, žádný zázrak a to jsem měla 3×2 denně. Holky si hodně chválili ty náplasti, tak se na ně zkusím při posledním pokusu zeptat. Tobě držím moc pěstičky, ať se mimča uchytí.
Ahoj Saraher, ![]()
děkuju za reakci, koukám, holka, taky toho máš dost za sebou.
Jojo, není to jednoduchý.
A koukám, že máš endomrchu.
Můžu se zeptat, co ti řekl doktor na to, že byly ty dvě IVF neúspěšné? Máte nějaký mrazáčky? Asi ano, když jsi měla Estrofem viď. ![]()
Taky chodím do Pronatalu, ale v Praze. ![]()
Děkuju, ať ti to do dalšího IVF rychle uteče a vše se nakonec podaří. ![]()
Holky, posunuju se trošku nahoru, aby dotaz nezapadnul, tak pardon,
prosím vás, nemáte někdo tyhle zkušenosti?
bohužel nemám a trochu jsi mě vylekala, mě teď po OPU dali estrofem. ale sliznice prý byla nádherná. tak snad to vydrží
cibi píše:
bohužel nemám a trochu jsi mě vylekala, mě teď po OPU dali estrofem. ale sliznice prý byla nádherná. tak snad to vydrží
Jé, Cibi, to jsem nechtěla, nelekej se, určitě je u tebe všechno v pořádku. ![]()
Tédy, to jsi si dala 23 vajíček, nebolí tě bříško? ![]()
Každopádně držím pěsti, ať se vám všechno vydaří. ![]()
v pohodě ![]()
ne dneska už jen pobolívá včera to bylo horší ![]()
přeji ti aby KET vyšel ![]()
Míša79 píše:Saraher79 píše:
Ahoj Míšo, taky by mi to zajímalo, protože mě moc po estrofemu sliznice nerostla, žádný zázrak a to jsem měla 3×2 denně. Holky si hodně chválili ty náplasti, tak se na ně zkusím při posledním pokusu zeptat. Tobě držím moc pěstičky, ať se mimča uchytí.Ahoj Saraher,
děkuju za reakci, koukám, holka, taky toho máš dost za sebou.Jojo, není to jednoduchý.
Můžu se zeptat, co ti řekl doktor na to, že byly ty dvě IVF neúspěšné? Máte nějaký mrazáčky? Asi ano, když jsi měla Estrofem viď.
Taky chodím do Pronatalu, ale v Praze.
Děkuju, ať ti to do dalšího IVF rychle uteče a vše se nakonec podaří.
Ahoj Míšo, abych pravdu řekla, tak mi doktor na neúspěchy neřekl nic moc. Poslali nás na genetiku a trombofilii, protože si všimnul, že jsem jim hned na začátku říkala, že měl otec trombozu, tak si myslí, že je to dědičné a já ten plod jakoby nevyživuju, tak bych si pak píchala injekce na ředění krve a tím by se to mělo zahnízdit a vyživovat. No uvidíme, jak dopadnou výsledky. Mrazáčky žádný nemáme, vždy zůstali akorát 2 schopný embrya
Je to boj, ale určitě z něj obě vyjdeme jako vítězky ![]()
Ahoj Míšo,
já byla minulý týden v CARU, měla jsem také náplasti, sliznice narostla pěkně, ale náplasti mi nevyhovovaly, strašně mě to svědilo a udělala semi vyrážka.Doktorka mi řekla, že rozdíl je jen v podání, že náplasti jsou pohodlné v tom, že nemusíš myslet na to, abys nezapoměla vzít tabletku, jinak je složení úplně stejné.
Loni mi narostla sliznice pěkně i po estrofemu.Teď čekám na výsledeke po KET.
Zda se zadaří, už je na přírodě.Držím všem palce! ![]()
Marketchen píše:
Ahoj Míšo,
já byla minulý týden v CARU, měla jsem také náplasti, sliznice narostla pěkně, ale náplasti mi nevyhovovaly, strašně mě to svědilo a udělala semi vyrážka.Doktorka mi řekla, že rozdíl je jen v podání, že náplasti jsou pohodlné v tom, že nemusíš myslet na to, abys nezapoměla vzít tabletku, jinak je složení úplně stejné.
Loni mi narostla sliznice pěkně i po estrofemu.Teď čekám na výsledeke po KET.
Zda se zadaří, už je na přírodě.Držím všem palce!
Ahoj Marketchen, ![]()
díky za reakci,
no, to trošku se bojím, jelikož doktor moji otázku, co bude, když nezabere Estrahexal, nějak zamluvil.
Mně právě doktor řekl, že jak je to vstřebávání do těla jiný, tak že to může mít dobrej výsledek. No, brzy budeme moudřejší, bolí mě břicho na mrchu, takže až příjde, začnu lepit a myslím, že za cca dva týdny bude jasno. ![]()
Takže, když tě ty náplasti tak svědily, dala ti nakonec doktorka Estrofem? ![]()
Přeju, ať toho 2.6. najdeš vytoužený //. Určitě to vyjde. ![]()
Saraher79 píše:Míša79 píše:Ahoj Míšo, abych pravdu řekla, tak mi doktor na neúspěchy neřekl nic moc. Poslali nás na genetiku a trombofilii, protože si všimnul, že jsem jim hned na začátku říkala, že měl otec trombozu, tak si myslí, že je to dědičné a já ten plod jakoby nevyživuju, tak bych si pak píchala injekce na ředění krve a tím by se to mělo zahnízdit a vyživovat. No uvidíme, jak dopadnou výsledky. Mrazáčky žádný nemáme, vždy zůstali akorát 2 schopný embryaSaraher79 píše:
Ahoj Míšo, taky by mi to zajímalo, protože mě moc po estrofemu sliznice nerostla, žádný zázrak a to jsem měla 3×2 denně. Holky si hodně chválili ty náplasti, tak se na ně zkusím při posledním pokusu zeptat. Tobě držím moc pěstičky, ať se mimča uchytí.Ahoj Saraher,
děkuju za reakci, koukám, holka, taky toho máš dost za sebou.Jojo, není to jednoduchý.
Můžu se zeptat, co ti řekl doktor na to, že byly ty dvě IVF neúspěšné? Máte nějaký mrazáčky? Asi ano, když jsi měla Estrofem viď.
Taky chodím do Pronatalu, ale v Praze.
Děkuju, ať ti to do dalšího IVF rychle uteče a vše se nakonec podaří.Je to boj, ale určitě z něj obě vyjdeme jako vítězky
Ahoj Saraher,
tak to mě moc mrzí, kdy jdete na ty testy?
Držím pěsti. ![]()
Ahoj Míšo,
na genetice jsme byli ve čtvrtek, doktor byl strašně fajn, vzali nám krev a za měsíc budou výsledky.
Přeji ti hodně štěstí, ať ti to uteče rychle a dej vědět, jak reaguješ na náplasti, docela by mi to zajímalo.
ahoj Marketchen, jak se cítíš po KETu? ![]()
Ahoj holky dlouho tady nikdo nebyl,ale zkusím to.Začala jsem baštit Estrofem 3*1 a lepit EstraHexal 50.Včera večer po první aplikaci jsem dostala horečku 38,2,zvracela jsem,brněli mi nohy a nemohla jsem dýchat
Vysadila jsem hned léčbu.Dneska mi je líp,pobolívá mě žaludek,ale je to lepší.Měli jste někdo podobné reakce na léčbu a museli jste vysadit léky.
Ahoj Lentilko, ![]()
to mě mrzí, že máš takovýhle problémy. S tím jsem se u užívání Estrofemu ať už ve formě tablet nebo náplastí nesetkala. V podstatě ani neznám nikoho, komu by tohle tenhle lék způsoboval.
Volala jsi doktorovi, jestli to je fakt z toho?
Ahoj holky, taky se chystám na transfer zmražených embryi a doktor mi předepsal estrahexal, ale asi druhý den mi začaly křeče v břiše, není to nic strašnýho, dá se to vydržet, četla jsem si přibalový leták a vyskytuje se to v nežádoucích učincích, ale spíš mě překvapilo, že se tam nepíše, že se to má užívat v našem případě na vytvoření sliznice, ale je to předepisováno, spíš ženským v přechodu. Tak jsem ráda, že jsem tu objevila podobné přispěvky, a jsem ráda že nejsem sama kdo to užívá, v pátek jdu na ultrazvuk, tak uvidíme, ale doktor nebyl moc nadšený, když jsem mu říkala že z toho mám křeče
a když se to bude zhoršovat, mám dojet.