Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Myslíte,že můžu dát psovi imodium?
Zjistila jsem,že má průjem,ne teda úplně řidkej,ale udělala pár hromádek v bytě a dost to páchne,jako kdyby hnila
Ale jinak jí nic neni,v poledne žrala normálně a i pamlsky loudí.Dala jsem jí ted tabletu černého uhlí,tak uvidím,jestli to bude mít nějaký výsledek.Co dáváte pejskům na průjem Vy?Na veterinu se mi s ní nechce hned letět.Díky
Vzhledem k tomu, že imodium neléčí, pouze zastavuje dočasně činnost střev, tak bych nedávala. Asi bych si lajzla dát kousíček, kdyby hrozilo totální zesrání celýho bytu a nebylo kam psa upíchnout na omyvatelný povrch.
Ale jinak bych dala přísnou dietu, rýži či alespoň odvar z ní a případně vzala psa na co nejdýl ven, aby mohl vylučovat tam.
Měli jsme se psama tyhle sracoblicí příhody párkrát a vždycky pomohla i ta samotná dieta, do druhého dne byli v pohodě.
ahojky…taky jsme nedávno řešili…tak těžký průjem,že to bylo snad všude.Tak jsem naordinovala imodium ,ale to nezabralo…volala jsem veterinářovi a ten říkal,že když to dost smrdí ta stolice,že to bude nějakej střeválek virového původu. Tak mi poradil,že si mm koupit v lékárně prášky NOROCLAV …bylo to do druhého dne…na objednání a ty jsem ji dala dva a bylo po průjmu ![]()
oni obsahují i nějakou antibiotikovou složku. Tak bojujte ![]()
NOROCLAV 10*50mg…máme jorkšíra…a měla jsem dávat jeden
když je větší plemeno ,tak se můžou dávat i dva…už si to moc nepamatuji přesně,ale stáli myslím…159kč.
Právě že mě ráno přítel vzbudil,že se pes po… na koberci
Nedělá to,ale trochu to taky přisuzuju věku,je jí 15,tak se to může stát.Koberec jsem vydrbala,ale pořád jsem cítila hroznej smrad a našla jsem další hromádku schovanou za křeslem.Ven s ní chodím často,ale prostě jí to nějak „uteklo“zrovna na koberci.Nevím,čím to může být,myslíte,že i z vedra?
Má trochu teplej čumáček.Bohužel musím za hodinku odejít z bytu a bojím se,aby tu všechno nepo…Nacpala jsem do ní tabletku černýho uhlí,vím že mi to kdysi doporučil veterinář(ten teda radil rozdrtit do misky s vodou).Dnes jí už asi nic k jídlu dávat nebudu a zítra zkusím rozvařenou rýži
To vůbec neznám ten lék.Právě že hrozně smrdí,jako kdyby chudák hnila.Když vyjímečně udělala hromádku,nikdy to tak nepáchlo jako ted.Normálně se mi zvedá žaludek.Holky a ten lék je i pro lidi,nebo jen pro psi?Mám jezevčíka,tak by ai taky stačil jen jeden.Vůbec nevim,jak ten smrad dostat z koberce
Chjo
Já dávám černý uhlí, dej klidně i víc, to jí neublíží, zastaví to průjem a odvádí to škodlivý látky ze střev, takže asi tak
a k jídlu rýži s kuřecím masem
jo a na veterinu taky nelítám, kolikrát jsem tam nechala klidně 1000,– a výsledek nüla nula prd. Dala jsem černý uhlí a bylo to OK. ještě nám hodně pomohla dávat pít po malinkých dávkách, vždycky jenom trošičku a vzít, ale často.
Nám kdysi veterinář řekl, že jí klidně máme dát Smectu - taky lidský lék. Dávali jsme, moc to nechtěla, ale nalili jsme to do ní stříkačkou a zabralo to ![]()
Holky dík
Musim pryč a přítel se vrátí z práce dřív než já,tak aby tu nenašel plno hromádek a nemusel to uklízet(pejsek je můj).Občas to teda po ní uklidí,když není zbytí,ale těch keců
jako proč to udělala zrovna na koberec a ne na lino apod.
Na veterinu se mi právě taky nechce,člověk tam za nic nechá majlant
Holky a myslíte,že by to mohlo bejt nakažlivý?Jestli se do rána taky třeba neposeru ![]()
opinka píše:
Nám kdysi veterinář řekl, že jí klidně máme dát Smectu - taky lidský lék. Dávali jsme, moc to nechtěla, ale nalili jsme to do ní stříkačkou a zabralo to
Jo jo,smecta se to jmenuje.Tu jsem taky jednou u veterináře dostala.A řek mi,at jí to dám do miky s vodou - je to takovej sypkej prášek v pytlíčku.Zrovna jsem se koukala,jestli ho ještě nemám doma,ale bohužel.No nic,stavim se v lékárně a něco tý mý lásce chlupatý posrundený koupim
![]()
Oni jí na tý veterině i sami dávaj(prodávaj).To černý uhlí jsem jí dala po 15 hod.můžu jí dát teda ještě na noc tu smectu?Zas abych jí nepředávkovala ![]()