Může pes Imodium?

16557
20.5.11 15:29

Může pes imodium?

Myslíte,že můžu dát psovi imodium? :nevim: Zjistila jsem,že má průjem,ne teda úplně řidkej,ale udělala pár hromádek v bytě a dost to páchne,jako kdyby hnila :nevim: Ale jinak jí nic neni,v poledne žrala normálně a i pamlsky loudí.Dala jsem jí ted tabletu černého uhlí,tak uvidím,jestli to bude mít nějaký výsledek.Co dáváte pejskům na průjem Vy?Na veterinu se mi s ní nechce hned letět.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
20.5.11 15:34

Vzhledem k tomu, že imodium neléčí, pouze zastavuje dočasně činnost střev, tak bych nedávala. Asi bych si lajzla dát kousíček, kdyby hrozilo totální zesrání celýho bytu a nebylo kam psa upíchnout na omyvatelný povrch.
Ale jinak bych dala přísnou dietu, rýži či alespoň odvar z ní a případně vzala psa na co nejdýl ven, aby mohl vylučovat tam.
Měli jsme se psama tyhle sracoblicí příhody párkrát a vždycky pomohla i ta samotná dieta, do druhého dne byli v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
20.5.11 15:37

ahojky…taky jsme nedávno řešili…tak těžký průjem,že to bylo snad všude.Tak jsem naordinovala imodium ,ale to nezabralo…volala jsem veterinářovi a ten říkal,že když to dost smrdí ta stolice,že to bude nějakej střeválek virového původu. Tak mi poradil,že si mm koupit v lékárně prášky NOROCLAV …bylo to do druhého dne…na objednání a ty jsem ji dala dva a bylo po průjmu :palec:
oni obsahují i nějakou antibiotikovou složku. Tak bojujte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
20.5.11 15:41

NOROCLAV 10*50mg…máme jorkšíra…a měla jsem dávat jeden
když je větší plemeno ,tak se můžou dávat i dva…už si to moc nepamatuji přesně,ale stáli myslím…159kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.5.11 15:43

Právě že mě ráno přítel vzbudil,že se pes po… na koberci :nevim: Nedělá to,ale trochu to taky přisuzuju věku,je jí 15,tak se to může stát.Koberec jsem vydrbala,ale pořád jsem cítila hroznej smrad a našla jsem další hromádku schovanou za křeslem.Ven s ní chodím často,ale prostě jí to nějak „uteklo“zrovna na koberci.Nevím,čím to může být,myslíte,že i z vedra? :nevim: Má trochu teplej čumáček.Bohužel musím za hodinku odejít z bytu a bojím se,aby tu všechno nepo…Nacpala jsem do ní tabletku černýho uhlí,vím že mi to kdysi doporučil veterinář(ten teda radil rozdrtit do misky s vodou).Dnes jí už asi nic k jídlu dávat nebudu a zítra zkusím rozvařenou rýži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.5.11 15:47

To vůbec neznám ten lék.Právě že hrozně smrdí,jako kdyby chudák hnila.Když vyjímečně udělala hromádku,nikdy to tak nepáchlo jako ted.Normálně se mi zvedá žaludek.Holky a ten lék je i pro lidi,nebo jen pro psi?Mám jezevčíka,tak by ai taky stačil jen jeden.Vůbec nevim,jak ten smrad dostat z koberce :oops: Chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
20.5.11 15:52

Já dávám černý uhlí, dej klidně i víc, to jí neublíží, zastaví to průjem a odvádí to škodlivý látky ze střev, takže asi tak :) a k jídlu rýži s kuřecím masem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
20.5.11 15:54

jo a na veterinu taky nelítám, kolikrát jsem tam nechala klidně 1000,– a výsledek nüla nula prd. Dala jsem černý uhlí a bylo to OK. ještě nám hodně pomohla dávat pít po malinkých dávkách, vždycky jenom trošičku a vzít, ale často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
20.5.11 16:03

Nám kdysi veterinář řekl, že jí klidně máme dát Smectu - taky lidský lék. Dávali jsme, moc to nechtěla, ale nalili jsme to do ní stříkačkou a zabralo to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
20.5.11 16:04

Jo, zapomněla jsem napsat, že jsme taky měli jezevčici :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.5.11 16:04

Holky dík :hug: Musim pryč a přítel se vrátí z práce dřív než já,tak aby tu nenašel plno hromádek a nemusel to uklízet(pejsek je můj).Občas to teda po ní uklidí,když není zbytí,ale těch keců :cert: jako proč to udělala zrovna na koberec a ne na lino apod. :nevim: Na veterinu se mi právě taky nechce,člověk tam za nic nechá majlant :cert: Holky a myslíte,že by to mohlo bejt nakažlivý?Jestli se do rána taky třeba neposeru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.5.11 16:07
opinka píše:
Nám kdysi veterinář řekl, že jí klidně máme dát Smectu - taky lidský lék. Dávali jsme, moc to nechtěla, ale nalili jsme to do ní stříkačkou a zabralo to :mrgreen:

Jo jo,smecta se to jmenuje.Tu jsem taky jednou u veterináře dostala.A řek mi,at jí to dám do miky s vodou - je to takovej sypkej prášek v pytlíčku.Zrovna jsem se koukala,jestli ho ještě nemám doma,ale bohužel.No nic,stavim se v lékárně a něco tý mý lásce chlupatý posrundený koupim :-D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
20.5.11 16:08

Nám veterinář také doporučil Smectu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.5.11 16:11

Oni jí na tý veterině i sami dávaj(prodávaj).To černý uhlí jsem jí dala po 15 hod.můžu jí dát teda ještě na noc tu smectu?Zas abych jí nepředávkovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
20.5.11 16:53

neni cim predavkovat, smecta je jil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie