Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky. Chtěl bych se poradit nebo zjistit, jestli nemáte některá podobnou zkušenost. Rozhodla jsem se, že zkusím naučit 14,5 měsíční dceru usínat v poledne samotnou. Dosud jsem ji uspávala u prsa nebo v nosítku. Dnes to byl 4. den, kdy zkouším metodu kontrolovaného pláče, dřív nebo později usne, ale problém je s délkou spánku. Vždycky spávala tu 1,5 hodiny a teď dává tak 3/4. Pak má samozřejmě problém vydržet až do večera. Máte nějaký nápad, čím by to mohlo být?
Tak neporadím, ale já jsem to nedávno začla praktikovat u 18 m syna, který spával jedině v kočáře 30 min, od té doby co spí v poledne doma v postýlce, tak z 30 min spánku je spánek 2-2,5 hod, takže za mě super ![]()
Ahoj, začala jsem takto učit syna cca v 7 měsících a první týden byl ve znamení pláče, pak už usínal bez ale celkově ten režim nenahodíš za pár dnů. Budeš muset vydržet, zatím je první důležitá věc naučet ji usínat samotnou ale ne jen přes polední spaní ale i v noci aby pak v tom neměla guláš, že v poledne musí sama a večer ne. Pak už jen mít pevný nervy hlavně večer když je unavená z nedostatku spánku a ono se to časem srovná úplně, bude spát dýl. Prý čím starší dítko se to učí tím delší to je. Hodně štestí:)!!
NEporadím, páč u nás vyřvání pomohlo k lepšímu a delšímu spánku. A ještě brečí nebo už usne sama v klidu? Třeba se to zlepší, jak si zvykne na „novou situaci“.
@avm3 píše:
NEporadím, páč u nás vyřvání pomohlo k lepšímu a delšímu spánku. A ještě brečí nebo už usne sama v klidu? Třeba se to zlepší, jak si zvykne na „novou situaci“.
Pořád brečí, ale určitě méně než první den. Večer nemá problém usnout sama, ale během dne se to musí naučit… Samozřejmě budeme zkoušet dál, snad se spánek prodlouží…
@jasska Tak tak, ještě vydrž a uvidíš za pár dní. Přeji, ať se to lepší. Naše má vždycky období - jendou spí hodně přes noc a přes den míň a pak zase obráceně…
@marmelada78 píše:
Tak neporadím, ale já jsem to nedávno začla praktikovat u 18 m syna, který spával jedině v kočáře 30 min, od té doby co spí v poledne doma v postýlce, tak z 30 min spánku je spánek 2-2,5 hod, takže za mě super
Tak dlouho spal hned od začátku praktikování této metody, nebo se k tomu postupně dopracoval?
Ona asi bude tim placem pretazena kdyz uz konecne usne. to pak deti hure spi, melo by se to spravit az se nauci usinat v klidu a bez place. my to zkouseli u 8m 4 dny, ale pak zacal byt chronicky nevyspaly, otekly oci a naprosto nerv. navic zacal pobrekavat i vecer. tak jsme to odlozili na pozdeji..
@jasska píše:
Tak dlouho spal hned od začátku praktikování této metody, nebo se k tomu postupně dopracoval?
Spal tak asi od třetího dne, ale já jsem teda začla s tímhle způsobem uspávání večer, to trvalo 2 večery od té doby (ťuk ťuk) pohoda, a asi až po 3 týdnech kdy už to fakt fungovalo, jsem začala v to poledne, a to šlo skoro hned vlastně, obešlo se to bez pláče úplně, první dva dny spal míň, kolem 40 min, a pak už ty 2 hod od dalšího dne..