Vztek před denním spaním :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
32
31.5.13 09:19

Vztek před denním spaním..:-(

Dobré ráno..
Nevím co se děje včem je chyba určo asi ve mě.
Lucinka dnes jí je rok a poslední asi 14dní nechce přes den spinkat. Spinká od mala přes den v kočárku uhoupala jsem a spinkala. Ale ted jen ji chci dát do kočáru a začne to prohybá se do luku brečí no spís se vztéka a až se potom rozbrečí tečou jí slzy. Všechno možný ukazuju zpívám, no zkrátka snažím se jí uklidnit nakonec ji teda uklidním at už čímkoli a spiná skoro dvě hodky.
Nevím zda nepořebuje jen jeden spánek, ale když jí zkouším nechat až do oběda tak už nemá sílu na jídlu a tak nejí. Nevím co sní mám dělat. Poradte snad nekdo mel podobny připad a poradí..:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
31.5.13 09:22

@lucik89 a v postýlce neusne? Já asi od roka malou v kočárku neuspím, protože se pořád zvedá, vzteká se, že musí ležet, takže spí jedině doma v postýlce, v kočáru jen když je fakt k. o. A možná opravdu bude stačit už jen jeden spánek, u nás se to taky změnilo v tomto věku, ty první dny byly krušné ale zvykla si. Zkus jí dát oběd dřív, nevím jak jste zvyklí jíst a potom uložit. A já jsem dokonce občas malé dala oběd až po vyspání, někdy je taky moc unavená a nechce. Můžeš jí před spaním třeba dát jen polévku a druhé až se vyspí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
31.5.13 09:23

Dát do postýlky a vysvětlit, že má spát. Ona si pár dní pořve a pak pochopí, že ji nezbude stejně nic jiného než usnout :jazyk: V roce už bych teda v kočáře neuspávala.

Vím, že to zní jako rada super matky, ale mě se to osvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
31.5.13 09:26

@omites a davas jen jednou denně a nebo jednou denne..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
31.5.13 09:28

@Verca1989 Do postylky jsem to zkusila ted jak se zacala vzekat. Ale to bylo stejny postavila se a brek. Zkousela jsme ji davat hracky vse mozny a furt vzek. Po 45minutach asi tak jsem to vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
31.5.13 09:32

@lucik89 Ona ví, že tobě to je líto. Takže bude řvát, dokud ji z té postýlky nevezmeš. Vycítí tvůj postoj.

Malý má už 2,5r. Ale spával dlouho 2× denně, asi do 15m. Když jsem mu to natáhla na jeden spánek, spal krátce a byl rozmrzelý. Pak se to jednoho dne upravilo a spí jenom jednou denně.
Sem tam na mě teda zkusí, že spát nebude. Ale to mu opět vysvětlím, že po obědě se spinká a za 2 dny už jde spát zase bez protestů. Prostě mám stanovené hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
31.5.13 09:32

Malá to měla podobně, dodnes spí před obědem a pak vydrží až do večera :nevim: Kolem roku spala kolem jedenácté, pak oběd a pak si schrupla až později odpoledne.. Teď je jí 19 měsíců a spí už jen kolem té jedenácté.. Jinak taky vyžaduje spánek doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
31.5.13 09:36

Jo, když začal spávat jednou denně, tak taky nejdřív chodil v 11h ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
31.5.13 10:04

Mala taky kdyz jsme prechazeli na 1 denni spanek, tak ten spanek byl cca 10:30-13, pred spanim mela jen mliko (nebyla se unavou schopna najist), obed mela az po spani ;) Zkusila bych ji prevest na 1 spanek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
31.5.13 13:28
@lucik89 píše:
@Verca1989 Do postylky jsem to zkusila ted jak se zacala vzekat. Ale to bylo stejny postavila se a brek. Zkousela jsme ji davat hracky vse mozny a furt vzek. Po 45minutach asi tak jsem to vzdala.

to je taky celkem chyba…na jednu stranu chceš, aby spinkala ale pak jí dáš hračky, i to dítě z toho musí být zmatené. Pokud chceš aby spala, tak zatáhni žaluzie, přebal ji, dej napít a do postýlky. Vůbec bych ji nerozptylovala hračkama, lehni si vedle ní na postel ale nemluv, prostě lež a dělej, že taky spíš. Vím, že je to náročné, zvlášť když brečí ale ona to jen tak nepochopí. A nebo jí po uložení dej pusu a prostě odejdi, některé děti to snáší líp takhle. Já ze začátku u malé seděla ale bylo to horší, tak jsem prostě odešla, chvilku si poplakala a pak usnula a teď je už zvyklá, prostě ji dám do postýlky a odcházím, ona už usne sama…řekla bych, že tohle je nejčastější chyba, když se dítě vzteká, začít ho rozptylovat hračkama nebo ho vytahovat z postýlky a nechat dělat blbiny, takhle se nenaučí, že má spinkat a je jedno, jestli je to přes den, nebo v noci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí