Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, mate nektera zkusenost s uzivanim tohoto leku na stitnou zlazu a opozdeni MS? Beru polovinu z nejnissi davky teprve mesic a pul a zpozdila se mi MS o 9 dni. Tehotna bych nemela byt a s testikem nechci jeste plasit.
Marcie, já ho beru rok, nejdřív 1/2 nejnižší dávky, pak celou 50 a teď jsem na 75. Až teprve teď při té velké dávce mámslabounkou MS, ale nevím jestli je to způsobeno právě tím. Je pravda, že když jsem si u gyndaře stěžovala na silnou MS tak říkal, že by to časem mohl Euthyrox také pozitivně ovlivnit. Asi budeš děsně citlivá, nebo těhotná =o), což bych viděla spíš tak.
Ahojky,
teď jsem užívala Letrox 100 skoro rok!A teď je to 2 měsíce co užívám Euthyrox 75.Řekla bych ,že MS mi malinkato zeslábla,ale nikdy se nezpozdila!!Jen minulý měsíc a to kvůli prolaktinu!!
Takže já bych si raději udělala test ať můžeme pogratulovat ![]()
Já užívám euthyrox už čtyři roky, taky půlku padesátky a měla jsem MS nezměněnou.
ahoj, já užívám Euthyrox už asi 16 let, nejdřív celou (100) a nyní půlku (50) a nikdy jsem s opožděnou menstruací problém neměla spíš naopak. Ale je možné, že si tvé tělo teprve zvyká na prášek a mohlo to nastat. Já jediný problém mám s antikoncepcí - gynekolog mi předepisoval antikoncepci s nízkou dávkou hormonů (právě kvůli štítné žláze) a ty jsou dražší. I když teď 2 měsíce po porodu mě to ještě moc netrápí.. Akorát před otěhotněním jsem musela na preventivní prohlídku na endokrinologii a kvůli plánovanému miminku mi euthyrox nechali na té nízké dávce
Pindruse,
tobě nechali před otěhotněním menší dávku????? ![]()
Mě doktorka tvrdila,že se musí dávka upravit a zvednout,aby mimískovi nic nechybělo!
Takže já beru Letrox 100 a protože dlouhodobé užívání má negativní účinky na kosti atd. tak teď obden beru Letrox 100 a druhý den Euthyrox 75.
Nedalo mi to a zavolala jsem na endokrinologii. Sestra mi rekla, ze uzivani Euthyroxu nema vliv na MS. A na gynde mi rekli, ze mam vydrzet do konce tydne a pak se objednat. Na klidu mi to nepridalo. Jeste pockam a pak udelam testik. Mejte se a dik za vase prispevky.
martinoR - zapomněla jsem napsat, že mi chtěli euthyrox vy:,–(it úplně, ale právě kvůli plánovanému miminku mi ho nechali na té nízké dávce. Jinak bych ho snad už nebrala ![]()
Máš pravdu s tím, že při onemocnění se štítnou žlázou se musí euthyrox v těhu brát, aby miminku nic nechybělo při jeho vývoji. Ale přiznám se, že dřív (v pubertě) jsem ho několik měsíců nejedla vůbec. V těhotenství jsem to přísně dodržovala a teď při kojení se snažím taky. I když občas to ráno v rozespalosti zazdím a beru si ho během dne jako dnes - s tím, že si dávám pozor, abych ho brala delší dobu po jídle a cca 1/2 hod potom nejím.
O tom, že dlouhodobé užívání má vliv na kosti slyším poprvé - to je opravdu děs. Ládujeme do sebe prášky za účelem uzdravení (nebo zlepšení zdravotního stavu) a většinou to má vliv na jinou část našeho těla. Je to i u euthyroxu? a nevíš rozdíl mezi těma dvěma lékama?
Marcie - třeba je změna počasí a nebo jsi těhu
a přidáš se k nám „novopečeným maminkám“ ![]()
Já beru Euthyrox 50 asi 4 roky. Před těhu jsem brala 1/2 tbl 1×denně. A nikdy jsem nepozorovala změnu na MS. Je ale pravda že asi 6 let jsem brala horm.antikoncepci a po ní jsem měla MS přesně snad na vteřinu ![]()
Když jsem byla těhotná, tak mi to zvýšili na 1 celou tbl 1× denně a přidali mi k tomu ještě Jodid 100 1tbl denně. Po šestinedělí mi to zase snížili zpátky na 1/2 tbl a Jodid vy:,–(ili úplně. A jak to bude s MS teď ještě nevím, měla jsem ji zatím jen jednou a úplně divně (asi tím, že byla 1.po porodu).
beru euthyrox 150 mikro od malicka a menstruaci jsem mela od zacatku rozhazenou uz je to tak ctiri roky mam ji kazdy mesic jinak a lekarka specializovana na muj telesny vyvoj spojeny s hopofunkcí šť.žlázy,rika ze je to uplne normalni aspon u me a ze se to neurovna..mozna bys mela taky za nejakou zajit..a s tim tehotenstvim to musis vedet sama,vetsinou jsou i jine priznaky tehotenstvi nez opozdena menstruace
Jaky by mohl mit tyroxin vliv na kosti? vzdyt je to cisty hormon, ktery si dodavame umele v prascich, zatimco ostatni ho maji dost vlastniho… ![]()