Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to naprosto běžná kombinace, vůbec bych se toho nebála. POužávám u pacientek zcela běžně, samo je nejlepší se zeptat lékařů, kteří tě mají v péči
Obě těhotenství jsem si píchala miniheparin Clexane a brala Godasal i Euthyrox a žádné problémy jsem neměla.
@Lama Lama píše:
Je to naprosto běžná kombinace, vůbec bych se toho nebála. POužávám u pacientek zcela běžně, samo je nejlepší se zeptat lékařů, kteří tě mají v péči
Já jsem se zeptala v lékárně a tam mi řekli, že rozhodně nekombinovat
Lékař to jen komentoval tím, že ředění krve plodu nese svá rizika vždy, což mě vůbec neuklidnilo. Brala jsem anopyrin a teď mám přejít na injekce na druhou polovinu těhotenství. A práve se mi zdá, že ty jsou konntraindikovány. Lékarnice mi vysvětlovala, co se s čím vyvazuje, ale to bylo na mě moc ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem se zeptala v lékárně a tam mi řekli, že rozhodně nekombinovatLékař to jen komentoval tím, že ředění krve plodu nese svá rizika vždy, což mě vůbec neuklidnilo. Brala jsem anopyrin a teď mám přejít na injekce na druhou polovinu těhotenství. A práve se mi zdá, že ty jsou konntraindikovány. Lékarnice mi vysvětlovala, co se s čím vyvazuje, ale to bylo na mě moc
Věřím více doktorům, než lekarnicim, mě to také říkali, ale byla jsem sledována i na hematologii a neurologii, a ti mi dávkování hlídali.
@Kacovka píše:
Věřím více doktorům, než lekarnicim, mě to také říkali, ale byla jsem sledována i na hematologii a neurologii, a ti mi dávkování hlídali.
víte ono co doktor, to názor. Jeden by mi nechal anopyrin, druhý dal injekce… sem z toho docela unavená a teď ještě zjištění o kontraindikaci
Užívám Euthyrox a miniheparin jsem si píchala 4× Nikdy jsem nemel problém ani žádný lékař námitky proti kombinaci léků
@Fiducia píše:
Užívám Euthyrox a miniheparin jsem si píchala 4× Nikdy jsem nemel problém ani žádný lékař námitky proti kombinaci léků
přesně tak. s euthyroxem fakt není co řešit, není to o názoru. Lékárnice byla vyšinutá ( což není výjimka, podle mé zkušenosti s e moc urputně drží příbaláků, to si dokáže přečíst i laik, čekala bych více vhledu prefesionálaú
Ahoj,
užíváte některá v tehu euthyrox na štítnou žlázu a i si pícháte miniheparin nebo berete anopyrin/godasal? A jaké dávky.
Zjistila jsem, že u euthyroxu se nedoporučuje ředit krev, jelikož zvyšuje účinek a hrozí krvácení. Docela mě to vyděsilo. Díky moc
Příspěvek upraven 11.03.21 v 20:26