Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, pouzivate nekteta naplast Evra? Procetla jsem tu uz nekolik diskuzi, ve kterych byla hlavni stiznost, co se naplasti tyka, ze spatne drzi. Nad Evrou uvazuji a je to asi to jedine, co me trochu odrazuje. Zajimalo by me, jestli treba neinovovali a naplast neni vylepsena, aby lepe drzela…preci jen didkuze, ktere jsem procitala, byly vesmes starsiho data. Dekuji
.
@Dvořka inovaci nevím, ja ji pouzivala pred detmi a je fakt, ze je okolo lepidlo a v lete mi i uplavala v mori
a je proste videt, nebo ja si ji lepila na ruku, tam drzele nejlepe.
Lepila jsem na podbřišek, pod kalhotky a prelepovala tejpem, pak to drželo opravdu 7 dnů
@Dvořka Já ji teda nepoužívám už nějakou dobu, ale měla jsem ji asi 5 let a ani jednou se neodlepila. Dávala jsem na podbřišek nebo na zadek. Jenom teda tak pátej den už byly ty okraje takový nepěkný
Používala jsem 5 let. Nikdy nespadla, jen jednou jsem si ji strhla omylem. Nosila jsem ji na zadku, jakoby pod bedry, ne v té sedací části.
nešlo to vidět pod kalhotkama. Jediné, co to dělalo bylo, že se trošku ohrnuly okraje a chytalo to žmolky z oblečení, takže okraje náplasti byly černé. Nikdy ale neselhala. Přestala jsem s ní jen proto, že mi našli myom, zároveň jsme chtěli prcka a za třetí proto, že mám křečové žíly a migrény. Tabletky brát nemůžu kvůli laktózy.
Edit: přežila dovolené u moře úplně v pohodě, sportovní aktivity ![]()
Uvažuji o používání náplastí Evra, ale docela dost mě děsí nežádouci účinky. Je mi jasné že každé tělo reaguje jinak, ale chtěla jsem se jen ze zvědavosti zeptat, jestli znáte ze svého okolí někoho kdo by měl s Evrou velké zdravotní komplikace, třeba krevní sraženiny.
Zajdi si na krevní trest jaké máš riziko trombózy..jinak to nezjistis.
Mě to dělal gynekolog, platí se to. Já jsem tehdy chytla nějakou akci, že to bylo zdarma.