Ex má tajné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
11.8.24 07:28

Já bych se do toho nepletla. Pokud se toho matka začne plést, tak jistě tatínek bude chtít ukazovat 12 l dceři skrytou dceru a riskovat tak, že dcera to řekne dál než matce, matka dál, atd…
To zřejmě není jeho cesta … Třeba to dítě navštěvuje ( a ani dceři to neříká ), když ji nemá.

Ať dcera vydrží a pak je kontaktuje sama.

• Citovat
  • Upravit
5757
11.8.24 07:50
@Petra Star píše: Více

Já bych to rozhodně bývalému neříkala, že mi to dcera řekla…Nechala bych na dceři, aby s e o tom s tatínkem bavila a to téma nakousla a bude vhodná chvíle. Ale rozhodně ne tak, řekla jsem mamce a ta mi říkala atd! A už vůbec ne tak, aby maminka šla za bývalým! Dceři je 12 to už není malá…A jistě chápe dost dobře. Takže ano povídat s ní, aby mohla dát najevo emoce, aby to mohla říct, ale dál neřešit. ANo, sourozenec a život mého dítěte se mě vždy týká, ale jenom jeho a mě a jeho otce, zbytek musí být v režiji dcera - otec a další…Takže dceři být „oporou“, ale jasně říct, že vše musí taktně probrat s tátou. Ona ho jistě zná a ví, kdy to třeba může nakousnout a kdy ne…a uvidí reakci. Podle ni dal. Ve 12 bych asi cizi rodinu, se kterou se tata nechce bavit nekontaktovala… ale kazdy jsme jiny. Rozhodně maminka s otcem neprobírat a bývalému neříkat, že jí dcera řekla a jak píšu, ani dcera zatím nemusí přiznávat, že to řekla mamce…k čemu by to bylo potřeba? K ničemu. Zalezi co je otec za povahu a jak bude reagovat, pokud o tom sam nemluvi, bude mozna neprijemnnx i ze to dcera resi… :D, na co slepicit, ze to nekomu rekla. Pokud je normalni, dceri vysvetli a domluvi se jak to resit, kdyz ji to trapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
11.8.24 08:41

@Aglája75 ale ja ve dvou predchozich prispevcich zduraznuju, ze rict jen po domluve s dcerou. Zadne praskani. To je jasne, ze by se citila spatne.

Jako, cele je to trochu podezrele, ze se devitilete dite nepochlubilo, ze ma sestru. To je prece takovy zazitek. To pokazde lhala, ze u taty delala neco jineho nebo je v rodine tabu o tom mluvit, co se deje v druhe rodine? Bud jsou ty vztahy hodne divne, nebo to neni uplne pravda.
Blbe se soudi, jak se zachovat, kdyz ta rodina funguje hodne jinak, nez mame zazite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.24 08:49
@Mar__tanka1983 píše: Více

diky :kytka: urcite bych nic nedelala bez toho, ze by si to dcera prala. Vcera me to zaskocilo.

Vztah s otcem ma dost na prd i tak, hodne spolu valci, je s nim slozita domluva. Kazdopadne od ex mi prijde docela hnusny na dite klast takovyhle tajemstvi.

Do zivota se mu rozhodne plest nechci. K tomu, jestli on am/nema dite nemam vubec zadnou emoci. Pokud se fakt vykaslal na vlastni dite, tak o kazdym takovym cloveku bych si myslela to stejny …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.24 09:05
@kocourGarfield píše: Více

Jo, to mas pravdu, je klidne mozny, ze ani dcera nezna realnou verzi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.24 09:18

bohužel vztahy nejsou dobre, v ex rodine spolu nikdo s nikym moc nemluvi kvuli ruznym krivdam a ani smerem k nam to nefunguje dobre.

Nejake naznaky tam byly, to mi dochazi az ted zpetne. Kazdopadne ty nove informace zapadaji do toho, co uz jsme vedeli. Taky mi to prijde neuveritelny, ale nemam duvod ji neverit. Viditelne se ji ulevilo.

• Citovat
  • Upravit
12885
11.8.24 09:26
@Anonymní píše: Více

No tak ja zase chapu, ze to zakladatelce lezi v hlave. Kdyby spolu nemeli spolecne dite, tak je to opravdu boj toho chlapa, ale oni jsou stale rodice dcery a je to dcery sourozenec, takze ano, at se dcerka zepta a kdyby to dcera nechala na me tak se zeptam ja..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
11.8.24 09:27

No právě že je tam vztah, jaký je, a dítě prozradilo něco, „o čem se nemluví“, tak jak se k ní asi bude potom otec chovat, když za ním matka nakluše s tím, co se od dcery dozvěděla?
To se prostě musí opatrně.
Pokud mi dítě něco na otce vyzradí, ani mě nenapadlo s tím letět za otcem.
Chápeš to???

Příspěvek upraven 11.08.24 v 09:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
11.8.24 09:28
@lilith1 píše: Více

Nevím, ale toto bych brala jako věc toho otce. Co Ty se máš co montovat do toho, že on má někde další děti?
Tak si musí s těmi dětmi vyřešit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
11.8.24 09:35
@Cimada píše: Více

A to oroc, jen kvuli tomu ze nebydli v jednom baraku? Porad je to dcery tata a tedy jeji sourozenec, ktereho muze v budoucnosti kontaktovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25511
11.8.24 09:38

já půjdu proti proudu a rozumím ti, že to myslíš dobře

na jedné straně fakt nemáš morální právo se motat do dítěte tvé ex- není to tvá starost, jak ti tu většina píše
ALE na druhé straně se jedná o sourozence tvého dítěte, o kterého/kterou tvé dítě stojí
takže já osobně bych taky měla dilema, navíc exky si často rozumí :mrgreen: možná bych fakt tu paní kontaktovala (ale v dobrým, bez pomluv exáka) kvůli tomu dítěti a slušně normální jí třeba na mess napsala, zda by neměla zájem o kontakt našich dětí..
a uvidíš.. brala bych to jako jediný pokus z mé strany, dál bych se o nic nesnažila
ovšem pokud by byla vstřícná a chtěla se sejít, tak proč NE
my v rodině i okolí máme daleko víc crasy vztahy, moje nejka je třeba moje bývalá potencionální tchyně a stýkáme se i v širší rodině i s některými ex a jejich rodinami.. a moje druhá nejka třeba běžně slaví vše ohledně vnoučat krom svého partnera i se svým ex a jeho rodinou, protože spolu prostě fajn vychází a pro ty děti je to boží, že tam mají babičku i dědu
takže za mne fakt za pokus to stojí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
11.8.24 09:46
@lilith1 píše: Více

Tak zaprvé a především: dítě se svěřilo s něčím, s čím nemělo. Opravdu máte takový problém respektovat fakt, že by z prozrazení mělo to dítě u otce možná problém? Ty něco děcku slíbíš a klidně porušíš? :zed:

A druhá věc - existuje spousta nemanželských dětí, které se navzájem neznají.
Když se z toho nebude dělat hysterické divadlo a dítěti se vysvětlí, že to tak v životě prostě chodí, nebude ho absence sourozence trápit až tak…
Všecko je v rukou dospělých.

Ale opakuji: svěřené tajemství se nevyzrazuje; poškodí tím to dítě daleko víc, než když holt už neuvidí „sourozence“. Časem si ho můžete vyhledat sama.
Důležité je dítě teď uklidnit, trochu tu situaci zlehčit, a ne z toho dělat hysterii a vyšetřování u bývalého.
Ostatně, když se chlap sekne, tak tu situaci stejně nezmění.

Příspěvek upraven 11.08.24 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22126
11.8.24 09:58

Nerozumim. To jsi o tom, ze ma ex tehotnou pritelkyni nevěděla ani ty? Snad ti to tehdy dcera rekla, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
11.8.24 11:39

Já Ti naprosto rozumím a dost zírám, jak by tady všem bylo jedno, jak se cítí jeho dítě. Mám to tak, že pokud jde o pohodu a blaho dětí neexistuje nějaký „nic Ti do toho není“. Jestliže se moje dítě trápí a v tomto případě navíc dlouhodobě, tak mi do toho teda je dost.
Rada ať to dcera řeší s otcem je taky dobrá. De.bil, který dva roky zazdívá vlastní dítě a city prvního dítěte jsou mu u zadku bude tak určitě něco řešit. :roll: S dcerou bych to probrala a pokud by opravdu měla zájem o to, se sestrou se vídat, tu paní bych našla, kontaktovala a pokusila se s ní domluvit na tom, že se děti budou vídat. Pokud by neměla zájem, nedá se nic dělat aspoň jsem to zkusila. Exe bych o tom pouze informovala víc bych se s ním o tom nebavila.
Fakt nemám ráda tenhle přístup, kdy děti z rozvrácených rodin, nějakým způsobem kvůli rozvodu/rozchodu trpí, ale nic se neřeší, protože jeden rodič nechce jít s tím druhým do konfliktu a do toho co ne/dělá druhý rodič prvnímu „nic není“ :( 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
11.8.24 11:56

Cimada
Nepřijde mi v pořádku dítěti „vysvětlit“, že v životě to chodí tak, že rodič se odřízne od vlastního dítěte, zlehčovat to a bagatelizovat.
Tím mu jenom předáš informaci, že se vlastně nic, tak hroznýho neděje, všechno je v podstatě v normě a život jde dál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna