Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Že ti do toho nic není. S chlapem už x let nejsi, tak se mu neprď do jeho života.
@Anonymní píše: Více
Nevím, chápu, že ti jde o sourozence dítěte. Ale jsi cizí osoba a nevím, proč bys do toho měla zasahovat. Je to snad věc tvého ex ![]()
Že tě vůbec nic neopravňuje se do toho montovat. Nic ti do toho není. Jako na co si chceš hrát, když ji budeš hledat a kontaktovat. Ona o to vůbec nemusí stát.
@terien píše: Více
Asi hledá kámošku, když mají společné téma Otec mého dítěte ![]()
Nekontaktovala bych druhou ženu, určitě ne. Do toho bych se nepletla.
Bohužel stává se…nevíš proč ex tu ženu a dítě odřízl..třeba zjistil že dítě není jeho
nebo tam bylo něco jiného. Každopádně do toho co kde a s kým dělá či nedělá tvůj ex ti nic není. Dítěti řekni že se to prostě někdy stává že se dospělí nepohodnou a pak se už nechtějí vidět…
Co si myslím? Kdo na konec svého elaborátu napíše tenhle dotaz, tak je vždy troll, který sem nastrčil vymyšlenou diskusi. Takže příběhu nevěřím. Příště tam nedávej tu otázku.
Příspěvek upraven 10.08.24 v 21:59
Prosímtě nestrkej rypák tam, po čem ti nic není.
S chlapem x let nejsi, tak se do toho nepleť. Vůbec to není tvoje věc. ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
asi Ti to přijde vtipný, mně ne. Dcera to dost řeší, jiného sourozence nemá. To, že si někdo přijde rovnat myšlenky neznamená, že musíš být hned sarkastická a zlá. Takže díky za tvoji starost. ![]()
Dcera to dost řeší, nebo to dost řešíš ty, protože máš ho…. co na práci a nudou nevíš co by? ![]()
Tak ať to řeší s otcem. Ne s tebou
V čem jsem zlá?
@terien píše: Více
To nemůže přece. To musí řešit tady Kelišová ![]()
Dobre, tak se omlouvám, ze jsem se vubec zeptala. Poprosim o smazani a necham na dceri. Muze se s ni zkontaktovat casem sama, kdyz bude chtit. Je mi fakt smutno a dostanu tu akorat vynadano. Dekuju vsem, kdo projevil trochu pochopeni. Bohuzel trol fakt nejsem. Jen je to pro me nova situace a nechci to rikat nikomu v realnem svete,.
Ahoj všichni,
prosím o zachování anonymity, jinak smazat. Je to dosti zvláštní téma a je dost citlivé a zatím moc nevím, co s touto novou informací mám dělat. Nevím úplně přesně, do které kategorie to vložit, tak dávám sem.
Pro uvedení do kontextu, jsem rozvedená nějakých cca 5 let. S ex máme od začátku střídavku, je to s ním hodně těžký, ale vždy jsem věřila tomu, že i když je péče všeliaká, tak dítě má rád. Stejně tak věřím, že je otec pro dítě v životě důležitý a že ex ač si o něm myslím samý horší, tak přes to všechno je člověk, který zastává tradiční životní hodnoty.
Dítě se mi dneska svěřilo, že už moc dlouho ho něco trápí a moc se bojí mi to říct, že tátovi slíbilo, že to nikdy nikomu neřekne. Vypadlo z něj, že ex má dítě, kterému v tuto chvíli budou asi tak 3 roky a nikdo okolo ex o tom neví.
S matkou dítěte se rozešel a není s ní v žádném kontaktu, svoji novou sestru už tak třeba 2 roky neviděla. Po rozchodu ex tuto novou rodinu úplně odřízl a neví o nich ani jeho rodiče. Prý vůbec nikdo.
Vůbec jsem to nemohla ze začátku pobrat. Naprosto nemůžu pochopit, že (by) klesl tak hluboko a vykašlal se na svoje vlastní dítě. Ale detaily, které mi dítě říká jsou na tolik realistický ( pamatuje si, že chodili na nějaký ty screeningy a podobné věci, které dítě pokud si to nějak záměrně nebude systematicky vyhledávat fakt jen tak neví.) Říká mi, že až teď ji dochází, jak strašně špatný to je a že má vlastně ségru.
Musím říct, že jsem si nemyslela, že po tolika letech bych z ex ještě někdy mohla být zklamaná. Nikdy bych do něj neřekla, že zavrhne vlastní dítě. Jsem v šoku.
Když opomenu moje pocity, který jsou asi reálně jedno, tak přemýšlím, jestli něco podniknout směrem ke kontaktování té „druhé“ ženy? Já si vůbec neumím představit, že bych někde měla ségru a vlastně jsme nebyly vůbec v kontaktu. Dcera si ji pamatuje jako batole, kdy ji viděla naposledy. Tu paní měla ráda, mluví o ní moc hezky. Ta žena má ještě starší dítě, co si dceru určitě pamatuje, takže to není tak, že by tam reálně nikdo nic nevědě. Dcera viděla i rozšířenější rodinu od nich. Co myslíte?