Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@PaníBovaryová píše: Více
Ano, je to možné, že holčička není jeho.
Ale nechápu, proč to nechce vysvětlit své dceři, když se na to ptá
, například : „Víš Terezko, Janička není moje biologická dcera. Když jsem se s Janou seznámil, už byla těhotná s jiným mužem, se kterým se rozešli. Janu jsem miloval a proto jsem i Janičku bral jako svoji dceru.“, nebo „Je to pro mě těžké Terezko, Janu jsem miloval, ale bohužel jsem zjistil, že Janička není moje dcera. Jana mi tím moc ublížila. Proto už nejsem s Janou a nevídám se ani s Janičkou.“…
Zakladatelky dcera by se alespoň dozvěděla, že holčička není její sestra a i když by si na ni občas vzpomněla a zastesklo by se jí po ní, neměla by pocit, že přichází o vztah se svým jediným sourozencem. Myslím si, že by to jednoduché, ale jasné vysvětlení otci takové trauma nepřineslo, jako přínáší ta nejistota jeho dceři
.
@Prelesta píše: Více
presne tak. Navic, pokud neni holcicka jeho, tak by tim vyresil, ze se ho na to dcera bude v budoucnu ptat. Byla by to i pro nej daleko snazsi varianta ![]()
Je to cely zvlastni a naopak se od nej dcera jeste vic vzdaluje.
dekuju moc
mrzi me, ze mas taky exe na nic. Bezmoc je to casto velka a hlavne cely uplne mimo moje chapani. Vzdycky si jen rikam, ze doufam, ze to na dceri bude mit co nejmensi nasledky ![]()
@Anonymní píše: Více
Ano, je to tak, ale někdo si život „rád“ komplikuje.
Je to smutné. Pak se bude Tvůj ex divit, až k němu už dcera nebude chtít chodit na celý týden, ale nanejvíš na chvilku na návštěvu. Kdyby to neodnášela i dcerka, napsala bych jeho boj
.
no proč to otec dceři neřekne ať tak či onak?
no protože to je typické mužské uvažování - problém, o kterém nemluvíme, neexistuje
@Anonymní píše: Více
Příspěvek upraven 24.08.24 v 02:22
prosím, neber to špatně, občas to tady píšeš o tvé dceři - já moc nechápu, jak už dospělá žena 21 let pořád chce s otcem sdílet koníčky, trávit čas, když on o ni nestojí, je to takové divné, že se na to tak upnula, to přece nemá smysl se tím pořád týrat a pořád se mu nějak snažit vnucovat?
proč nedává svůj čas a svoji pozornost kamarádkám, škole, koníčkům, klukovi, jestli s nějakým chodí?
@stinga píše: Více
Ale tak to není, že by se na to upnula. Ona má své zájmy, přítele, kamarády, školu. Žije si svůj život, jen ji to prostě mrzí. Teď už je na něho spíš naštvaná. A už se mu ani neozývá, nemá to cenu.
Psala jsem to zakladatelce proto, že ji opravdu chápu a proto, že někteří muži jsou fakt „exoti“, že v tom není sama. Nechtěla jsem, aby to vyznělo, že si chci stěžovat. Jen ho prostě nechápu, no.
Příspěvek upraven 24.08.24 v 02:25
aha, tak to ano, že je na něho spíš naštvaná chápu, já myslela, že ji to nějak intenzívně trápí,
a on se jí dřív, když jste byli spolu, normálně věnovat a odstřihl ji, když jste se rozešli vy dva?
já v tomto tak trochu tápu, protože otec mé dcery o ni neměl zájem nikdy, nikdy ji neviděl - a ona také čím je starší, tím víc se na něho ptá, když byla ve školce, stačila výmluva, že otec má moc práce a nemá čas, ale teď už ji s tím neoblbnu, chce ho vidět - proto se zajímám, jak to nese tvá dcera