Ex mi nechce prodat dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
133
15.11.20 00:17

@sirikit To je pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.11.20 00:21

On na tohle asi ceka, ze neco udelas, at dum ziskas. Musi vedet, ze ti na domu zalezi. Neudelala bych mu takovou radost, ze budu podnikat kroky k ziskani minuleho domu. Ale naprosty opak. At si proste skubne ploutvi a udavi se treba. Ty se zarid jinde a jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.11.20 00:52
@Anonymní píše:
Po 28 letech se rozpadlo naše manželství, teď už ex si našel o 19 let mladší (prostě klasika). Bohužel jsme bydleli v jeho domě, který jsem ale komplet spolu s ním zrekonstruovala (sbíječkou rozbíjela staré obkladačky, zdila, spala na zemi, vařila na chodbě, uklízela, navrhovala přístvby, barvu fasády) a hlavně taky dost zaplatila ze svého platu (měla jsem úspory, takže jsem například zaplatila okna do celého domu…). No a on nás s dětmi soudně vyhodil. Musela jsem se vystěhovat. Dům byl 3 roky prázdný. Chtěla jsem dům koupit, ale on mi ho odmítá prodat. A teď ho prodává přes realitku, ale realitka má zákaz se mnou jednat.
Jak se odpoutat, bydlíme ve vedlejší ulici a nevím, jestli zvládnu, že v domě a na zahradě, kterou jsem sama udělala (ex na to nebyl a hlavně to bylo pohodlné nechat na mě), chodí cizí lidi. Už teď ex pokácel nějaké stromy, co jsem kdysi koupila a sadila. Vyrovnaní samozřejmě nejsme, soud dokonce odmítá uznat můj vnos.

Vykasli se na dům a začni jinde a znovu.. Nebo prostředníka, co dům koupi, jak psaly holky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
15.11.20 05:37

Mám ten dojem, že ho chce prodat za každou cenu a jen tobě ne. Takže dle mého ho prodá klidně pod cenou, jen aby se ti pomstil. Nápad s prostředníkem je sice fajn, ale na katastru budeš ty. Čistě hypoteticky, jak by tvůj ex zareagoval, kdyby zjistil, že dům teď obýváš ty? Já bych čekala další naschvály a fakt bych se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
15.11.20 12:03

Vykašlete se na to. Pokud bývalý manžel ten dům opravdu zdědil po otci, tak je skutečně jen jeho a vy na něj nemáte právo. Musíte se s tím smířit. Pokud jste do toho domu tolik investovala, tak jste si měla nechat dokumenty prokazující, že jste např. ty okna opravdu platila vy. Pokud je nemáte, pak vám to soud opravdu neuzná. Je to smutné, ale je to tak. Obávám se, že nějaké peníze byste viděla jen v případě, že by bývalý manžel byl ochotný vám je dát z dobroty srdce. Což on není…

Pokud se opravdu nedokážete dívat na to, jak tam bydlí někdo jiný, tak se odstěhujte do jiného města. Bylo by to asi celkově lepší. Ten dům vás nikdy nenechá se doopravdy odstříhnout a začít žít svobodně a bez věšení se na minulost. Trochu mi to tak přijde, že nechcete svůj minulý život doopravdy opustit a proto na tom domě tak lpíte. Člověk za život investuje peníze a energii do spousty věcí, ale pokud chce opravdu změnit svůj život a začít zase žít, nemívá problém nechat minulost jít - ať už ho stála cokoliv…

Hledejte spíš, co nového byste mohla v životě dělat a milovat, než způsoby, jak se vracet zpátky… Je to jen dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
16.11.20 11:24

Vykašlala bych se na to. Je to pro tebe asi citová záležitost ale asi tušíš že i kdyby se ti povedlo dům získat, tak ti ex bude dělat jen problémy a o to asi nikdo nestojí. Jak jste se vyrovnali po rozvodu, když si do toho domu investovala? Dal ti nějaké peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.11.20 13:12

Pokud ten dům skutečně chceš, tak to neřeš na internetu, ale s právníkem.

Ale osobně si myslím že skutečně bude lepší začít jinde znova a bez vazeb na ex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
16.11.20 21:00

Válka Roseových? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.20 21:02
@mdvorak píše:
Válka Roseových? :nevim:

jednostranně :-)

• Citovat
  • Upravit
7355
16.11.20 21:19

Starej plesnivej barák přenech davům zájemců a Ty si najdi s dětma hezčí bydlení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
16.11.20 21:58
@Anonymní píše:
To je jednoduché - byla to ruina, kterou dostal jeho otec v rámci nějakého vyrovnání. Elektrika špatná (zapnout vysavač a jednu plotýnku znamenalo vyhodit pojistky), voda a topení prasklé, plíseň na zdech, protože dům promrzal, lokální topení… Ale neměli jsme kde bydlet, tak jsme to trochu opravili a nastěhovali se. Reko byly nakonec 3. Bývalý pak 2 roky před smrtí donutil otce to přepsat na sebe. Já jsem asi 4× říkala, že chci, aby na mě přepsal půlku, vždycky to odmítl. Jenže to už bylo po všech těch investicích.A probémy mi ex dělá, neunesl, že jsem rozvod podala já a že chci nějaký majetek (všude totiž hrdě prohlašoval, že je vše jen jeho a že já nic nedostanu). Navíc ta mladá ho opustila.

Tak to by byl opravdu největší debi* na planetě, aby jeho rodinnej barák přepsal z půlky na Vás.. To, že jste do něj dala prachy? Vždyť jste tam desítky let bydlela tak to je trošku logický. V životě bych nepřepsal nic z rodinného dědictví na přítelkyni a nikdy bych nechtěl nic z jejího rodinného dědictví. To se fakt nesluší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
16.11.20 22:10

Tys ho tedy musela dobře máš krknout. Každej normální chlap by to své budoucí ex prodal o třetinu víc než je tržní cena. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
16.11.20 22:24

Můj názor je takový, že když dělat tlusté čáry, tak by neměly být přerušované. I když ten dům koupíš nějakou fintou přes nějakého prostředníka, tak se neodpoutáš od toho vztahu, navíc tvůj bývalý bude jeden z prvních lidí, komu se donese, kdo ten dům obývá - co myslíš, že pak bude následovat? Nech to být, život není o nějakém blbém baráku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13928
16.11.20 23:36
@Anonymní píše:
Má to jeden zádrhel - dům by se musel zaplatit hotově. Což je pár milionů, bohužel. Chtěla jsem půlku hotově a půlku přes hypo.

Nemusel! Prodávající se takovou podmínku ani dát nemůže.

Takže pro úspěch to chce dvě věci.
a) zkušenou realitní kancelář, která tě bude zastupovat. Hold si nějaké to procento nechají, ale agenti se spolu jistě domluví.
b) vyměnit právníka a okamžitě prodej napadnout předběžným opatřením (pokud skutečně nemáte vypořádaný majetek)

PS: A jen do něj, protože člověk, který odstřihne za nic nestojí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.20 11:26
@Josef_t píše:
Nemusel! Prodávající se takovou podmínku ani dát nemůže.

Takže pro úspěch to chce dvě věci.
a) zkušenou realitní kancelář, která tě bude zastupovat. Hold si nějaké to procento nechají, ale agenti se spolu jistě domluví.
b) vyměnit právníka a okamžitě prodej napadnout předběžným opatřením (pokud skutečně nemáte vypořádaný majetek)

PS: A jen do něj, protože člověk, který odstřihne za nic nestojí!

Právní názor je takový, že nevypořádání na to nemá vliv, on je vlastník a může si dělat, co chce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky