Ex peníze na mém účtu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21625
14.7.19 18:20

Hele já bych si zřídila svůj nový účet a tento zrušila… V práci si akorát nahlásíš nové číslo účtu a je to. A trvalé příkazy se dají přes internetové bankovnictví také předělat velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
14.7.19 18:22
@Anonymní píše:
No po výplatě to vyberu a pak se domluvíme a on se pro to staví. Už mě i napadlo, že zrušim celý účet, ale to bych přidělala problémy jen sama sobě. Vůbec s nim neni řeč. L.

Nebuď blázen 8o Jak dokážeš, že jsi mu je opravdu dala? Co když si vzpomene, že si mu je nedala a bude je chtít znovu?? Řekla bych mu aby si zařídil účet, kam bych mu je přeposlala, s tím že další měsíc už to bude chodit jemu a ne tobě. Jestli se mu to nelíbí, nedala bych mu nic, dokud by si účet nezařídil, jeho problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
14.7.19 18:22
@Anonymní píše:
@pst007 poslat zpět bych je mohla, vlastně mě to ani nenapadlo. Ale co když mu to tedy zaměstnavatel vyplatí třeba v hotovosti a on ten příkaz nezruší a budu to takhle posílat každý měsíc? Můžu to zrušit přímo u jeho zaměstnavatele? L.

Já mám v elektronickém bankovnictví u každé přijaté platby tlačítko „vrátit platbu“, kterým mohu peníze „odmítnout“ a poslat zpět. I pokud to tak v bankovnictví nemáš, tak lze ty peníze normálně poslat zpět odkud přišly. Zavolal bych do té firmy a řekl jim, že jim posílám peníze zpět a proč. I pokud by to nechtěli rovnou řešit, tak po tom, co se jim takto vrátí dvě tři výplaty, tak to placení zruší, protože nebudou chtít neustále řešit vrácené platby (pro ně to bude podstatně časově náročnější než pro tebe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
14.7.19 18:25
@Cenarius píše:
Pokud ma exekuce, tak vam ten ucet muzou zablokovat, jelikoz schovava penize pred veriteli. Proste mu to nedejte, dokud vam nedonese pisemne, ze si to v praci zmenil a basta.

No, jelikoz jsou to penize od zamestnavatele, tak žádné penize pred veriteli neschovává, takze na zaklade ceho by ji meli ten ucet zablokovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.19 18:35

Tak to tedy udělám tak jak říkáte. Pokud tam v srpnu přijdou pošlu je zpět zaměstnavateli. A pokud to nepomůže tak asi budu muset účet zrušit. L.

• Citovat
  • Upravit
21625
14.7.19 18:40
@Anonymní píše:
Tak to tedy udělám tak jak říkáte. Pokud tam v srpnu přijdou pošlu je zpět zaměstnavateli. A pokud to nepomůže tak asi budu muset účet zrušit. L.

Osobně bych ten účet zrušila tak jako tak. Nikdy nevíš, jestli ti ho nějaký exekutor nezablokuje jen kvůli tomu, že mu tam ta výplata v minulosti chodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.7.19 18:53

Pokud není účet na jeho jméno, tak její účet bloknout nemohou. Posílat si peníze na cizí účet, to je v podstatě jediná možná taktika, jak je ochránit před exekucí. Pokud ovšem exekutori nestrhavaji už u zdroje, u zamestnavatele. Ale na cizím účtu, pokud to není účet manželky, je fakt nikdo hledat nebude, nezablokuje ani nestrhne. Platbu bych poslala zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
15.7.19 10:19

Buď v bankovnictví každý měsíc vracet platbu (odmítnout ji) nebo pokud víš kde pracuje odkud mu chodí peníze, zavolat tam a říct ze nechceš aby ti to dále posílali - určitě ve vypisexh vidí ze to nejí jeho účet ale tvůj, popr se prokazes jako majtel účtu a mas klid. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
15.7.19 20:52
@nozu píše:
Hele já bych si zřídila svůj nový účet a tento zrušila… V práci si akorát nahlásíš nové číslo účtu a je to. A trvalé příkazy se dají přes internetové bankovnictví také předělat velmi rychle.

Proc by ona mela se takto omezovat a resit jeho problemy. Tohle je uplne debilni napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
15.7.19 20:54
@j.a.n.i1 píše:
No, jelikoz jsou to penize od zamestnavatele, tak žádné penize pred veriteli neschovává, takze na zaklade ceho by ji meli ten ucet zablokovat?

A kdyz po nem pujde vic exekutoru? Budou i ti dalsi toto respektovat a cekat az na ne prijde rada? Bude si posilat penize na ucet, kde jsou dalsi financni prostredky. Poradny jsou plne pribuznych, kamaradu se zablokovanymi ucty od exekutoru, jelikoz si na ne dotycny nechal podilat penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
15.7.19 21:05

@Cenarius Tak jim to zadny soud nepovoli, protoze jsou to penize, na ktere ma podle zakona narok, nejedna se o zadne kraceni veritele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel