Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sunshinegirl no to jo…jen jsem nechapala proc ten rozpocet…tim ji jen mates, ten tam vubec nepatri ![]()
Kazdopadne pokud se pocet clenu behem mesice meni, tak neni mozne to, co navrhuje @j.a.n.i1… tedy vzit pocet clenu na konci mesice a vynasobit to naklady… protoze pokzd nekdo na zacatku mesice nastoupi a odejde treba po trech tydnech, tak na konci mesice logicky uz jako clen neni, ale naklady s nim tri tydny byly…tam bych to potom ja osobne udelala tak, ze bych naklad vypocitala na den ![]()
@JayLee tak mi to klido posli a ja ti to zkusim navrhnout, jestli ti to tak bude vyhovovat…
@Pherenike JJ, přesně tak, pokud by šlo vyloženě o to, jaké náklady byly přesně během měsíce, tak by se to rozpočetlo na dny.
@Pherenike To jsem nechtěla jí zmást, já to fakt vzala hodně od podlahy, prakticky tak, jak bych to vysvětlovala děckám na ZŠ, které jakoby si musí ještě tu matematiku zobrazit tak nějak hodně názorně.
@JayLee Jasně, chápu. Takže do toho musíš započítat i to, že tam z toho měsíce byl třeba 10 dní člověk a pak odešel, ale deset dní s ním ty náklady byly, že?
@sunshinegirl píše:
@JayLee Jasně, chápu. Takže do toho musíš započítat i to, že tam z toho měsíce byl třeba 10 dní člověk a pak odešel, ale deset dní s ním ty náklady byly, že?
Pak to počítat přes člověkodny, pokud je to třeba rozpitvávat po dnech.
@JayLee pak je to ale přesně ten zvoneček, co jsem psala, stačí ho přepsat do excelu.
@JayLee no hele, ono ale bude fakt nejjednodussi to vzit za ten den
Ty lak budes jen doplnovat a ono se ti to bude pocitat ![]()
Klido ti to udelam, ale nejdriv zitra ![]()
@JayLee Tak mi dej mail, nebo nevím jak jinak ti to poslat. Pak si tam jen změníš ta čísla a samo ti to bude počítat.
@JayLee v pohode, ona to bude otazka chvilky
tak bud to dnes date dohromady s @sunshinegirl nebo se zitra ozvi ![]()
@Pherenike Já už to mám hotové. I jsem vysvětlila, že jsem to udělala tak, jak chtěla, ale že to nebude úplně přesné, kvůli proměnné počtu lidí.
@Gina108 píše:
Udělej si tabulku, do té součty členů jednotlivých oddílů (A1..A8). Pak sumu součtu členů oddílů - tzn celkový počet členů v oddílech (B).
A u každého oddílu si uděláš rozpočítání nákladu(N) " =N x A / B"
No nevím, jestli je ti toto vysvětlení k něčemu.![]()
No přesně tak nějak to bylo, v Excelu není nic nemožné ![]()
@JayLee Máš to tam, vyzkoušej si klidně změnit jakékoliv číslo v jakékoliv buňce a furt by se ti to mělo samo přepočítávat.
@Pherenike Aha, no tak s náklady to bude taky jednoduché, ale musí mít nějakou výchozí hodnotu, tj. asi musí vědět náklady na jednoho člena. Pak už si to logicky zase upraví dle toho co jsem psala, ten vzorec, ne?