Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, můžete mi prosím jako blbcovi napsat, jak mám udělat, aby se mi v jednom sloupečku automaticky znásobil výsledek?
Např. mám v jednom sloupci 10 kusů, v druhým sloupci cenu 150 za jeden kus a potřebuji vedle aby se mi to rovnou znásobilo, automaticky abych tam měla 1500,–.Excel už jsem nepoužívala léta a jsem úplně praštěná, vůbec nevím jak na to.
Děkuji strašně moc ![]()
@SarkaNovo já do toho okýnka, kde chci výsledek napisu = a označím jednu buňku * druhou buňku a enter
Nebo vložit funkci do toho okénka, kde chceš výsledek a vybratu buňky - ale nejjednodušíí je jak píše @sisk
Do buňky, kde chceš výsledek napíšeš = a pak klikneš na buňku s prvním číslem, napíšeš * a na buňku s druhým číslem a dáš enter. Pokud máš víc řádků, tak to pak jen natáhneš za čtvereček na okraji buňky s výsledkem. Snad je to pochopitelné. ![]()
Moc díky, to jsem přesně dělala, ale píše mi to tam HODNOTA a tak jsem myslela, že dělám něco blbě… ![]()
Zkus si zvětšit okénko popřípadě kliknout na buňku pravým tlačítkem myši - formát buněk - číslo…:)
@zelenoockaa19 píše:
Zkus si zvětšit okénko popřípadě kliknout na buňku pravým tlačítkem myši - formát buněk - číslo…:)
a nebo používáš desetinné tečky místo čárek (záleží na nastavení konkrétního počítače, potažmo excelu) Stačí použít to druhé
@Ornwen píše:
@SarkaNovo nejspíš nemáš čísla jako čísla (viza nebo používáš desetinné tečky místo čárek (záleží na nastavení konkrétního počítače, potažmo excelu) Stačí použít to druhé
Už mi to jde!
Díky, díky moc!!!Jste zlatíčka všichni! ![]()
Omlouvám se za anonym, ale stydím se za to, že neznám takovéto základy. Jak na notebookové klávesnici napsat „krát“, když chci násobit v Excelu?
Excel jsem naposledy používala ve škole někdy před 20 lety a vím už prd ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale stydím se za to, že neznám takovéto základy. Jak na notebookové klávesnici napsat „krát“, když chci násobit v Excelu?
Excel jsem naposledy používala ve škole někdy před 20 lety a vím už prd
pokud mas cisla jen nahore na klavesnici tak tezko. kdyz delam v excelu z notasu, proste to kopiruju. nejak to asi pujde, treba nekdo poradi, ja z notasu pracuji tak malo, ze mi to kopirovani u hvezdicky staci.
@Anonymní píše:“Krát” je normálně hvězdička. A ta bývá často na klávesnici tak, ze musíš zmacknout “Fn” (myslim vlevo dole) společně s tlačítkem, na kterým je červená hvězdička. To fn je prave funkce, která tu klávesnici přepína na tyhle speciální znaky. Nemam u sebe notebook, ale hvězdička bývala někde vpravo nahoře (ne úplně nahoře, ale tím směrem)
Excel jsem naposledy používala ve škole někdy před 20 lety a vím už prd
Pres fn mi to na ntb nejde, ale jde mi to alt gr (hned vedle mezerniku vpravo) a lehce vpravo hned nad tim tlacitko s otaznikem, pomlckou a lomitkem nebo co to tam je. tada ![]()
Ahoj,
mohu poprosit, jaký vzorec bych použila, pokud mám rozdílnou cenu pro 100, 200, 500 ks?
Konkrétně mám v buňkách:
C5 - cena při objednání 100 ks
D5 - cena při objednání 200 ks
E5 - cena při objednání 500 ks
F5 - počet kusů
Jaký vzorec napíšu do G5, kde budu chtít mít konečnou cenu za daný počet kusů?
Předem děkuji. Nedaří se mi to vygooglit.