Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
je nějaká šance že když mi přišlo rozhodnutí od soudu o provedení exekuce a já bych to zaplatila tak exekuce by nebyla provedena já to z těch papírů nepoznám
myslíš třeba exekuci na účet? ten je ti obestaven dřív než dostaneš dopis…
Jasně, taky se nám to jednou stalo, přítel „zapomněl“ zaplatit pokutu 1500,– Přišelo od soudu rozhodnutí o exekuci na 3000,– s platebním příkazem a je tam někde i datum splatnosti. Pokud to zaplatíš, exekuce se ruší.
Ano, pokud okamžitě zaplatíš, spojíš se s vykonavatelem-exekutorem, doložíš potvrzení, okamžitě to uzavře.
Ahoj, pokud ti doslo rozhodnuti o exekuci, tak posli penize na utec nebo jdi rovnou do jejich kancelare a zaplat to, tim ti hnedka vystavi rozhodnuti o tom ze je exekuce uhrazena a ok, a je to !!!!
Drzim palce!
Ano a stačí se kolikrát i domluvit s vykonavatelem exekuce na rozumných splátkách ![]()
Taky znám případ, kdy se bylo možno dohodnout s exekutorem na rozumných splátkách..Zvlášť, pokud prokážeš, že nemáš příjmy k tomu, abys mohla okamžitě zaplatit..Co se týče účtu, tam musí zůstat taky životní minimum, nemohou zablokovat všechny peníze. Pokud ano, je někde chyba a je možné se soudit..
Známý má exekuci na plat, z dluhu 100 000 má splátky 170 Kč měsíčně
Pracuje na půl úvazku, jiný příjem nemá, víc mu vzít nemohli..
To se stalo mě 2× asi před šesti a dvěma lety. Ještě dřív než mě došel vůbec nějaký dopis že nějakou exekuci mám (jedna ještě po mém ex a druhá nezaplacená pokuta za MHD) tak mě zab lokovali celý účet a nikoho nezajímalo, že nemám ani korunu a že mě z účtu odchází nějaké platby a životní minimum taky nikoho nezajímalo. Zablokovali účet a chtěli zaplatit. U té starší exekuce mi ještě poslali do práce papír na srážky ze mzdy a odblokovali účet až po 4 měsících až to bylo z práce zaplaceno a u té novější jsem zaplatila v hotovosti u nich na pokladně a trvalo jim týden než účet odblokovali. Takže klidně si můžou s tvým účtem dělat co chtějí a nikoho nezajímá, že nemáš peníze.