Jde odvrátit exekuce po rozhodnutí soudu?

632
22.8.11 08:18

exekuce

je nějaká šance že když mi přišlo rozhodnutí od soudu o provedení exekuce a já bych to zaplatila tak exekuce by nebyla provedena já to z těch papírů nepoznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
22.8.11 08:21

myslíš třeba exekuci na účet? ten je ti obestaven dřív než dostaneš dopis…

• Citovat
  • Upravit
24870
22.8.11 08:21

Jasně, taky se nám to jednou stalo, přítel „zapomněl“ zaplatit pokutu 1500,– Přišelo od soudu rozhodnutí o exekuci na 3000,– s platebním příkazem a je tam někde i datum splatnosti. Pokud to zaplatíš, exekuce se ruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.11 08:23

Ano, pokud okamžitě zaplatíš, spojíš se s vykonavatelem-exekutorem, doložíš potvrzení, okamžitě to uzavře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
22.8.11 08:26

Ahoj, pokud ti doslo rozhodnuti o exekuci, tak posli penize na utec nebo jdi rovnou do jejich kancelare a zaplat to, tim ti hnedka vystavi rozhodnuti o tom ze je exekuce uhrazena a ok, a je to !!!!
Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.8.11 08:27

Ano a stačí se kolikrát i domluvit s vykonavatelem exekuce na rozumných splátkách :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
22.8.11 09:46

Taky znám případ, kdy se bylo možno dohodnout s exekutorem na rozumných splátkách..Zvlášť, pokud prokážeš, že nemáš příjmy k tomu, abys mohla okamžitě zaplatit..Co se týče účtu, tam musí zůstat taky životní minimum, nemohou zablokovat všechny peníze. Pokud ano, je někde chyba a je možné se soudit..

Známý má exekuci na plat, z dluhu 100 000 má splátky 170 Kč měsíčně :-) Pracuje na půl úvazku, jiný příjem nemá, víc mu vzít nemohli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
22.8.11 23:30

To se stalo mě 2× asi před šesti a dvěma lety. Ještě dřív než mě došel vůbec nějaký dopis že nějakou exekuci mám (jedna ještě po mém ex a druhá nezaplacená pokuta za MHD) tak mě zab lokovali celý účet a nikoho nezajímalo, že nemám ani korunu a že mě z účtu odchází nějaké platby a životní minimum taky nikoho nezajímalo. Zablokovali účet a chtěli zaplatit. U té starší exekuce mi ještě poslali do práce papír na srážky ze mzdy a odblokovali účet až po 4 měsících až to bylo z práce zaplaceno a u té novější jsem zaplatila v hotovosti u nich na pokladně a trvalo jim týden než účet odblokovali. Takže klidně si můžou s tvým účtem dělat co chtějí a nikoho nezajímá, že nemáš peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová