Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
jak postupuje exekutorsky urad v pripade neprebirani zasilek, adresy bydliste na urade, zadnych nemovitosti ani zarizeni bytu, prace na cerno a zadneho bankkovniho uctu?
Pře pár lety stejná situace-mě exekutor říkal, že si mě budou muset najít policií. Což nevím jak by pokračovalo dluhy už jsou uhrazené.(anonymně jistě chápete)
@ebebe Zatykačem? Jediné co mě napadá, když člověku není co vzít, tak ho posadit do vězení.
@Anonymní píše:
Pře pár lety stejná situace-mě exekutor říkal, že si mě budou muset najít policií. Což nevím jak by pokračovalo dluhy už jsou uhrazené.(anonymně jistě chápete)
Chapu, takze ten clovek pak resi pres policii
@J3nie píše:
@ebebe Zatykačem? Jediné co mě napadá, když člověku není co vzít, tak ho posadit do vězení.
kezby
![]()
@ebebe píše:jak postupuje exekutorsky urad v pripade neprebirani zasilek, adresy bydliste na urade, zadnych nemovitosti ani zarizeni bytu, prace na cerno a zadneho bankkovniho uctu?
Vyhlášením celostátního pátrání, dále obviněním z maření exekučního řízení, soudního řízení… no, vězení asi až na základě dalšího soudního přelíčení na základě dluhů? Ale jestli do tý doby bude sedět ve vazbě?
![]()
To asi ne, ale pokud vůbec nic nemáš. Můžeš dát návrh k soudu pro zastavení exekuce z nemajetnosti. Ale tam zase tě budou hledat, nebo musíš udat kde bydlíš a exekutor to příjde kontrolovat zabaví co může-nebo nezabaví co nemůže. A snad potom soud vyhoví
@J3nie píše:
pokud není co člověku vzít a stát se to může a stává se to běžně, měl by exekutor sám zvážit pokračování exekuce, protože jeho povinností je také aby zbytečně nenavyšoval náklady na exekuci (kromě jiného) nebo dlužník sám může požádat o zastavení exekuce, rozumný exekutor to podá na soud a soud exekuci zastaví, pokud jsou opravdu důvody ( nepř. dlužník dlouhodobě na hmotné nouzi a bez zpeněžitelného majetku) stát chce právě aby se nesměla zabavit lednice, pračka a běžné vybavení domácnosti, aby dlužník měl motivaci.
@S.Ivanka píše:
pokud není co člověku vzít a stát se to může a stává se to běžně, měl by exekutor sám zvážit pokračování exekuce, protože jeho povinností je také aby zbytečně nenavyšoval náklady na exekuci (kromě jiného) nebo dlužník sám může požádat o zastavení exekuce, rozumný exekutor to podá na soud a soud exekuci zastaví, pokud jsou opravdu důvody ( nepř. dlužník dlouhodobě na hmotné nouzi a bez zpeněžitelného majetku) stát chce právě aby se nesměla zabavit lednice, pračka a běžné vybavení domácnosti, aby dlužník měl motivaci.
ale tadyjde o schvalne se vyhybani exekuce a penize ma, akorat ale na cerno ![]()
@ebebe píše:
Chapu, takze ten clovek pak resi pres policii
totální nesmysl je hledání dlužníka policií, to by pak nedělali nic jiného než hledali kde bydlí dlužníci, takovou blbost řekl snad jen z legrace, dlužníky nehledají systematicky, ale mají počítačový program, který jednou za měsíc či tři prolustruje veškeré dostupné rejstříky ke kterým se placeným způsobem dostanou a kontrolují např insolvenční rejstříky, zda někde nezaplatil daně, či zda nějaký podnik jej nepřihlásil že u nich pracuje, KN zda něco někde něco nekoupil apod. Také je zbytečné když zablokují účet udělat jinde jiný, protože i k těmto informacím (netuším jak) mají přístup a nejpozději do 2-3 měsíců jej také zablokují.
U ČP zjišťují kam jim přeposílají (pokud přeposílají) poštu apod.
uspějí tak u 20% ale asi i tak se jim to vyplatí.
@ebebe píše:
ale tadyjde o schvalne se vyhybani exekuce a penize ma, akorat ale na cerno
no joooo…ale pak je nutno nějak doložit že pracuje někde načerno, pochopila jsem tedy že jde asi o vymožení výživného, nevím - nějaký soukromý detektiv s licencí?? ale to nebude zadarmo.
Nám třeba včera řekl advokát že i když víme kde pracuje, tak nesmíme tam jít a např. fotit zahradní chatku o které tvrdí že tam bydlí a podniká, protože se to u soudu nesmí použít, stejně jako když víme že se rozvedl jen účelově a stále s manželkou bydlí a žije, tak nesmíme obejít dům a ptát se sousedů, to smí jen soud nařídit.
@S.Ivanka píše:
no joooo…ale pak je nutno nějak doložit že pracuje někde načerno, pochopila jsem tedy že jde asi o vymožení výživného, nevím - nějaký soukromý detektiv s licencí?? ale to nebude zadarmo.
Nám třeba včera řekl advokát že i když víme kde pracuje, tak nesmíme tam jít a např. fotit zahradní chatku o které tvrdí že tam bydlí a podniká, protože se to u soudu nesmí použít, stejně jako když víme že se rozvedl jen účelově a stále s manželkou bydlí a žije, tak nesmíme obejít dům a ptát se sousedů, to smí jen soud nařídit.
o vyzivne nejde, no to je pekna blbost, ze si ho nemuzete vyfotit, jak jinak to chcete dokazat
navic me primo soudce rikal, ze jedine co o usvedci je vyfotografovani ho ![]()
@ebebe no nevím, platím si advokáta aby poradil co u soudu projde, řekl mi toto, prý by prošlo max. kdybych řekla že jsem náhodou šla okolo a že souhlasil s vyfocením.
Cesta „náhodou“ okolo nepřipadá v úvahu, bydlíme přes 100km daleko ![]()
@S.Ivanka píše:
@ebebe no nevím, platím si advokáta aby poradil co u soudu projde, řekl mi toto, prý by prošlo max. kdybych řekla že jsem náhodou šla okolo a že souhlasil s vyfocením.
Cesta „náhodou“ okolo nepřipadá v úvahu, bydlíme přes 100km daleko
ja bych rekla, ze jsem jela na vylet a zahledla ho:)…oni taky rikaj, ze delaji za jidlo a piti
a co mas tedy delat kdyz né fotit?
@ebebe píše:
ja bych rekla, ze jsem jela na vylet a zahledla ho:)…oni taky rikaj, ze delaji za jidlo a pitia co mas tedy delat kdyz né fotit?
no právě..platit si na dobré nápady nezávislou osobu
ale je to ku..a drahý