Úvěr ze stavebního spoření - ČMSS

69
3.3.15 17:54

úvěr ze stavebního spoření - čmss

Ahoj, chystáme se s přítelem kupit RD. Přítel si bere 85% hypotéku a já si chci vzít úvěr ze stavebního spoření. Mám tam zhruba 200 000 Kč a už jsme tak nějak řešili, že si vezmeme úvěr na 400 000 Kč s tím, že 290 000 Kč půjde na část kupní ceny a zbytek si necháme na vybavení. Vím, že když si třeba koupíme linku za své peníze, pak doložíme fakturu, tak oni nám peníze pošlou zpět, ale nevím jak to je s tou částí na kupní cenu. Mám strach, že tu částku budu muset zaplatit hotově a oni mi ji vrátí zpětně. Já těch 290 000 Kč samozřejmě nemám :-(. Nebo je to tak, že oni uvolní peníze a pošlou na účet vlastníkovi? Nemáte s tím prosím někdo zkušenost? Moc děkuji za všechny názory, rady a odpovědi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
3.3.15 18:11

My si brali uver pres sporeni, taky na barak a penize nam prevedli na ucet vsechny hned. Zajdi do sporky a zjisti na miste pro konkretni pripad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.3.15 18:16

@Katka66 zeptej se.. my musely dokládat celou částku a uznali jen to, co nešlo odnést :think: když to řeknu blbě. A peníze nám uvolňovali postupně. Ale ono fakt záleží, co si domluvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
3.3.15 18:36

@Katka66 my si brali úvěr pouze na pořizovací cenu - a peníze poslali rovnou na účet advokátky. Takže nám nedali ani korunu, my jen doložili podepsanou kupní smlouvu se zástavní smlouvou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
3.3.15 19:36

Penize ti poslou a doklady je potreba dolozit do 9mesicu, muzete pouzit i rok stare faktury. Na tu cast kupni ceny to jde, ale musi ta castka byt uvedena v kupni smlouve, my tam meli jen celkovou cenu, tak to neslo.jen pocitej, radny uver daji penize nejdriv 3mesice po podepsani smlouvy, hrozne jim to trva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.15 19:58

Podle mě vám to v poho dají, budete prostě čerpat postupně - musíte mít v kupní smlouvě uvedeno, z jakých částek - tedy odkud budou peníze - pokud bude 290tis. z čmss, tak oni pošlou peníze přímo do realitky nebo notáři - myslím, že s tím nebude problém. My třeba měli část hotově svoje a zbytek z čmss a nebyl to žádný problém. Ty tři měsíce jsou pravda, dá se to vykrýt meziúvěrem - i když ho vlastně nepotřebuješ, a pak jsou rychlí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel