Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
přišel mi dnes dopis s tím že dlužím 12 tis a celkem i s exekutorem je to 50 tis, a že soud mi dal exekuci na majetek, dá se s nimi ještě nějak domluvit na splátkách? nebo je to nezajímá a jak dlouho od dopisu přijdou domů? jak to celé je?
Zavolat na exekukuční a domluvit se s exekutorem na splátkách. K určitému datu aby to měl na účtě a to dodržovat. Počítej s tím, že úroky pořád poběží až do poslední splátky. Před poslední splátkou bych se s ním ještě domluvila na konečné přesné částce, aby ti tam pořád nevisely úroky. On pak musí poslat dopis s prohlášení o ukončení exekuce k určitému datu.
Vše posílej přes účet nebo vkládej na jejich účet a měj od toho doklad.
Je to celkem malá částka, takže by se dalo domluvit na splátkách. Zkus si je stanovit, abys byla opravdu schopná pravidelně splácet. Možná je stanoví on, ale samozřejmě to musí být pro tebe reálné, jinak to nemá cenu a ty závazku nedostojíš.
Doporučuju co nejrychleji komunikovat a projevit snahu o úhradě.
Může se stát, že exekutor nebude souhlasit se splátkama a bude chtít celou částku najednou. Má na to právo. Pak to budeš muset řešit jinak. Ale co vím, u takhle malých částkách by se mělo dát jít domluvit.
Každopádně komunikovat, nedělat mrtvýho brouka.
jasný a když se nebude chtít domluvit a bude chtít peníze hned a já je nemám tak za jak dlouho může přijít? to mi odnese hned věci podle čeho vypočítá hodnotu těch 50 tis?
Ne ne, už máš exekuci na plat a na účtě? Jsem přesvědčená, že se domluvíte. U něj je taky zájem to získat nejsnažší cestou.
Pokud nemáš exe na platě a na účtě, tak se s ním můžeš domluvit na přijatelných splátkách. Exe na plat a na účet dávají v případě, že dlužník vůbec nekomunikuje a nesplácí.
Každopádně ti smí dát blokaci na účet jen ve výši dluhu, pokud máš na účtě víc (což asi ne), nesmí ti zablokovat celou částku.
Ale asi blokaci nemáš, zavolej tam, domluv se.
nemám ani na plat ani na účet ale v tom dopise stojí že byla vydána exekuce na majetek to znamená že to může být ještě na plat? nebo prostě já mám zafixováno že majetek sou věci co mám doma, je mi z toho zle nemohui dětem skoro ani uvařit oběd a sem moc vděčná za každou radu, už sem tam volala a nikdo to nebere tak sem zatím poslala jen mail, takže myslíš že se nemusím bát že tu zítra zaklepe exekutor
To určitě ne, pokud sis to vyzvedla teď, nepřijde tak rychle. Chodí, jenom pokud nekomunikuješ a nesplácíš.
Vždycky se píše, že je to na majetek povinného, na co taky jiného je exekuce, že?
Je dobře, žes poslala email, zkoušej se tam dovolat, zkoušej to každou chvilku, mobil tam není?
ještě to pročtu ale strašně mooooc děkuji sem drobet klidnější dokonce sem se pustila i do toho oběda
a jak se tedy dozvím na co to je? tam je že do 15 dnů to mám zaplatit nebo že bude provedena to když to nezaplatím tak pak mi přijde bud naplat nebo tak? já vím že se ptám jak natvrdlá ale je mi z toho na nic a chci mít drobet jistotu že mi nevybílí hned byt…
Ty nevíš, za co to je exekuce? Bývá tam uvedený i navrhovatel, ten, komu dlužíš.
Vždycky píšou datum, do kdy to musíš uhradit. Proto se s nimi musíš co nejdříve spojit a vykomunikovat to.
Pokud by ses neozvala, můžou ti zablokovat účet, plat, dát plombu na byt, pokud je ve tvém vlastnictví. Můžou fyzicky přijít a oblepit majetek, s tím, do kdy zaplatíš. Ale to je v extrémních případech, kdy povinný nereaguje.
Spoj se s nima co nejdřív. Pořád zkoušej volat.
Annaaaaa - to je zajimave me dali rovnou exekuci na ucet, a papiry prisli az druhy den.. hned sem tam volala na exekuci a tam mi rekli ze mi splatky nedaji a at uhradim castku do 15 dnu ..coz je dost nerealne mam 2 deti a jsem na md..nehlede nato na exekucnim se semnou nechteli ani bavit a rovnou mi zavesili telefon, psala jsem email..a opet odseknuta odpoved, poslala jsem tedy jeste doporucene dopis… na ten zatim odezva zadna ..po 4 dnech mi prisel dalsi dopis exekucni prikaz (prikazanim pohledavky z uctu povinneho),podotykam ze jsem mesicne a pravidelne splacela z uctu a i presto na me dali exekuci ..ani nevim jestli kdyz vleti do bytu co vsechno mohou zabavit kdyz tam bydli me male deti? Muzete mi poradit? Dekuji
@xxxjaxxx píše:
Annaaaaa - to je zajimave me dali rovnou exekuci na ucet, a papiry prisli az druhy den.. hned sem tam volala na exekuci a tam mi rekli ze mi splatky nedaji a at uhradim castku do 15 dnu ..coz je dost nerealne mam 2 deti a jsem na md..nehlede nato na exekucnim se semnou nechteli ani bavit a rovnou mi zavesili telefon, psala jsem email..a opet odseknuta odpoved, poslala jsem tedy jeste doporucene dopis… na ten zatim odezva zadna ..po 4 dnech mi prisel dalsi dopis exekucni prikaz (prikazanim pohledavky z uctu povinneho),podotykam ze jsem mesicne a pravidelne splacela z uctu a i presto na me dali exekuci ..ani nevim jestli kdyz vleti do bytu co vsechno mohou zabavit kdyz tam bydli me male deti? Muzete mi poradit? Dekuji
Zkusila bych se obrátit na exekutorskou komoru, jestli pravidelně splácíš, neměli by ti dát exekuci. K tomu zabavení - nesmí zabavit ledničku, pračku, sporák, postel a dětské postýlky, ze šperků ti musí nechat snubní prsten. Možná je toho víc, ale už si na nic nevzpomínám
@Z.jev píše:
Zkusila bych se obrátit na exekutorskou komoru, jestli pravidelně splácíš, neměli by ti dát exekuci. K tomu zabavení - nesmí zabavit ledničku, pračku, sporák, postel a dětské postýlky, ze šperků ti musí nechat snubní prsten. Možná je toho víc, ale už si na nic nevzpomínám
ano pravidelne z uctu dokonce je v papirech napsano ze je celkova uhrazena castka odectena z vise dluhu..,ale i presto mi prisel exekucni prikaz na ucet.. takze nevim ani jak budou dal postupovat
nejvice se bojim ze vlitnou do bytu a seberou vcechno jak vsude ctu ![]()
A posilam to na ucet primo multiservisu, tak ted nevim zda to tam mam posila stale a nebo na ucet exekutora? ![]()
@xxxjaxxx píše:
A posilam to na ucet primo multiservisu, tak ted nevim zda to tam mam posila stale a nebo na ucet exekutora?
Opravdu bych se obrátila na tu komoru se stížností nebo aspoň s dotazem, jestli tak exekutor může postupovat. Já si myslím, že když pravidelně splácíš, tak nemůže. Taky můžeš zkusit zavolat na ten multiservis, proč na tebe dali exekuci, když jim pravidelně platíš (aspoň předpokládám, že to podali oni). Ale řeš to opravdu hned, když už exekutor přijde, nezbyde ti než podat žalobu a vymáhat majetek zpět, bohužel mu v polepení nebo rovnou odvezení majetku nijak nezabráníš
je tu někdo kdo ste měl exekuci na majetek potřebuji poradit děkuju