Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
já tedy zaplat pán bůh zkušenosti s exekucí nemám ,jediné co ti mohu poradit , zkus se zeptat někde na soudu jestliho máš v bydlišti nebo tam zavolat , když chytneš hodnou paní tak by ti měla poradit a nebo si najdi na netu kontakt na komoru exekutorů a zavolej o radu , jinak budeš muset vyhledat nějakého právníka a zeptat se - myslím si že by ti za 500kč mohl poradit , všechny nejsou zlí .
Nebo ještě brouzdej na netu a hledej nějaké právní poradny co ti odpoví přes net , někde tam nějaké jsou a pomohou odpověd pošlou i do druhého dne , ale né všechny některým to trvá
být tebou, tak navštívím občanskou poradnu http://www.obcanskeporadny.cz/ . Zkušenost nemám, ale myslím, že zablokují účet tobě, a to do doby, než bude částka splacena. Vím, že jde u soudu podat vylučovací žaloba, ale nevím, jak přesně to je v případě manželů, pokud dluhy byly již před manželstvím.
Zkus se podívat sem na dotazy, třeba tam najdeš aspoň nějaké informace http://www.spolcest.cz/…-poradna/15/ .
no,já zkušenost mám,též díky bývalému příteli,nejdřív mi dli exekuci na plat,můžou ti vzít z platu 30%,ale k tomu ti klidně můžou vzít peníze co máš na účtu-to se stalo mně,právník mi řekl,že exekutor na to má právo,naštěstí s exekutorem byla domluva,domluvili jsme se na rozumných splátkách,do zaplacení dluhu-původního sice procenta rostla.splácela jsem to cca rok a půl.Tím jak jsem se domluvila přímo s exekutorem,zrušil příkaz na strhávání z platu i odstavení z účtu-otázka týdne.držím palce,záleží na koho narazíš asi
Pokud je exekuce vedena i na tebe, muzou prijitkvam domu. A obstavit manzelovi ucet ![]()
Ahoj,
já s tímto též zkušenost nemám ale můj tatínek se zabývá rodinným finančnictvím a mohl by ti eventuelně poradit pokud jsi z prahy. Pokud ne tak by šlo určo najít někoho kdo se tímto zabývá ve tvém místě bydliště. Šlo by o bezplatnou konzultaci kdy by se tě vyptal kde a za co dlužíš a pak by skusil něco vymyslet. kdybys měla zájem tak se stačí ozvat..
Jinak přeju hodně štěstí a rychlé vyřešení
Tak hlavně sděl exekutorovi, že dluh nastal před uzavřením tohoto manželství(to je tvá povinost, jinak na to nikdo nebude brát zřetel), můžou tudíž zabavit pouze majetek, který jste nabyli za dobu manželství, nesmí zabavit manželovi věci u kterých prokáže, že je nabyl před uzavřením a hlavně mu nesmí obstavit účet ani plat. A to oni vědí, ale musíš je nejlépe písemně obeznámit s tím, že dluh je z doby před uzavřením manželství. A jinak, pokud budeš splácet pravidelně, vážně ti exekuci neudělají… Jinak samozřejmě, tvůj plat bohužel obstavit můžou, ale základ je komunikovat a dodržet splátkový kalendář.
Příspěvek upraven 31.05.11 v 07:53
BaraDolezal píše:
Pokud je exekuce vedena i na tebe, muzou prijitkvam domu. A obstavit manzelovi ucet
To právě nesmí!!!!! Manžel s tím dluhem nemá nic společného… Stačí pohledat na netu, nebo se obrátit na tu občanskou poradnu ![]()
monikalysa píše:BaraDolezal píše:To právě nesmí!!!!! Manžel s tím dluhem nemá nic společného… Stačí pohledat na netu, nebo se obrátit na tu občanskou poradnu
Pokud je exekuce vedena i na tebe, muzou prijitkvam domu. A obstavit manzelovi ucet
Pokud je manzelka vedena u ex. uradu jako povinny, opravdu di myslim, ze dluh spada do manzelstvi!!!
BaraDolezal píše:Četla jsi dotaz?? Je to po bývalým partnerovi, tak těžko jako povinný bude současný manžel…Když jasně píše, že s tím manžel nemá nic společného.. Takže ona je dlužník, ale NEMŮŽOU zabavit dluh manžela, pokud bylo manželství uzavřené až po tom,co tento dluh vzniklmonikalysa píše:Pokud je manzelka vedena u ex. uradu jako povinny, opravdu di myslim, ze dluh spada do manzelstvi!!!BaraDolezal píše:To právě nesmí!!!!! Manžel s tím dluhem nemá nic společného… Stačí pohledat na netu, nebo se obrátit na tu občanskou poradnu
Anonymní píše:
PRosím o radu … díky svému bývalemu partnerovi jsem se dostala opravdu do velkých dluhů. Nyní mi došel dopis o provedení exekuce. Posílala jsem tam předtím 500kč, jenže jeden advokát to předal druhému částka se o 200% navyšila. Nyní jsem tam volala a ta paní mi řekla, že je možné splácet 1000kc mesicne ale stejne to musi byt do půl roku nebo do roku zaplacený, nevéte někdo jak to přesně je? a potom roce by to vymahali … ale nevite jak?jsem na RD, vdana, 1 dítě, manžel však s tímto neměl nic společnýho můžou i jemu zablokovat účet?a strhávají prvně z uctu a nebo jdou do bytu a seberou majetekprosím moc o rady je mi s toho hrozně
Kontaktuj přímo věřitele a sepište dohodu o splátkách. KLidně si můžete dohodnout spllatnost i delší než jeden rok, ale to vyžaduje hlavně ochotu věřitele. Věřitel pak kontaktuje exekutora a dojde k zastavení exekuce. Postup, jak se provádí exekuce (zda jdou do bytu nebo na účet) je v pravomoci každého exekutora, jeho postup však nesmí být nepřiměřený dlužné částce. Na účet manželovi sáhnout nemůžou, viz judikatura: soudy (zejm. Nejvyšší soud ČR) v současnosti zastávají právní názor, podle něhož srážkami ze mzdy a přikázáním pohledávky může být exekučně postižena jen mzda povinného, resp. pohledávka z bankovního účtu povinného, nikoli však mzda či pohledávka z účtu, která náleží jiné osobě než dlužníkovi. Je- li tedy dlužníkem výlučně jen jeden z manželů, nelze takový dluh vymáhat nařízením srážek ze mzdy druhého manžela ani přikázáním pohledávky z bankovního účtu, jehož výlučným majitelem je manžel dlužníka. To platí podle Nejvyššího soudu ČR dokonce i tehdy, pokud byly na bankovní účet, jehož majitelem je manžel dlužníka, vloženy peněžní prostředky povinného, případně peněžní prostředky patřící do společného jmění manželů (povinného a majitele účtu).
El-Brno píše:
Ale hlavně, musí jít o účet pouze manžela, ne váš společný…
Jo to jo, ale domu prijit prece klidne muzou a spolecny majetek zabavit take!!!
Ja jsem nepsala, ze povinny je manzel, ale zakladatelka, ne?
No, já s tímhle zkušenosti nemám. Ale moje spolužačka když se vdala tak se jim stalo něco podobného. Bývalá přítelkyně jejího manžela neplatila dluhy a přišla jim exekuce. Nejprve mu začali strhávat přímo z platu - došlo to až na 17000 a na živobytí jim zůstalo životní minimum. A když jim hrozilo že jim každou chvíli přijdou domů a seberou všechno co má hodnotu tak to vyřešili tak že odtamad všechno odnesli k rodičům a tchánovcům. Všechny elektrospotřebiče, drahé hrnce…prostě všechny drahé věci. Měla tam jenom stůl, židle, postel a pohovku, starou televizi, sporák, pračku co dosluhovala a svůj mobil. Oni to řešili s advokátkou, která jim hodně pomohla, nakonec se to vyřešilo protože on nevěděl o tom že ho napsala jako ručitele. Tak žijou zase normálně. Tak ti přeju at to vyřešíte a at vám nic nevezmou… ![]()
PRosím o radu … díky svému bývalemu partnerovi jsem se dostala opravdu do velkých dluhů. Nyní mi došel dopis o provedení exekuce. Posílala jsem tam předtím 500kč, jenže jeden advokát to předal druhému částka se o 200% navyšila. Nyní jsem tam volala a ta paní mi řekla, že je možné splácet 1000kc mesicne ale stejne to musi byt do půl roku nebo do roku zaplacený, nevéte někdo jak to přesně je? a potom roce by to vymahali … ale nevite jak?jsem na RD, vdana, 1 dítě, manžel však s tímto neměl nic společnýho můžou i jemu zablokovat účet?a strhávají prvně z uctu a nebo jdou do bytu a seberou majetek
prosím moc o rady je mi s toho hrozně