Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
zavolej si na sociáku,tam byli povinní vypočítat,zda ti něco budou či nebudou strhávat-dle máho názoru by neměli . ![]()
Dobrý den. Exekuci podléhají všechny dávky státní sociální podpory kromě dávek v hmotné nouzi. To znamená, že rodičovský příspěvek a přídavek na dítě LZE postihnout exekučně ale jen srážkami. Tedy nelze je zabavit celé. Co se týče hmotné nouze, tyto dávky (zatím) NEJSOU exekučně postižitelné.
to by měli prostě spočítat ne?pokud prostě nemáte tka je snad blbost aby vám ještě brali?Ale já tomu houby rozumím,zašla bych okamžitě na socku
Dobrý den,
exekuci na příjem Vám nařídit můžou, ale z toho co píšete (výše příjmu a 4 vyživované děti), Vám strhnout nic nemůžou. Máte natolik nízký příjem, že ho exekučně nelze postihnout. Můžou nařídit, ale ne reálně strhávat.
Jinak je jedno, jestli je to Váš dluh, nebo dluh bývalého manžela. Pokud to nesplácí on a Vy jste byla spoludlužník, tak to po Vás mohou chtít.
Petra
Já myslím, že ani přídavky na děti nemůžou, že to je účelová dávka. Můžou jen na rodičák. Ale je tam minimum co ti musí zůstat. Myslím, že ti nebudou strhávat zatím nic a exekuce „bude čekat“ až dosáhneš příjmu ze kterého lze něco strhávat nebo nebude zaplacena. Ale jak píšou holky. Na soc. ti určitě řeknou.
Barusak78 píše:
Já myslím, že ani přídavky na děti nemůžou, že to je účelová dávka. Můžou jen na rodičák. Ale je tam minimum co ti musí zůstat. Myslím, že ti nebudou strhávat zatím nic a exekuce „bude čekat“ až dosáhneš příjmu ze kterého lze něco strhávat nebo nebude zaplacena. Ale jak píšou holky. Na soc. ti určitě řeknou.
Všem vám moc děkuji hned tam vyrazím se na to informovat tak sem zvědavá co mi řeknou.děkuji vám všem moc.
Ano, exekuce být nařízena může a netýká se jen peněz, ale i nemovitých a movitých věcí.
Dobrý den,
chci se zeptat-může exekutor n příspěvek na péči? Nebo spíš zda mu musí dát úřad naší adresu(kdyby to nepodléhalo)
@Anonymní píše:
Dobrý den,
chci se zeptat-může exekutor n příspěvek na péči? Nebo spíš zda mu musí dát úřad naší adresu(kdyby to nepodléhalo)
teoreticky ano, pokud zbyde z toho živ. minimum. A jestli mu dá úřad adresu? nedá, ale pro exekutory není problém, zjistit jí jinde.
@Anonymní píše:
@martina.se treba kde?
kdekoliv, oni na to mají páky.. Nám přišli do baráku jen proto, že tam před půlrokem byl dlužník na návštěvě a pod.. Oni zjistí všechno ![]()
http://www.mvcr.cz/…uci-pdf.aspx
Na příspěvek na péči není možné vést exekuci viz odkaz!!!
Dobrý den, mám vážný problém. Jsem samoživitelka a pobírám soc. dávky. Přesněji příspěvek na živobytí, přídavek na dítě a příspěvek na bydlení. Vše mi chodí na synovo účet, který je jíž plnoletý, ale přišla mu exekuce a tudíž mu účet byl zablokován a moje zminěné soc. dávky nemůžu z účtu vybrat. Musí mi být všechny dávky kromě asi příd. na dítě vyplaceny nebo mi je exekutor nevrátí? Tyto dávky jsou to jediné co mám a nyní jsem bez finančních prostředků. A syn je nyní veden též na Úřadu práce, ale nemá nárok na podporu, vzhledem předčasnému ukončení studia na odb. učilišti. Děkuji za odpověd Vlasta ![]()
Dobrý den, mám vážný problém. Jsem samoživitelka a pobírám soc. dávky. Přesněji příspěvek na živobytí, přídavek na dítě a příspěvek na bydlení. Vše mi chodí na synovo účet, který je jíž plnoletý, ale přišla mu exekuce a tudíž mu účet byl zablokován a moje zminěné soc. dávky nemůžu z účtu vybrat. Musí mi být všechny dávky kromě asi příd. na dítě vyplaceny nebo mi je exekutor nevrátí? 4etla jsem, že exekutor nesmí ze zákona vzít příspěvek na živobytí a ani příspěvek na bydlení. Navíc ta exekuce je synovo, ne moje.Tyto dávky jsou to jediné co mám a nyní jsem bez finančních prostředků. A syn je nyní veden též na Úřadu práce, ale nemá nárok na podporu, vzhledem předčasnému ukončení studia na odb. učilišti. Děkuji za odpověd ![]()
Dobrý den,
chci se zeptat, prosím vás, přišel mi exekutorský příkaz o provedení exekuce na sociální dávky, prosím vás - je to možné?
Jsem samoživitelka s rodičovským příspěvkem 3800, přídavky 2200 korun a mám 4 děti, pobírám hmotnou nouzi od městského úřadu Velvary 3700 korun, na bydlení nedostávám nic, tohle je vše, co beru. Mohou mi prosím vás exekučně vzít tyto peníze? A co potom budu dělat, vždyt nemám ani životní minimum? Můžete mi prosím poradit, dnes mi to přišlo. Ještě chci podotknout, že dluh není můj, ale ručila jsem bývalému manželovi, ten je bez práce. A tak nemůže platit dluh a přišlo to mě. Děkuji moc předem za odpověď. Jsem v koncích…