Nákup na splátky - vymáhání dluhu

Anonymní
15.10.11 19:38

rychlá rada,,co dělat?

Dobrý večer,prosím o radu ne odsuzování a jiné komenty.Děkuji.Delší dobu jsem zde nežila,vzala jsem si pračku na splátky,ale jelikož jsem odjela,přenechala jsem splátky i s pračkou kamarádce,která pračku taky sháněla.Již loni v listopadu se objevil dopis,že nebyly splátky uhrazeny vyčíslena suma.Po domluvě s kamarádkou,že vše uhradí jsem se tím moc nezabývala.Dopisy žádné nechodily podotýkám,bohužel dopadlo to takhle.Kontaktoval mě nějaký pán se společnosti přes kterou pračku byla a začal známe vaše poměry,víme kde bydlí vaše sestra,matka,apod…Suma naskákala na 44tis a pokud v pondělí neuhradíte min.půlku přijdeme vás zavřít.Jsem totálně odrovnaná a nevím co dělat,mám dvě malé děti a tolik peněz nemám.Ale hlavně nemám žádný papír,o sumě o které dotyčný pán mluvil v ruce.Prosím za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5463
15.10.11 19:42

8-o Příjdou tě zavřít?? 8-o To snad nemůžou,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
15.10.11 19:44

Zavřít za 44tisíc?no nevím teda co to je za člověka.

• Citovat
  • Upravit
kofola3
15.10.11 19:45

Tak zavřít tě nemůžou.
Co to bylo za společnost???
Má už pohledávku nějaká vymáhací společnost jako EOS, B4B nebo tomu podobné?

• Citovat
  • Upravit
kofola3
15.10.11 19:46
levmah28 píše:
Zavřít za 44tisíc?no nevím teda co to je za člověka.

Vyhrožuje. Nic z toho, co píše pravda nebude

• Citovat
  • Upravit
662
15.10.11 19:48

Zavřít tě samozřejmě nezavřou, klid, exekutor ti maximálně obstaví účet a přijde na návštěvu. Hned v pondělí zavolaj, kam se dá, domluv si splátkový kalendáře a máš-li něco, co by mohl exekutor zabavit, strč to někam do pryč. A kamarádku kopni do prd.le. Přenechala jsi jí splátky? Jako smluvně? Nebo jenom na dobrý slovo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
15.10.11 19:51
Já_a_Kačí píše:
Zavřít tě samozřejmě nezavřou, klid, exekutor ti maximálně obstaví účet a přijde na návštěvu. Hned v pondělí zavolaj, kam se dá, domluv si splátkový kalendáře a máš-li něco, co by mohl exekutor zabavit, strč to někam do pryč. A kamarádku kopni do prd.le. Přenechala jsi jí splátky? Jako smluvně? Nebo jenom na dobrý slovo?

Pochopila jsem, že to není exekutor. Ale že volal pán z instituce, u které uzavřela úvěrovou smlouvu

• Citovat
  • Upravit
1957
15.10.11 19:52

hlavně zjistit u kamarádky, jak je to s placením. zda z její strany probíhalo nebo ne, abys vůbec věděla na čem jsi.
pokud platila, tak je to samozřejmě lepší varianta. pak od ní nejlépe získat třeba výpisy z účtu apod., abys měla v ruce nějaký důkaz.
pokud neplatila, tak to bude samozřejmě horší.
tak jako tak se nenechat od nikoho zastrašit. vymahačské firmy rády použijí trochu či více nátlaku, protože je jasné, že vystrašený člověk spíš něco zaplatí než ten, který je v klidu. takže se neleknout, být asertivní, snažit se s nimi domluvit.
pokud by to byl ten horší případ, že to kamarádka neplatila, tak s nima zkusit možná domluvit nějaký splákový kalendář ?? každopádně pak pořádně zdrbat kamarádku a prachy z ní vytáhnout.
rozumný člověk bude mít snahu se s tebou nějak domluvit a získat své peníze, pak to bude ok. nerozumný člověk, naznačující třeba i násilí na tobě či rodině - to bych pak pro začátek použila třeba nahrávání telefonního hovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
15.10.11 19:52

Máš šikovnou kamarádku :think: :think:
Asi bych ji přijela osobné dát po čuni a pak se snažila něco s tím dělat…domluvit se se společností, co částku vymáhá, na splátk. kalendáři..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.11 19:59

Společnost TRiangl.Bylo to na dobré slovo.Už jsem s ní jistě mluvila a ta mi teda přiznala,že neplácela,že až teď někdy tam posala 3tis korun.

• Citovat
  • Upravit
18305
15.10.11 20:17

No že ti ten člověk vyhrožuje zavřením, to bych se mu asi smál do očí. On je Policie nebo CO??? A jak si o tobě může svévolně shromažďovat citlivé informace? Asi bych si s ním dal schůzku (někde) tak, aby ve vedlejší místnosti, s otevřenýma dveřma seděl kriminalista. A ve vhodný okamžik bych ty dva pány vzájemně představil… Opravdu, tohle už je za hranicí legálního vymáhání dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
15.10.11 20:43

nevím, co je to delší doba, ale nejprve si zjisti, jestli ta pohledávka není promlčená a pak, na základě čeho to vymáhá.

• Citovat
  • Upravit
kofola3
15.10.11 20:54

Napiš mi SZ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.11 08:20

jak jsem již psala poslední dopis přišel,loni v listopadu již nařízena exekuce.kamarádka opět na dobré slovo řekla,že to doplatí.nedoplatila a od té doby jiný dopis nepřišel,takže jsem to měla jako za zaplacené,neověřovala jsem si nic.

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
16.10.11 08:23

Nic jiného než domluva na splátkách s exkutorem nepomůže, ale on na ní přistoupit může, ale také nemusí.
Zavřít tě samozřejmě nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel