Hypotéka - jsem blbá já, nebo...

Anonymní
13.10.11 22:26

Jsem blbá já, nebo...

Chápu to špatně a mýlím se?

Vezmu to od začátku.-

Mám přítele dva roky. (Nejúžasnější chlap.) Na začátku vztahu mi řekl své plány, jak si postaví byt v domě, který je matky a za několik let sežene pozemek a postaví si vlastní dům. Říkala jsem OK, je to jeho věc, nebudu mu do toho mluvit. Čas plynul. Uběhly dva roky a začalo se stavět. Těšila jsem se. Za rok by mělo být vše hotové, máme spolu bydlet… Co jsem se ale dnes dozvěděla! Na tu přestavbu si bral 1 mil. Kč hypotéku s tím, že jako úrok bude splácet další milion a to 30 let! Podotýkám, že hypotéku má od banky, žádného lichváře.

Přijde mi, že ale bohužel úplně zbytečně. Proč rovnou neshánět ten pozemek a dům mít postavený třeba až za 4 roky, ale s tím, že budu mít jen jednu hypotéku? Nebo si myslel, že se ta první splatí a v 55ti letech nám dají novou a my si postavíme dům??? Nebo si tu druhou hypotéku chtěl vzít, i když by měl tu první a splácet dvě? :nevim: Nechápu to. Řekl mi to po telefenu a když jsem se ptala, tak neodpověděl, protože si myslí, že on ví, jak na to a neměl sílu mi to vysvětlovat, protože potřeboval jít spát.

Mohly byste mi vysvětlit, jak to myslel, abych ho pochopila?? Mně totiž krok, který udělal, přijde nepromyšlený, skoro doživotní a s nenávratnostní. Jsem kvůli tomu i přešlá. Plánovali jsme za dva roky mimčo, ale do podmínek, kdy bychom měli na krku hypošku na něco, s čím jsem nesouhlasila, ho přivést nechci. (Snad mi rozumíte.)

Děkuji za váš názor a omlouvám se za anonym. Známé na tyto stránky pravidelně chodí a nechci, aby věděli o těchto problémech.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
13.10.11 22:32

Chápu dobře, že si vzal 1 milion hypotéku, kterou bude splácet 30 let…a POUZE zrekonstruoval byt v domě jeho matky ???? 8-o

a jak má velký splátky, to asi nevíš…

Příspěvek upraven 13.10.11 v 22:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.10.11 22:33

Tak má třeba fixaci na 3 roky a pak si hypotéku přeúvěruje a vezme si víc peněz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.11 22:36
Lenka512 píše:
Chápu dobře, že si vzal 1 milion hypotéku, kterou bude splácet 30 let…a POUZE zrekonstruoval byt v domě jeho matky ???? 8-o

Přesně tak… :zed: Taky jsem z toho v šoku. Kdybych měla chlapa, co mu to nemyslí, ale on doučuje vysokoškolskou matiku, angličtinu, má přehled o životě.

• Citovat
  • Upravit
50725
13.10.11 22:37
Lenka512 píše:

Splátka bude kolem 5-6 tis., dneska jsme to počítali :mrgreen: Ale jak to myslí s tou druhou, to taky teda nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
13.10.11 22:38

A ten byt v domě matky bude moci prodat? Nebo je to vyloženě utopený milion, resp. dva? Protože jestli ten byt neopravoval jako budoucí investici a chcete si brát další hypotéku na dům, to máme další tři miliony, plus mínus, tak je to hloupost, z mého pohledu… Pokud počítá s tím, že byt prodá, řekněme za 2 mega, tak ok. Ale v zásadě by se mi to vůbec nelíbilo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.11 22:40
PetiteFillette píše:
Tak má třeba fixaci na 3 roky a pak si hypotéku přeúvěruje a vezme si víc peněz.. [Říkal, že bude splácet 6tis měsíčně. I kdyby měl potom možnost, splatit hypotéku dříve, tak stejně kvůli výši platu nebude moct.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.11 22:46
Já_a_Kačí píše:
A ten byt v domě matky bude moci prodat? Nebo je to vyloženě utopený milion, resp. dva? Protože jestli ten byt neopravoval jako budoucí investici a chcete si brát další hypotéku na dům, to máme další tři miliony, plus mínus, tak je to hloupost, z mého pohledu… Pokud počítá s tím, že byt prodá, řekněme za 2 mega, tak ok. Ale v zásadě by se mi to vůbec nelíbilo :-(

Plánoval, že až bychom si postavili dům, tak tento byt by měl jeden z našich dětí.. :think: Bude tam společný vchod do domu, proto bych ani nájemníka nedoporučovala. Nakonec to dopadne tak, že nový dům se stavět nebude a maximálně se pak přestěhujeme do domova důchodců. :roll: ¨

Splátka bude kolem 5-6 tis., dneska jsme to počítali :mrgreen: Ale jak to myslí s tou druhou, to taky teda nechápu…

Byla jsi rychlejší. :)

• Citovat
  • Upravit
8345
13.10.11 22:50

ved jedna hypoteka nevadi. vsetko sa bude odvijt od dalsich faktorov. poznam vela ludi, co maju 2-3 hypoteky. ne pride hypoteka, ako jedna z najlacnejsich pozicok. sice je na desiatky rokov, ale i tak.

ako uz tu niekto pisal, casom sa moze vziat vecsia hypoteka, teda prefinancovat sucasnu. to sa zase bude brat lepsie, pretoze uz cosi bude mat. splatky pri 1mil. budu okolo 5,5 tisica. co mi zas nepride az take vysoke. samozrejem zavisi od prijmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.10.11 22:51
Anonymní píše:
Lenka512 píše:

Přesně tak… :zed: Taky jsem z toho v šoku. Kdybych měla chlapa, co mu to nemyslí, ale on doučuje vysokoškolskou matiku, angličtinu, má přehled o životě.

takoví jsou nejhorší.Mám podobného kamaráda který je v menze a běžnou životní matematiku nezvládne.

Absolutně nepromyšlené a spíš bych se snažila najít cestu jak s toho hned ven,pokud to ještě jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
13.10.11 22:53

my si tiez planujeme vziat dalsiu hypoteku. teraz mame jednu na byt v ktorom byvame, ale casom odhad za 5 rokov by sme radi dom. nan si vezmeme hypoteku a byt si ponechame pre deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.11 22:55

Jsem ty dva předchozí příspěvky trochu zblbla.

Mám teď představu, že než půjdu do domova důchodců, tak se bude splácet hypotéka, budu bydlet u tchýně a budu bezdětná, protože nebudeme schopni něco našetřit a já budu mít pocit, že bych to malé nemohla zabezpečit. :roll:

Krásná představa. :palec:

I ten můj věčný optimistický postoj se šel raději zahrabat daleko ode mě. :-)

• Citovat
  • Upravit
8345
13.10.11 22:56
Anonymní píše:

Mám teď představu, že než půjdu do domova důchodců, tak se bude splácet hypotéka, budu bydlet u tchýně a budu bezdětná, protože nebudeme schopni něco našetřit a já budu mít pocit, že bych to malé nemohla zabezpečit. :roll:

I ten můj věčný optimistický postoj se šel raději zahrabat daleko ode mě. :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.10.11 22:57
Anonymní píše:

I ten můj věčný optimistický postoj se šel raději zahrabat daleko ode mě. :-)
:mrgreen: hale y peníze na opravu zříceniny ještě nepoužil :wink: .pokud je už má stále ho mužeš přesvědčit kam investovat,takže vybírej už parcelu a na léto si připrav všechny síly až budeš lejt základy :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
13.10.11 22:59

ono hypoteka 1.mil, sa da povazovat ako sporenie pre decka po 5.500 mesacne. az dosporite tak v 30 budu mat decka byt. co neni spatne ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel