Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
eust píše:
ono hypoteka 1.mil, sa da povazovat ako sporenie pre decka po 5.500 mesacne. az dosporite tak v 30 budu mat decka byt. co neni spatne.
Pravda. Něco optimistického se na tom přece jen našlo. ![]()
Teď už mažu spát, ať mě zítra kvůli neschopnosti ještě nevyhodí z práce. ![]()
Přeji dobrou a přítele, který věci promýšlí. ![]()
Přítel na začátku vztahu sdělil své plány…nyní začal budovat-a to jste nikdy v mezidobí neřešili bydlení?Plány,co a jak bude?Ono dva roky jsou dlouhá doba a pokud on o tom mluvil na začátku vztahu,potom už jste to dál neřešili,tak je možné,že mu v hlavě uzrály jiné plány.A nějak jste si je nevysvětlili.
Ale pokud je přítel takto inteligentní,doučuje vysokoškolskou matematiku,angličtinu,tak pro něj nebude pslátka hypotéky nijak zásadní.A nejspíš nebude problém financovat další hypotéku.A byt jednou nechat pro děti.
Nikdy jste neřešili,kolik přítel vydělává a jak si jednou představejete společné hospodaření?Zda barák chcete stavět spolu,se společnou hypotékou?Nebo se nebudete brát,domeček postaví a zaplatí přítel?
Pokud jste toto nikdy dopodrobna neřešili,kdo co a jak bude financovat,tak se nyní nemůžeš divit,že přítel udělal určité rozhodnutí.Pokud jste byli dohodnutý na společném úvěru na barák,na tom z čeho se bude financovat přestavba bytu a partner změnil plány,tak je to mrzuté.
no já bych to viděla asi takto.. vzhledem k tomu, že dům tchýně je 100% zastavěný hypotékou, tudíž si budete muset leda tak nechat postavit dům, který bude mít o milion nižší cenu než odhadní aby to banka vzala.. no a to ještě nejsme u bonity… takže holka pokud tvůj drahý přítel neplánoval své matce brzkou smrt, že by se mu jeho investice mohla navrátit prodejem nemovitosti pak moc východisek nevidím… a nebo, že se prodá dům tchýně ale ona pak půjde bydlet s váma do nového… je to skoro až legrační, možná to spískala právě ona… aby si synka zaháčkovala
tyhle dámy jsou vyčůrané… ![]()
Teda nic proti, ale neměl by ti to vysvětlit spíš tvůj chlap? To chceš trávit život s člověkem, se kterým si nerozumíš, bojíš se ho ptát, nebo je ti to blbé se ho ptát na peníze? ![]()
Já ti nechci nic říkat… ale pomoc od tchýně nemůžeš myslet vážně
určitě co nevidět půjde do důchodu a nebude mít určitě peníze na vyhazování a natož na splácení vaší hypotéky!!! Takže jestli máš chuť bojovat za životní pohodlí, všechho okamžitě zastav, ať tam nejde už ani koruna a začnite budovat něco sami… je jedno jestli je tam 200tis. co je to oproti milionu. Nebo se holt smiř s tím, že budeš žít do konce života v domě s tchýní. Moc ti tohle rozhodování nezávidím
Chlapi jsou v tomhle ohledu paličatí… já když jsem se sestěhovávala s tím mým.. taky to byla legrace
on měl byt 2+1 a já garsonku… takže jsem si myslela, že se přestěhuju já k němu a bude to… jenže ten blázen nám koupil byt a dal mi ho jako svatební dar… je to teda skoro palác ale stejně k němu mám vyhrady. Nebylíme s nikým z rodiny, to je pro mě důležitý!!! Je to byt 130m2 ale jeho nevýhoda je… 4. patro bez výtahu, děláme něco pro své tělo pokaždé když se vracíme domů
… pán zapoměl na děti a na kočárek a taky na to, kdo tahá nákupy!!! Taky si to splácí sám
nepřispívám na něco co jsem nechtěla… a to mi půlku napsal …
Gina108 píše:
Teda nic proti, ale neměl by ti to vysvětlit spíš tvůj chlap? To chceš trávit život s člověkem, se kterým si nerozumíš, bojíš se ho ptát, nebo je ti to blbé se ho ptát na peníze?
Neboj, on mi to dneska vysvětlí. Jak jsem na začátku psala, řekl mi to po telefenonu a byl unavený, takže jsme neměli čas, to pořádně probrat.
lasička1 píše:
to jste nikdy v mezidobí neřešili bydlení?
Řešili. Počítali jsme, že tam budem bydlet, až se to přestaví. Ale nečekala jsem, že do toho padne tolik peněz. Myslela jsem, že několik tisíc na nábytek, který bychom použili později. Nečekala jsem, že podlahy, zdi atd. budou stát tolik. A to mě zklamalo a vyděsilo.
Anonymní píše:
pomoc od tchýně nemůžeš myslet vážně
Né, to opravdu nečekám a ani bych ji nechtěla. ![]()
Anonymní píše:
Taky si to splácí sámnepřispívám na něco co jsem nechtěla… a to mi půlku napsal …
Dal ti to jako dar a dárky se přece nesplácí, takže bys mu tak jako tak neměla dát ani korunu.
Ale chápu, že je to dar veliký, takže kdyby jste se tak domluvili. Taky ale mohl přijít a říct ti své plány s tím, že bys s výběrem pomohla, když jde o tak nenávratnou a drahou věc.
zakladatelko, ale dům na něj nejspíš maminka přepsala ne, protože jinak pochybuji, že by mu banka půjčila na něco peníze, co není jeho ?
ahoj zajímá mě chci si vzít hypotéku,je mi 42 let,kolik let nejvíce ji mohu splácet? 25-30? ![]()
Ahoj, nevím, jak dlouho dovolí splátky tobě, ale náš známý má 45 a 30 let mu zamítli ještě před podáním žádosti. Nám bylo v době žádosti o hypošku 34( já) a 36 (manžel ) a na 30 let nám to taky nedali, máme hypo na 29 let.
Janula07 píše:
ahoj zajímá mě chci si vzít hypotéku,je mi 42 let,kolik let nejvíce ji mohu splácet? 25-30?
Myslím, že ti povolí takovou maximální délku, abys to splatila nejpozději v 65 letech. Pokud do hypo půjdeš s druhou osobou, např. s manželem, tak se to určuje dle toho staršího.
Už je to rozestavěné a je v tom 200tis, takže se to dodělá. Kdyby se nám za pár měsíců mimčo povedlo, tak nám třeba nakonec tchýně ráda pomůže s hledáním parcely a se splácením hypotéky.