Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zdravím vševědoucí mamči ![]()
Potřebuju ověřit informaci jestli mi banka může diktovat kde můžu utratit úvěr ze stavebka na rekonstrukci domu. Jedná se konkrétně o to, že se jim nezdá zahraniční dodavatel. Nechápu, proč by měl být problém v tom, kde produkty koupíme. Máme přeci otevřené hranice. Tahle byrokracie mě rozčiluje a ráda bych se jí nějak bránila. Děkuji za rady ![]()
Českomoravská s tim zrovna problém nemá. Běžně bere faktury z polska, i účtenky třeba z Castoramy.
Jo, tak to jsem klidná, my teď budeme mít fakturu ze Slovenska. Prý Buřinka je nějaká přísnější, ale zkušenosti konkrétní nemám. Třeba některý věci nechce proplácet apod., ale to vím jen z druhý ruky.
No my máme myslim wustenrot, a agentka nějak straší, že neví jestli to půjde ![]()
Tak to bohužel neporadím, může to mít každá spořitelna nějak jinak. Každopádně mi ale přijde od poradkyně zvláštní říct vám že neví. Je to její práce, kdo jinej by to měl vědět?
No je to složitější, bereme si hypotéku někde a na rekonstrukci chcem vytáhnout to stavebko které máme jinde a mělo by se to nějak skloubit s tou hypoškou, tak proto to ta bába neví přesně. Ale stejně mi přijde divný aby to nějak někdo omezoval když je EU ne?