Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Anonymní, co je to za lidi? To je prostě naprosto nepochopitelný. Aspoň mohla něco kváknout, že o neplatí.
Ale z 12 450 že chtějí 44 tisíc, to je tedy sprostota.
Hele nedalo by se to nějak napadnout, někam se odvolat, podat nějakou stížnost? Dobře, chápu, že za pračku musíš zaplatit, ale tohle je trošku přemrštěná suma, ne? Vždyt´oni snad víc vydělají na těchto úrocích než prodejem zboží.
Ona kvákla,ale jelikož jsme zde nežila,neověřila jsem to..Firmu jsem ani nenašla,a na jednou vola vyděšená matka,že ji volal nějaký pán ze společnosti v Přerově a pokud nezaplatím do týdne půlku přijdou mě zavřít,že ví kde matka bydlí apod vyhrůžky..Takže jsem hned volala a ten chlap na tel na mě vybalil toto 44tis dlužíte společnosti triangl.Řekla jsem,že chci dopis o vyjádření dluhu a ten mlel své,poslal jsem tam už asi 6tis a ty prý nemají,bylo to před dobou než mi volali a já se vrátila a něco tam poslala.Prostě nehorázný bordel a já na ně nijak nemůžu,nemám nic v ruce.Naposledy dopis z listopadu 2010 od Soudu v našem městě,kde mám exekuci vyčíslenou na 12 450,–,nic víc.Takže bud platit a platit za mou důvěřivost a tendle systém
No okamžitě bych chtěla nějaké písemné vyjádření. Doufám, že máš v ruce výpisy z účtu n. složenky o tom, co jsi už zaplatila. A smlouvu o koupi a splátkách atd. máš kde?
Od září na něm trvám,kdy jsem se natrvalo vrátila splácím a nemám nic jen včera přišel nějaký blábol o tom,že mě zastupují za společnost triangl-té u které jsem si pračku vzala ve vymáhání pohledávek a tam ten odstavec o tom,že mi bylo od 7měs2011 uvalena exekuce na SSP nic takového se nestalo.V ruce mám složenky smlouvu o koupi u společnosti triangl přes kterou pračka byla,ty jsem kontaktovala osob.dopisem a ti mě odkázali na exekutor.úřad ve zlíně,zastoupeny dvěma slečnama,že mě jako zastupují.Nikdo takový neexistuje.Pak jen ten tel od přerovského exekutor.úřadu.a tam si melou svou.Peníze co jsem poslala ve prospěch mám na kopiích o zaplacení,většinou přímým vkladem na účet proběhlo.
Další hajzlíci!! Já bojovala s Essoxem, ale tam nešlo o tak velkou sumu a nakonec jsem jim podlehla a udělala co po mě chtěli. tenkrát jsem to chtěla řešit i soudně a hodně mi pomohla poradna tady: http://www.spotrebitele.info/…denstvi.html
Hned si posbírej veškeré doklady: smlouva, doklady o placení (výpis nebo útržek složenky), veškeré dopisy, příp. mailovou komunikaci atd. Pěkně bych to všechno vypsala do dopisu, přiložila kopie s tím, že bych uvedla, že originál můžeš předložit. nechala bych si kopii jednoho dopisu a origoš poslala s dodejkou. Podle mého, když nemáš nikde papír, kde by bylo vyčísleno, že máš zaplatit 44tis., tak to po tobě chtít nemůžu, nebo jo? Tohle všechno, včetně výhrůžek už pěkně smrdí a zavání soudním líčením. Co takhle porada s právníkem?
A jak daleko to máš do Přerova, domluv si s nimi schůzku, ať ti dají potřebné dokumenty. Jako nejsem zastánce Občanského juda, ale tohle bych tam fakt dala!!! Jsem z toho už nějaká zamotaná!
jsem z toho úplně víte kde.o dluhu jsem věděla tak si to asi musím vyžrat,ale tohle není už normální.Od té společnosti mám jen telef.rozhovory,přes mail,dopisy nereaguji/nekomunikuji,jen tím včerejším výmyslem.Zkusím nějakou online práv poradnu a uvidíme.Děkuji všem
Holma píše:
A jak daleko to máš do Přerova, domluv si s nimi schůzku, ať ti dají potřebné dokumenty. Jako nejsem zastánce Občanského juda, ale tohle bych tam fakt dala!!! Jsem z toho už nějaká zamotaná!
asi 2-3hodiny,ale mám 2malinké děti.A já jsme z toho taky zamotaná.Budu zkoušet volat a trvat na nějakém vyjádření kde na takovou sumu přišli a nějaké vyjádření.Takhle můžu platit i 100tis za chvíli.
Já jsem někde slyšela nebo četla, že když jim člověk tím soudem pohrozí, respektive na něj přistoupí, tak spíš dají pokoj. Zkus si taky zjistit, jestli ta částka už nehraničí s lichvou? Ta je snad u nás i nezákonná, pokud vím. Tohle přeci už není možné. Neumím si představit, že někomu půjčím stovku a za tři roky budu chtít 10 000. Myslím, že kdybych něco takového požadovala a ještě to dala k soudu, že by se mnou asi soud pěkně vyběhl.
Já jsem nikdy nic takového neřešila, protože jsem splátky žádné neměla, ale když to někdy čtu, tak se mnou lomcuje zlost. Ano, za to, co sis koupila musíš zaplatit, nějaký úrok, dejme tomu, ale toto je moc.
Jinak podle toho, co píšeš, ano, za chvíli mohou chtít 100 tisíc, a proč nechtít za pračku rovnou milión, že? Kolikrát mi spíš připadá, že spoléhají na to, že se ten člověk lekne a zaplatí.
http://www.novinky.cz/…h-dluhu.html
Rozklikla jsem seznam.cz a tohle je dost trefné k mé situaci myslím?.......
Ale to po ní nechce Triangl, ale ti exekutoři, ne? Takže se k tomu počítají jak úroky, tak upomínání a nějaká ta provize a náklady exekutora…nevím, ale do dnešního dne, jsem myslela, že to tak je. Vždycky všichni vyhrožují, že když předají dluh exekutorovi k vymáhání, tak se ty poplatky navyšují a navyšují.
Ve včerejším dopise,zastupuje společnost Triangl,takže chápu,že dluh chce zaplatit ten Triangl a firma vymáhá.A hlavně nikdo mě nekontaktoval o to tady taky jde,nemám v ruce nic.Jen dopis o exekut.řízení z roku 2010
Aha, no tak to stihli včas, takže promlčené to není. A co tam píšou za podmínky?
Dobrý den,tady zakladatelka.Tak došlo to do fáze,že mám nový splát.kalendář.Kamarádka co měla platit,přestala komunikovat.No,ale k věci,byla mi vyčíslená suma 44tis z původních 12 450,–.Ale do dnešního dne mi nebyl zaslán dopis kde je suma vyčíslena.Nemám prostě nic v ruce nechápu kde vzali těch 44tis..Posílám vkladem na účet Exekut.společnosti,která mou pohledávku přebrala.Včera mi zaslali dopis,že jsou v zastoupení a přebrali mou pohledávku do jisté společnosti, a v té stojí,že mi bylo exek.strháváno s SSP od měsíce červenec v roce 2011.nic takového se však nedělo.Tak co je to za bordel?Já nemám v ruce žádný papír z danou sumou o zaplacení,novém splát kalendáři a teď mi přijde takový dopis,Jsem z toho už na nervy.Mám sto chutí přestat platit,protože na nic nemám doklad,ale na druhou stranu o dluhu vím a nechci mít další problémy,výhrůžky.Společnost neustále vypisuje sms mé matce,že mám zaplatit apod.Splátky mám k 30dni v měsíci,peníze vložím vždy 27.-28. a oni pořád otravujou smskama.Dovolat se tam je práce na půl dne a stejnak se semnou odmítají bavit a melou svou.