Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potničky? Nezpotila se ti třeba pod tou čepicí? U taklhe malých dětí asi nic moc nepomůže, pokožka si na všechno zvyká ![]()
@mončís Pokud máte předepsanou mast, tak bych to s líhem nemíchala. Mast je na promazání a líh naopak vysušuje, takže to jsou věci na přesně opačným principu. A jinak po líhu se dělají jizvy - pupínky to vysuší až moc a zůstávají tečky a takový ďolíčky, takže vysušování lihem bych se vyhnula. Raději bych vysušovala klasickým zásipem. A ano, je to líh jako na pupík. @mončís
Jinak my měli také ty první týdny problémy s vyrážkama, pupínkama, exémama. Vyzkoušela jsem milion věcí, v lékarně něchala půl mateřský - bepanthen, sudocrem, zásypy, kalciovou mast, canesten, imazol, linolu, imacort… Už nevím co ještě. Něco pomáhalo víc, něco míň, ale na co nakonec nedám dopustit je „Dětská mast s rybím tukem Galmed“. Je to v tubě jak zubní pasta, bez krabičky, modrá barva a stojí to 50Kč 100ml. Kdykoli mu cokoli někdě vyleze nebo se škrábne, tak nám to opravdu hned zabírá. Sice to strašně smrdí rybinou, ale u nás fakt ![]()
Zdravím všechny, nám se teď po čepičkou taky vyskytla nějaká vyrážka. Jelikož jsem atopik, tak jsem z toho docela vyplašená, aby malá neměla takové trápení jako já v dětství. Doktorka mi předepsala Jerišovu vodu nebo jak se to píše a mám to potírat Framikoinem… tak tak činím. Malou to nesvědí, ale vypadá to šíleně. Co myslíte, je to také novorozenecký akné nebo něco jiného? Má 5.týdnů chudinka naše. Ty pupínky máme asi dva dny a druhej den se jí to docela zhoršilo, tak jsem pádila k doktorce.
Ahoj, naše malá se taky osipala..nejdřív to měla na uchu a teď to má všude, nejdřív to byli jen pupínky a teď se jí to slejvá. a svědí jí to, furt si tře obličej, a je i taková nevrlá přes den nechce moc spát kvůli tomu. Dostali jsme připravovanou mastičku do kelímku, na promašťování ale to mi přijde, že je po tom ještě víc červenější tak jí to mažu bepanthenem a přijde mi, že už to tolik červený nemá. ale jak jste tady psali, že potíráte lihem, tak to je ten líh jak je na pupík který se dělá v lékárně?