Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky chci poradit,malymu se dělá nejspíš exém zezadu na ručičkách,nechápu proč zrovna tam,mám takovou mast,jenže nevím jak to praktikovat protože to naše háďě se pořád točí sem a tam a ta mastička se hned setře,poraďte fígle.jinak nevím přesně jestli je to exém,ale snad jo,ale je divný že zrovna na těch rukách a jinde ne,má tam takové červené hrubší flíčky- tak 5 míst na každé ruce zezadu.
díky za odpovědi.
pisu asi nejak divne kdsaz mi nikdo neodpovi
ale vlastne kdo mi radil jak dsat masticku.tak nic no.je to dotaz jak od blbky.nedaq se to nejak zrusit?
Ahoj.
Dotaz není blbý. ![]()
Radimek má to samé. Drobné flíčky mírně zrohovatělé kůže na rukách ( naštěstí jen tam). Jako první se objeví obvykle u loketních jamek. Je to drobný projev atopického ekzému a pokud se nerozšiřuje a po namazání mastí mizí celkem nic se neděje. V zimě to prý bývá častější a toto jsou nejběžnější místa. Radimek je taky hádě - obvykle u mazání ohlížíme knížku, říkáme básničku …
. Snažím se mast co nejvíce vetřít, když se trocha setře, nic se neděje.
Nevím, co máš za mast. My promašťujeme modrou a rakytníkovou Indulonou, oční mastí a při výraznějším zhoršení Elocomem ( to jsou ovšem kortikosteroidy a s těmi se musí opatrně ( my máme doporučeno : jen 1× denně, po sobě max.3 dny a velmi slabá vrstva, pouze na nejhorší ložiska).
Beruška
berusko:diky moc. ja mam imazol a holt-vyrobena masticka v lekarne, hrozne to pachne ale pomaha,no snad to nebude atopicky exem-to ma moje sestra a pekne si uziva!tak dik pa