Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky jdu si k Vám pro radu
![]()
Mam skoro 7m holku, a už je to týden co proste nespí
![]()
Ona usne kolem 21hod a vstava o pul noci a knučí,
dam jí dudlik nebo napít čaje a usne zas jen na pul hodku, a zas dokola,
nevím co dal,
UJž sem skoušela prášky na spaní a nic, i čaj medunkovej a nic, už si nevím rady,
A zas cez noc jí davam je čajík a ráno je prochcana, nebo vyžaduje jen čaj, mlíko davam kolem 5hod ráno (NEKOJÍM)
Dr. rekla že je hyperaktívna a že se nemusíme vyspat do 3let
tak stym mne nepotešila
už si nevím rady opravdu..
Co stým? ja už nevím co zmenit aby to pomohlo, ješte pripomenu že se to zmenilo když se menil zimnej čas ![]()
Všem Dekuju a predem Vás prosím že nevhodne narážky sem nepíšte
![]()
Prášky na spaní pro mimino? Tak nic víc už asi neexistuje
V tomhle věku bych to tipla na zoubky.. Nemusí být vidět, ale můžou jí tam už tlačit..
A na estivilla nemáš sílu? je to metoda kontrolovaného pláče s tím, že k dítěti chodíš (vstáváš) v pevně daných prodlužujících se intervalech. mě něco podobného dělala dcera cca v 5,5 měsících a toto zabralo. doporučuji knížku Dětská nespavost od dr. Estivilla, tam je to krásně popsané.
Hmmmm, zuby jsou další možnost
tak pak máznout do pusy Calgel…
@nozu píše:
A na estivilla nemáš sílu? je to metoda kontrolovaného pláče s tím, že k dítěti chodíš (vstáváš) v pevně daných prodlužujících se intervalech. mě něco podobného dělala dcera cca v 5,5 měsících a toto zabralo. doporučuji knížku Dětská nespavost od dr. Estivilla, tam je to krásně popsané.
Mrknu v kníhkupectve zítra jedu do mesta,
no ona mne usína kolem 18hod na hodku i to by sem chtela zmenit pak večer usína težko,
tu metodu neznam tak to vyskoušíme, ale všude jinde jen ne doma mala spíí-u mamky, na dovolene, u tchýni, jen doma ne ![]()
Holky zuby to nejsou už mame 2 zuby venku natíram i preventívne a stejne nebude ticho, ona nerve jen knučí a mluví, a pak se otočí na bricho a začne rvat
![]()
a prášky na spaní sem myslela Homeopatika takže sou i pro deti ![]()
@gabriela82 píše:
Prášky na spaní pro mimino? Tak nic víc už asi neexistujeV tomhle věku bych to tipla na zoubky.. Nemusí být vidět, ale můžou jí tam už tlačit..
homeopatika sou jen nam stejne nepomohly ![]()
@Hana89 a neruší ji doma něco? spí s vámi nebo sama v pokojíčku? zkusila bych i přestěhování do samostatné místnosti. my jsme takhle budili starší cca v 11 měsících, když jsme lezli do postele a šustily peřiny. on se jim od určitého věku mění spánek a je lehčí. no a jinak určitě spi každou volnou chvilku s malou. já to frajerka kdysi nedělala a pak jsem dítě únavou málem upustila ![]()
no a nebo přestěhuj dítě k babičce
![]()
Zkusila bych přeskládat místnost, možná místo kde má malá postýlku není vhodná zona pro spaní
Spí snama v pokoji, v pokoju jde telka amay do 21-22 hod ale to je nekdy vzhuru, a když spí tak my jedem koukat do obyvaku,
![]()
Jj ted práve mame chripku ja i mala a mamka včera spala u mne aby uverila že Terezka(moje dcerka) opravdu doma nespí, a mamka kní vstavala od pul noci co pul hodka,
a dnes už u nas spat nechce
chtela si jí dnes vzít kní spát ale je to zbytečne jedna noc mne nepomuže ![]()
@Gabulle píše:
Zkusila bych přeskládat místnost, možná místo kde má malá postýlku není vhodná zona pro spaní
Moc se nedá co preskládat mame velikou vstavanou skrín a neni tam možnost prestavby
a jak mala nespala když mnela 4mesíce a tak dal tak sme tu vstavanou skrín presouvaly na druhou stranu, hezky sme si jí zkazily
a postylka je pri mojí hlave a stejne to nepomuže,
![]()
Ahoj já mám teď to samé taky máme 7 měsíců nebrečí jenom kňourá tak často jak u tebe ne ale stávám tak čtyřikrát, pětkrát. U nás to možná budou zuby ještě žádný nemáme. Úžasný když si ve tři pustí kolotoč ![]()
Nepotěším, soucítím. Mám syna 13 měsíců a na dnešek jsme byli vzhůru od 23:30 do 3… Ale u něj to má na 100% spojitost s růstem zubů.