Noční tvoreček :)

1265
27.1.13 08:38

Noční tvoreček :)

Ahoj maminky.
Vím, že je tu mnoho takových diskuzí, ale já už si opravdu nevím rady. Mám doma roční dceru. Večer jí dávám spát kolem 19:30. Někdy usne hned někdy je třeba i do 01:00 vzhůru. Ale co je horší. Buď se mi budí co hodinu na mléko ( ošizuju dudlíkem nebo čajem to nezabírá ) nebo se mi zničeho nic vzbudí tak že se úplně rozebere a třeba dvě a půl hodiny nespí. Kdybych jí nechala vyřvat, tak se mi snad zadáví :lol: Chci se zeptat jak jste to v noci dělali s takovým dítkem? Moc děkuji za Vaše rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
27.1.13 08:44

Vydržet :mrgreen: Pokud nechceš nechat vyřvat, jiná rada neexistuje.. Mojí je patnáct měsíců, budí se co tři hodiny na kojení.. A i přes různé posouvání denního spaní chodí spát nejdříve ve 21 hod.. Včera až ve 23 hod - přes den totiž spala tři hodiny a pak jsem jí teda vzbudila a šlo to těžko.. Předtím zase měla období, že spala přes den jen půl hodiny a pak teda usínala dřív..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
27.1.13 08:59

Malá mi chodí spát ve 12 a budí se tak ve 14:00 buď jí to někdy stačí a nebo jde spát ještě kolem 17:00 a vzbudí se tak 18:30 tak nevím jestli je to i tím že tak přes den spí :lol: Ale někdy je to už hrůza :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3575
27.1.13 09:03

Andy, nevím, ale myslím, že když necháš roční holčičku spát do 18.30hod, tak ti pak nemůže kolem 19.30hod. usnout. Beru to teda podle mojí malé (14m). Já nechávám spát nejpozději do 16hod, pak už ani ránu. A chodí spávat kolem 19.30 a spí až do rána do cca 7-8hod. Dnes tedy byla jedna z horších nocí, ale to bývá jednou za čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
27.1.13 09:19

No já jí taky nechci dávat spát v těch 17:00 ale ona mi někdy opravdu nevydrží. A 19:30 se jde koupat a dávám jí do postýlky pro to, protože už je protivná, ale ona si tam vyhraje s hračkama do té doby než usne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3575
27.1.13 09:22

U nás to bylo podobné, taky už bývala protivná, ale snažila jsem se ji zabavit (někdy se ta hodina zdála nekonečnou), ale vydržela a dala ji spát v obvyklém čase. Zvykla si na to tak, že teď jak se blíží tato doba, tak si promnívá očička a jakmile ji dám do postýlky, tak usne. Vyjímečně se stane, že je třeba ještě do 20hod vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
27.1.13 09:28
@And-y píše:
No já jí taky nechci dávat spát v těch 17:00 ale ona mi někdy opravdu nevydrží. A 19:30 se jde koupat a dávám jí do postýlky pro to, protože už je protivná, ale ona si tam vyhraje s hračkama do té doby než usne :)

Urcite bych ji nedavala v tech pet spat, I kdyby mela byt protivna. Muj syn je taky uz v pet protivny a rad by spal, ale pak by noc byla hrozna, tak se ho snazim jeste zabavit, aby jeste hodinku, dve vydrzel a pak az davam spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
27.1.13 09:32

Asi to tak zavedu. Taky jí budu držet aspoň do těch 19:30 jak je zvyklá. Dneska jde přítel na noční tak kdyžtak zkusím i vyřvávací metodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3575
27.1.13 09:36

Andy, ono to bude chvilku trvat, ale uvidíš, že si zvykne. My to tak máme zavedeno od malinka, prostě jsem ji spaní upravila tak, aby šla v těch 19.30hod do postýlky spinkat. A usne krásně, sama. Dvakrtá třikrát brekne a spí. Takže držím palečky, abyste vydrželi a aby se zadařilo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.1.13 09:37

Do postylky bych dala maximalne nejakeho plysaka, ne by si tam hrala, postylka je na spani a ne na hrani… Nedavala bych spat v tech 17, pokud ti v tu dobu tuhne, tak ji strc do vany, to ji trochu rozbudi, pak ji dej najist a dej ji spat driv.
Kdyz se dite v noci vzbudi, tak na nej jen septam, nerozsvecim, vrazim dudela jdu. Obcas se stalo, ze nemohl hned zabrat, tak jsem sla k nemu, snazila se delat co nejmin, takze bud tam jen lezet s rukou v postylce, pokud to nestacilo, tak jsem ho teda vyndala, ale porad po tme, trochu mi skakal po hlave, ale vetsinou se mi chtelo spat, tak jsem se po nejake dobe naprdla, frkla do postylky a sla, do par minut spal.
Jakmile clovek jednou da najevo, ze je ochoten tam dite zabavovat, rozsvitit, nechat hrat, zvykne si na to.
Jinak bych teda jeste zkontrolovala podminky, zda ma suchou plinu, v mistnosti je dostatecne chladno, tma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
27.1.13 09:53

Gladys malá má v postýlce jen dva malinké plyšáky s těma se zabaví než usne. V noci když se vzbudí tak na ní nemluvím je tma. Jenže ona začne hystericky řvát na celé kolo. Nejhorší je to, že ona se probudí tak, že je hned čilá a je vzhůru třeba od jedné do tří do rána. Už jako miminko mi přes den vůbec nespala a v noci mi naspala tak 2 hodinky. Ale to trvalo jenom měsíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
3.2.13 12:28

Ahojte maminky. Tak jsem od založení této diskuze dávala malou spát jen v těch 12 hodin a spinká až tak do 14:30. Pak jí dávám spát až 19:30 a hned mi usne. Jenže od té doby se mi budí každou hodinu a jakmile nastanou 3 hodiny ráno tak nespí tak do 5 ráno. Už jsem vyřízená. Zkoušela jsem jí mléko nedat, ale to si vždycky sedla a začala hystericky řvát. Nejhorší je že pod náma i nad náma mají ložnivi ve stejné místnosti kde my. Kdybych jí přestěhovala do pokojíčku tak to má zase pod ním pokoj malý od sousedů a zase by ho budil řev. Opravdu už si nevím rady. Doktorka mi na roční prohlídce řekla že taky neví co s ní mám dělat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3575
4.2.13 09:55

Teda andy, nemáte to lehké :( a když jí dáš mlíčko, tak zase usne? Nebo je vzhůru i po mlíčku do těch 5hod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
4.2.13 10:26

Když jí dám mlíčko tak u toho hned usne. Ale od té doby co má ten režim, že po obědě jde spinkat a potom až v těch 19:30 tak se prostě ve 3 ráno vzbudí a do těch 5 nespinká a to nezabere ani mlíčko ani čaj. Potom většinou usne ještě tak do 7:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3575
4.2.13 13:23

To je divný, že by už prostě byla vyspaná? a co tedy dávat ještě odpoledne spinkat a večer chodit spávat později, třeba kolem 22hod? fakt nevím, co bych poradila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí