Existují vitamínky pro miminka???

1633
28.9.10 10:10

existují vitamínky pro miminka???

Ahojte maminy prosim vás mám doma malého skoro 9ti měsíčního zlobra a chtěla bych mu pořídit na zimu a tohle chladnější počasí vitamínky na posílení imunity.Jenže v lékárně mi bylo řečeno že žádné vytamínky pro takle malé caparty nejsou že prej je vše až od roka.nemusí to být přímo pilulky může to být sirupek nebo tak…poradíte? děkuji míšá a Pétík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
28.9.10 10:19

Ahoj

Ano vitaminy jsou az pro deti od jednoho roku

do roku na imunitu je Lactobacil

Pokud kojis- dite zadne vitaminy nepotrebuje, pokud neni nejak extra casto nemocny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
28.9.10 10:20

Já bych do takhle malého žádnou chemii necpala, pokud kojíš, tak má látky od tebe, pokud ne, tak jsou i v UM. Navíc 9 měsíční dítě nechodí do školky, jsi s ním doma, venku je jen v kočárku, takže téměř nemá co kde chytit.
Ony ty umělé vitamíny nejsou žádné velké terno a dávat nějaké rakytníkové nebo echinaceové sirupy mi přijde jako zbytečnost. Navíc je v tom většinou cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
28.9.10 10:25

Michaelo a jí ovoce? Dávala bych mu hodně ovoce a zeleniny, to musí stačit. Pro takhle malé opravdu vitamíny nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
28.9.10 10:33
tessy píše:
Michaelo a jí ovoce? Dávala bych mu hodně ovoce a zeleniny, to musí stačit. Pro takhle malé opravdu vitamíny nejsou :nevim:

dávala bych mu ovoce ale nevým jaké.po banánu se mu natahuje a na nastrouhané jablíčko se ošklíbá a plive mi ho.

Příspěvek upraven 28.09.10 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
28.9.10 10:33

Ja sem kupovala vitaminy v Polsku, byly tusim od 6-ti mesicu a byly to kapky a smrdely jako Bkomplex. Starsi nebyl kojenej a jak zacal se zaleninou prestal pit UM (teda jo 200ml denne vypil, ale to je udajne malo). Navic jidlo je pro nej ztrata casu, takze ani tomu moc neda. Mladsi zere jak nemeckej zajezd a vsechno, takze ten vitaminy nepotrebuje. Na zimu koupim laktobacily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
28.9.10 10:36
IMI píše:
Ja sem kupovala vitaminy v Polsku, byly tusim od 6-ti mesicu a byly to kapky a smrdely jako Bkomplex. Starsi nebyl kojenej a jak zacal se zaleninou prestal pit UM (teda jo 200ml denne vypil, ale to je udajne malo). Navic jidlo je pro nej ztrata casu, takze ani tomu moc neda. Mladsi zere jak nemeckej zajezd a vsechno, takze ten vitaminy nepotrebuje. Na zimu koupim laktobacily.

taky už njsem nad těmi laktobacílky uvažovala nevýš jak se pohybují cenově? vějdu se do 600kč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
28.9.10 10:46

Podivej se po netu, ale myslim, ze se vejdes i do 3 stovek. Taky zalezi na velikosti baleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
28.9.10 13:41

me doprorucili v lekarne multisanostol a je to od jednoho roku.stoji 160kc.

• Citovat
  • Upravit
44197
28.9.10 20:39

Taky bych nic necpala.
Pokud si dobře pamatuju, děti do jednoho roku berou Vitamin D - Infadin nebo Vigantol a k tomu se žádné vitaminy, byť komplexní, které obsahují déčko, brát nesmí :-) Říkala mi to dětská dr. i v lékárně.

Jinak existují kapky multitabs pro děti od 0 do 2 let, podobné složení jako Vigantol, nesmí se brát dohromady. Vigantol za pár korun doplatek, ty kapky jsou dražší - dívala jsem se, máme samoobslužnou lékárnu.

Ne, fakt bych nedávala nic. Ani ty laktobacily preventivně pořád, bez ohledu na to, jestli je dítě kojené nebo na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
28.9.10 20:40

az mu bude rok, kup multisanostol sirup, je skvely, obsahuje i vapnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
29.9.10 11:23

Jo no, to musim rict, ze moje deti zadny vitaminy od Dr nemely, takze sem si nemusela na predavkovani davat pozor. Na to Dcko opatrne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí