Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mi dudlik mely a kojily jsme naprosto v pohode. Vetsina kamaradek co kojily, tak jejich mimca dudlicky meli a kojo bylo bez problemu.
Anonymní píše:
Ahoj holky, naše malá má můj prs někdy jen na sklidnění. Už mě napadla myšlenka dát jí dudlík. Chci se zeptat, jestli to nebude mít vliv na kojení, jako že by třeba nechtěla pít.
Děkuji.
Hmm,
tak moje deti,co byly kojene,dudel nechtely-ani ted ho nase nejmensi nechce a s odporem vyplivuje!
Neni vubec receno,ze ho chtit BUDE-ale pokud chces a mate zvladnutou techniku kojeni,zkusit to zkus ![]()
dudlík máme od porodnice..malej byl schopnej si narvat obě ručičky do pusinky,ale vyndat byl problém,tak jsem vyfasovala dudlík a jsem za něj ráda,ale já nekojím
ahojky,
moje obě děti byly a vlastně jedno ještě je
kojené, ale dudlík byl problém. První ho vzal na milost až v 5tém měsíci a to jsme mu ho dávali hned od začátku, v kočárku totiž dost plakal, tak jsem to chtěla na uklidnění, vyzkoušeli jsme asi 10 druhů a až pak byl větší, tak ho chtěl. A menšímu jsou necelé 4 měsíce, dudlík jsme začli zkoušet hned po příchodu z porodnice domů, vůbec to na kojení nemá vliv, ale taky ho moc nechce, až teď si na něj trochu zvyká, chce to zkoušet a vyzkoušet taky různý druhy (zkosený, rovný apod., různý značky…). Rozhodně bych si nenechala „žužlat“ prso, pak to dost bolí ![]()
Máme dudlík v podstatě od porodnice a kojíme dodnes, je nám 13 měsíců.Takže bych obavu neměla.
Laura dudlík nechce, s odporom ho vyhadzuje z pusy a kojím i dokrmujem. Zatiaľ sa nám nepodarilo ju na to naučiť, ale niekedy by som to fakt uvítala ![]()
vzala jsem si dudlík už do porodnice (s tím, že před sestřičkami ho budu schovávat
), ale malý ho pořád vyplivoval. Vyzkoušeli jsme řadu dudlíků, pak jeden (asi ve čtyřech měsících) vzal namilost aspoň v noci (a to jen někdy), jinak by taky rád dudlak pořád jen prsa. No, dudlík nám vydržel necelý měsíc, pak mi se váleli dudlíky mezi hračkami. Mám jedinou fotku Lukáše s dudákem…to ho vyndal z hraček a jen tak mimoděk ho na chvilku strčil do pusy..je na ní strašně nádherný, mě se děti s dudáčkem líbí
![]()
S kojením se to má tak, že pokud máte zmáknutou techniku kojení (jako že nejspíš jo, když jste doma z porodnice), tak bych problém neviděla. Přeci jen, z dudlíku nic neteče ![]()
Já používala dudlík už v porodnici u obou dětí a kojila jsem úplně v pohodě ![]()
Starší měl dudlík od porodnice do 10 měsíců, kdy ho sám vyplivl. Kojení bez problémů.
Anonymní píše:
Ahoj holky, naše malá má můj prs někdy jen na sklidnění. Už mě napadla myšlenka dát jí dudlík. Chci se zeptat, jestli to nebude mít vliv na kojení, jako že by třeba nechtěla pít.
Děkuji.
ahoj,tohle je názor spousty dětských sester v porodnicích,já jsem i dostala vynadáno,když jsem si dovolila v porodnici dát dudlík malému.Malej zvládal dudlík,flašku,prso.Kojím ještě dnes(12,5 m),a ráda bych přestala,ale asi ještě chvilku budu ![]()
Kluk měl dudlík v hubě dřív než prso
a kojím v pohodě dodnes. Ale ono todle všechno je jedna paní povídala - Pepíček mě dudlík a nekojím, Mařenka ne a kojila se do 15ti let. Nevím, jestli na to je nějaký oficiální výzkum vlivu používání dudlíku na kojení
. Já sama děkuji vynálezci dudlíku a dala bych mu Nobelovku, protože bez dudlíku bych šestinedělí nepřežila, takže bych použila i s rizikem, že to kojení ovlivní.
neczuz píše:
Kluk měl dudlík v hubě dřív než prsoa kojím v pohodě dodnes. Ale ono todle všechno je jedna paní povídala - Pepíček mě dudlík a nekojím, Mařenka ne a kojila se do 15ti let. Nevím, jestli na to je nějaký oficiální výzkum vlivu používání dudlíku na kojení
. Já sama děkuji vynálezci dudlíku a dala bych mu Nobelovku, protože bez dudlíku bych šestinedělí nepřežila, takže bych použila i s rizikem, že to kojení ovlivní.
U nás taky funguje dudlík jako ucpávka
![]()
první měl dudlík od porodnice a kojila jsem rok a půl, druhý od 1 měsíce a stále kojíme
![]()
Já dala dudlík po 14 dnech, malej se jím krásně zklidnil, a vzhledem k tomu, že mu rostou zoubky od 4 měsíců, tak nevim co bych bez dudlíku dělala, to by si asi ry ruce rozkousal ![]()
Jo a mam od Aventu, vyhovuje mu od začátku nejdříve jsem měla ten malý a ted jsem koupila ten co svítí ve tmě, je to dobré že ho v noci snáze najdeš.
Děkuji.