Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, zajímá mě od kdy se může dávat actimel??
díky za odpovědi
Já ho malý dávala ochutnat tak v 7-8 měsících, moc jí chutnal, ikdyž kamarádka mi řekla, že by jí to nedávala. Ale ona dala tak jeden, dva loky, zbytek jsem dopila já a nechala jí tam pár kapek a chudák ta pak sála a ono nic. Vidiš, musim jí ho teď koupit.
no já udělám klárce už ten občas kaši z kravského mléka, nic jí potom není tak mě to tak napadlo, jestli by to baštila, ale počkám ještě na víc názorů
Mě ho sama doktorka doporučila ted, protože malý má problémy s kakáním… A jsou mu dva.
Zuzko: me napadl spis nejaky zakysany vyrobek kefir apod to by mohla.Nekdo psal ze okolo toho roku ale nevim kde to bylo. ![]()
Já Samče(13měs) teď dělám občas krupicovou kaši z obyč mlíka.
no nevim, je to ruzne ochuceny, to by decka asi moc nemusela
aktimel je prej vysledek sazky, kterou uzavrel jeden manager mlekarny. A sice, ze se mu podari prodat litr syrovatky za stovku.
Kup probiotika v tabletach, budes mit tech breberek daleko vic a levneji.
Taky si myslím. Jednou jsem seděla v práci v jídelně s nutričníma sestrama a povídaly si o tom, jak byly někde na přednáškách a tak jim říkali, že Actimel je jen reklamní trhák, že v něm vůbec nic není (jak se říká víra tvá tě uzdravila) a měli to tam i nějak odborně podložený a že by za tohle rozhodně peníze neutrácely. Taky jsem pro ty probiotika.
Pudloslava píše:
no nevim, je to ruzne ochuceny, to by decka asi moc nemuselaaktimel je prej vysledek sazky, kterou uzavrel jeden manager mlekarny. A sice, ze se mu podari prodat litr syrovatky za stovku.
Kup probiotika v tabletach, budes mit tech breberek daleko vic a levneji.
Vidím to stejně
Taky si myslím, že je to zbytečně přeslazený a dobře naředěný jogurt. Stejnou službu udělá třeba jogurt Dr. BIO z mlékárny Olma nebo Jesenické podmáslí z mlékárny Bruntál nebo acidofilní mléko ABT, které vyrábí Pragolaktos. Zbytečně bys vyhazovala akorát peníze. Reklamy ale občas umí dobře masírovat…
.
holky díky, proto se raději ptám, takže na něj házím bobek
radúno takže věechno to jsi psala, už klárka může bezproblémů baštit jo??
Jj. Klidně dej, koukám na metřík, že malá má 10 a půl měsíce. Jestli jí to bude šmakovat, tak jo. U nás tyhle kysané věci ale moc nešly. Holky tak akorát jogurty. Podmáslí a acodofilní mléka mi baští akorát ta starší a to jenom když má sakra chuť. Mladší si sem tam lízne, ale žádná sláva to není teda. Dávala jsem jako jogurty - cca od 8. měsíce.