Extrakce osmiček a otok - zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
26.4.25 15:54

Extrakce osmiček otok

Zdravím, chtěla bych se zeptat. Ve čtvrtek ve dvě odpolední jsem podstoupila extrakci dvou osmiček na levé straně. Vse probíhalo v pořádku. Bolest bývá horší na večer ale dostala jsem na bolest novalgin a to relativně pomáhá, mám ale šílený otok který je zatím stále stejný. Dnes je sobota. V pátek jsem si našla na dolní ráně takový bílo šedý povlak, ale žádná krev, žádný hnis. Nevíte jestli je to v pořádku? Antibiotika mám, teploty ne. Kdy by se měl začít zmenšovat otok? Prijde mi ze se to moc nelepši ale je pravda ze ani nehorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33225
26.4.25 15:59
@Teruleee1 píše: Více

Zkoušíš ledovat? Já jsem kdysi měla po extrakci osmičky otok jako blázen + se mi udělala přes celou tvář modřina. Vypadala jsem jak bych dostala pěstí. Otok jsem měla docela dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
26.4.25 20:08

Já měla velký otok týden a po týdnu se teprve začal zmenšovat. Ledovat, ledovat, žrát zmrzlinu. Jdu na to zas v úterý… 😁 🙈

• Citovat
  • Upravit
371
26.4.25 23:44

Já byla nedávno a otok prý bývá největší 3. a 4. den. Modřínu jsem měla na tváři přes měsíc 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.4.25 07:36

@Asta135 tak držím palce!!! 😩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
27.4.25 08:19

Fakt jako ledovat to chce. No a jinak jsem byla první dny živá jen na zmrzlině, ice coffee a jogurtech a při pití jsem se vždy polila 😁 😁 😁 😁 chladící sáček jsem si plenou přivazovala k hlavě, abych to nemusela pořád držet. No po týdnu už by to mělo být lepší, otok asi ještě trochu bude, ale měl by být menší. Možná se ti i vyleje modřina, já měla zelenou tvář.

• Citovat
  • Upravit
19
27.4.25 08:34

@Asta135 dneska jsem se vzbudila a mam otok uz malinko lepsi takze doufám že se to bude zlepšovat🙏🏼 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
27.4.25 08:46

Jo, určitě 🌹 leduj to hodně a můžeš zkusit koupit v lékárně aescin teva, ten na otoky pomáhá.

• Citovat
  • Upravit
348
27.4.25 09:11

Aescin by měl pomáhat na otoky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.4.25 09:46

@Asta135 jooo ten beru taky, dostala jsem ho od doktorky. ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
27.4.25 09:59

Zkuste si koupit tinkturu od Herbadentu je to bylinné a urychluje to hojení prodávají jí v DM drogerii nebo Benu lékárně. Mnohokrát mě to pomohlo i po extrakci osmiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
27.4.25 18:52

Ahoj,

pusa se tím povlakem chrání - klidně si to vygoogli jak se hojí rány v puse - je to ten bílý povlak. Po extrakci zubů vždy ledovat, vyplachovat po každém jídle.

Můj muž měl i neschopenku na celý týden, vyřezávali mu obě spodní osmičky a byl jak křeček :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
29.4.25 14:33

Ahoj, tak jak se máš? Já jsem byla na té extrakci dnes ráno, zub měl blbý kořeny, bylo to komplikovaný, nešlo to, 2× mi to rentgenovali, mordovali mě tam hodinu, pořád jen brousili kost a páčili to tam. Hrozný. Už to přišlo k sobě, bolí to, bolí mě i hlava, ucho, v krku. Oteklá jsem byla už jak jsem odcházela od doktora a teď ani nemluvím. Tak snad už jsi zhojená a je to lepší ♥️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.25 15:05
@Asta135 píše: Více

Ledovat, ledovat. Aescin pomáhá.

Kde jsi byla? Take momentálně hledám stomatochirurgii, v Praze teda.

• Citovat
  • Upravit
Asta135
29.4.25 15:18
@Anonymní píše: Více

Jojo, leduju, aescin mám. Už je to druhá chirurgická extrakce, ale teda tahle byla horší, blbý kořeny.

Kdyby ti nevadilo dojet do Plzně, tak Mudr. Robert Houba st., byla jsem dvakrát a z přístupu doktora, sestry i doktora mladšího jsem byla naprosto nadšená. Komunikace před, během i po zákroku na jedničku. Ostatně recenze na internetu mluví za vše. Tak kdybys nebyla až z Proseku, tak to vyjde často stejně a nebo i rychlěji než přes Prahu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.