Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mám komplexy ze svých zubů, jsou dost křivé. Stydím se i usmat. Šetřím na rovnátka, ale to ještě nějakou dobu potrvá. Je to opravdu taková hrůza? Děkuji za upřímne názory.
Ne, v pohodě. Trochu narovnat by to chtělo, ale fakt to není nic hrozného.
Přijde mi to úplně v pohodě, klid.
Ale měla jsem to stejně jako ty - komplexy z křivých zubů, styděla jsem se usmát (ovšem přijde mi, že jsem je teda měla křivější, vždyť ty je máš dobré)… na zlepšení sebevědomí a životní pohody opravdu zabraly ty rovnátka. Jo, stálo to prachy, ale opravdu nelituju.
Vidam teda horsi.
To, ze by byly o neco lepsi je srovnat, to jo. Ale zadna hruza fakt ne.
Ja mela krivy dole a lehce nahore predni, mela jsem rovnatka uz jako dospela, ale zase se mi zkrivily, protoze jsem si v noci ze spani sundavala ty nasazovaci…sice uz ne tolik, ale krasne rovny jako po sejmuti uz nejsou ani nahodou.
Ted uz to neresim vubec.
Ono to jako neni nic prijemnyho ty rovnatka. Ja s tim bojovala celou dobu. Sedrena pusa zevnitr atd…
Mne to prijde v pohode. Proste zuby, co narostly nakrivo. Ani bych si toho u jinych nevsimla.
Není to nic hrozného a podívej se na rovnátka na splátky, jsou neviditelné. Pořád na mě skáče reklama na FB ![]()
@Andrejka608
tak trochu nakřivo ti narostly, ale zato je máš krásné zdravé a bílé ![]()
Taky nevidím žádný velký problém. Dnes je honba za dokonalým chrupem, na rovnátka posílají kde koho. Ja bych je ani nerovnala, hlavne bych se je snazila udrzet zdravé a klidně bych se smála.
Ach jo, jak si zkomplikovat život. Zuby mám křivý, menší spodní čelist, ale rovnátka a plastickou operaci jsem odmítla. Neviděla jsem důvod se týrat kvůli nesmyslné estetice. Zuby máš fajn, žádná hrůza, co by potřebovala rovnat to opravdu není. Zní to jako klišé, ale měla by ses naučit mít ráda sama sebe i s drobnýma vadama.
Já měla taky trauma, zas máme v rodině tmavší odstín a mám dodnes pocit, že to nevypadá úplně hezky na fotkách. Ale bělení se mi nechce podstupovat z obavy, abych si tím nepoškodila sklovinu. Za to mi ta estetika nestojí. A ad rovnátka, je dobré si taky uvědomit, že je to zároveň celkem výnosný business. Dceři teď udělali odhad na 80.tisic Kč.
Hezky, prirozeny zuby. Mne se libi mnohem vic, nez ty na prvni pohled umely, jako ma treba Lela Vemola s manzelem.