Extrakce osmičky dolní

18
12.11.22 14:16

Extrakce osmičky dolní

Zdravím, dneska jsem byl na extrakci trhání dolní osmičky, no paní doktorka mi jen zamumlala o co se jedná a že nemám jíst atd, spíš mám dotaz, kdy tak přestane krvácení a to necítění rtu :D + jestli se může brát počas toho nikotinové sáčky, nejsem na tom závislej, dal jsem si zatím jeden, díky za váš čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.11.22 14:24

Záleží, kolik ampule anestézie dávala, ale ta necitlivost tak max šest hodin, u toho krvácení kdyžtak zakousnout prezehleny látkový kapesník, hlavně to ničím nevyplachovat (to by teklo ještě víc). Nikotinove sáčky netusim🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.11.22 14:32

@Hankatatranka

A můžu poprosit, jak dál pokračovat nebo co si zakoupit, aby ústa byla čístá a nedostala se tam infekce? A můžu normálně sliny polykat s tou krví, nevadí to ničemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.22 14:54

Nedělat nejlíp nic😎žádné vyplachovani, kdyžtak chladit a dat si ibalgin od bolesti🙂zhoji se to samo😉nemá se kouřit po extrakcí, tam se zo pak huť hojí, u těch sáčku fakt nevim🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
12.11.22 15:31

Neplivej, nekloktej prvnich par dni, at se ti na te rane udela krevni srazenina a nemas „suche luzko“. Nepit s brckem, zadne horke napoje, nekourit, zadna zvysena fyzicka aktivita a nepredklanet se. Tak od druheho dne si proplachovat usta solnym roztokem, ale spis ten roztok lehce valet v puse a nechat vytect z pusy pak, nez zbesile plivat. Zuby cistit az zitra, dnes ne.

• Citovat
  • Upravit
18
12.11.22 15:33
@Silverine247 píše:
Neplivej, nekloktej prvnich par dni, at se ti na te rane udela krevni srazenina a nemas „suche luzko“. Nepit s brckem, zadne horke napoje, nekourit, zadna zvysena fyzicka aktivita a nepredklanet se. Tak od druheho dne si proplachovat usta solnym roztokem, ale spis ten roztok lehce valet v puse a nechat vytect z pusy pak, nez zbesile plivat. Zuby cistit az zitra, dnes ne.

To suche luzko neni tak hrozny. ale dik za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
12.11.22 15:37
@whiter píše:
To suche luzko neni tak hrozny. ale dik za radu

8o :lol: Uz jsi ho nekdy mel?

• Citovat
  • Upravit
18
12.11.22 15:38
@Silverine247 píše:
8o :lol: Uz jsi ho nekdy mel?

Nee, ale mamka jo a dalo se to přežít prý :D v tom plyváním to prostě nejde, já to polknout musím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
12.11.22 15:40
@whiter píše:
Nee, ale mamka jo a dalo se to přežít prý :D v tom plyváním to prostě nejde, já to polknout musím :D

Tak to mela stesti, ale urcite bych se tomu snazila vyhnout jak nejvic muzes.

• Citovat
  • Upravit
18
12.11.22 15:47
@Silverine247 píše:
Tak to mela stesti, ale urcite bych se tomu snazila vyhnout jak nejvic muzes.

Zkusím. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
12.11.22 17:58

Já teda plivala - polykat sliny s krví bych nedala :)
Suché lůžko jsem taky měla, ale nebylo to zase tak hrozné. Určitě je ale lepší ho nemít.

@whiter píše:
Nee, ale mamka jo a dalo se to přežít prý :D v tom plyváním to prostě nejde, já to polknout musím :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.11.22 18:50
@izabe píše:
Suché lůžko jsem taky měla, ale nebylo to zase tak hrozné. Určitě je ale lepší ho nemít.

Já su zvyklej, divně to teď bolí ale přežívám, zajímá mě spíš večer, jestli mi půjde usnout vůbec :D dám si pizzu opatrně a spát. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
12.11.22 18:57
@whiter píše:
Já su zvyklej, divně to teď bolí ale přežívám, zajímá mě spíš večer, jestli mi půjde usnout vůbec :D dám si pizzu opatrně a spát. :D

První dny je potřeba mít hlavu trochu výš - dávala jsem si pod hlavu jeden polštář navíc (jakoby v (polo)sedě bys měl spát). Ale jinak jsem v pohodě usnula, takže pokud nebudeš mít velké bolesti tak by to mělo být v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
12.11.22 18:59
@izabe píše:
Suché lůžko jsem taky měla, ale nebylo to zase tak hrozné. Určitě je ale lepší ho nemít.

Tak víš jak, je plivat a plivat. Mně instinkt velel „vysat“ z té rány krev, než to vyplivnu, což je právě špatně, proto jsem to zmínila. Já jsem nakonec neměla suché lůžko, ale regulérní zánět, ovšem mám toho o suchém lůžku nacteneho dost, protože zubař měl hned jasno, že si za to můžu sama. :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18
12.11.22 19:05
@izabe píše:
První dny je potřeba mít hlavu trochu výš - dávala jsem si pod hlavu jeden polštář navíc (jakoby v (polo)sedě bys měl spát). Ale jinak jsem v pohodě usnula, takže pokud nebudeš mít velké bolesti tak by to mělo být v pohodě.

Noo, já z toho dělal moc velkou tragédii, ale myslím, že to tak hrozné nebude, každý s tím musí projít :D bolest se dá přežít, dal jsem si prášek a trošku to ubíhá, jen se bojím, že jak někteří píšou, že jim nejde pak ani otevřít pusa skoro, tak dneska si tu pizzu musím dát :D!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.