Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den,
Za 2 týdny mi čeká u zubaře tento “zakrok”.. Mám 3 mrtvé zuby (stoličky) hned vedle sebe. Bolí to? Vím ze se to zbrousi asi úplně na pahýly, ale to teda budu chodit 3 týdny, než budou z laboratoře hotové korunky skoro bez zubů? Také nevím, jestli se dává cep nebo ne.. Nějak v tom mám zmatek.. Má prosím někdo zkušenost, co mi vlastně čeká? Zubar říkal, ze budeme brousit a za 14 dni si prijdu pro korunky tak nevím..
A dá se potom ihned na ty korunky kousat? Nebo si to musí cele sednout? Mám z toho obavy..
@Martii Nka Mě tedy u mrtvých zubů vždy nejprve čistili a plnili kanálky, pak se zbrousil zbytek toho zubu a na ten šla korunka.. Jsi si jistá, že ti nebudou dělat endodoncii? Bála bych se, že korunka na neošetřeném mrtvém zubu bude k prdu, protože takový má tendence se drolit a časem vypadnout ![]()
@unuděná samozřejmě tam endodoncii mám, dokonce pod mikroskopem. Čekalo se zhruba rok, než se na to dá korunka.. protože není dobré hned po endodoncii dávat korunky.. zuby neboli, takže teď mne konečně čekají korunky..:)
@Martii Nka píše:
@unuděná samozřejmě tam endodoncii mám, dokonce pod mikroskopem. Čekalo se zhruba rok, než se na to dá korunka.. protože není dobré hned po endodoncii dávat korunky.. zuby neboli, takže teď mne konečně čekají korunky..:)
Aha, tak to mě vždycky dělali hned, v řádu dní. A vše v pohodě. Každopádně neboj, nebolí to, vždyť je ten zub bez nervu ![]()
@unuděná já pravé četla, ze to pak boli.. tak asi u živých zubů.. a cep vám na to také dali? A co se tyka korunky, zvykla jste si hned?
@Martii Nka píše:
@unuděná já pravé četla, ze to pak boli.. tak asi u živých zubů.. a cep vám na to také dali? A co se tyka korunky, zvykla jste si hned?
Jak by to mohlo bolet?
Ani broušení živého zubu nebolí, pokud nekřísne o nerv, copak tobě nikdy nevrtali zub?
Ano, na jednom mám čep, protože z původní stoličky toho moc nezbylo. A jakmile nalepili korunku, tak to bylo hned boží. Mám teda keramické a ten pocit je skvělej ![]()
Neee neboli to
maximalne kdyz treba zajede vrtackem lehoucce pod dasen tak je to trosku citit, ale tely zuby jsou mrtve a jako takove bolet nemuzou ani nemaji nervy
ale urcite ti to umrtvi kdyz si reknes ale nemyslim ze by to melo bolet
delala jsem roky na zubnim
Jinak myslim ze ti tam na tech 14 dni, nez odevzda ty definitivni korunky z laboratore nasadi provizorni korunky ktere udela v ordinaci
Na korunky si nebudes muset zvykat, mely by sedet do skusu perfektne, to by si mel zubar overit
Jen zalezi na co je bude lepit treba rekne at hodinu jeste nejis ![]()
Jestli tam bude davat cepy to je otazka, nedela se to pokazde, zalezi na zubu, na pripadu ![]()