Extrémně hubené děti: Jaké pro ně kupujete oblečení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
216
18.8.25 18:10

Extrémně hubené děti

Dobrý den maminky. Jdu k vám pro prosbu. Máme extrémně hubeného syna. Jemu rok a půl a váží 9 kilo. Nevíte kde se dají sehnat velmi úzké oblečení? Vše na něm plandá. Do všeho musím dávat gumy hodně stáhnout, ale nevypadá to vůbec hezky. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
602
18.8.25 18:13

Dcera byla také hubeňour a kalhoty jsem jí kupovala v zaře (legíny) anebo hm (a lindex) se stahovací gumou na knoflíky v pase. Ale někdy ani to nebylo dost no…

Vždy mi tedy přišlo, že klučičí věci jsou trochu volnější, možná se zkus podívat také v holčičí sekci. Moje měla legíny jako tepláky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64931
18.8.25 18:17
@Veronika9870 píše: Více

jenomže ty legíny jsou většinou od pohledu holčičí. I když takový prcek se ještě sehnat dá, ale po těch dvou letech už jsou růžové, kytičkové atd. Na klukovi to prostě vypadá divně. V tom to mají holky lepší, těch legín je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
18.8.25 18:24
@vokishka píše: Více

OT - dcera bude mít 9, legín existuje kopy a 98 % legín je jí velké v pase tak, že se to nedá nosit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
18.8.25 18:29

Dcera má v 5 letech 12 kilo. Všude taky musím dávat gumu a nebo ty s nastavitelným pasem, ale na toho malého prostě nic. Teď jsem zkusila koupit tepláky od kuga a když je stáhnu úplně na doraz tak mu stejně padají a to má ještě plinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
18.8.25 18:31

@vokishka to je pravda. Nám třeba seděl jeden model ze zary právě kolem tohoto věku, já kupovala černé, kupuju je tedy doteď. Třeba 4 stejné černé na sezónu a různá barevná trika/šaty k tomu, tam už to plandaní tolik nevadí.

Ty HM s knoflíčkama dělají také v černé a tmavě modré, hlavně na podzim/zimu, jsou širší takže by mohly projít jako tepláky bez kapes. Vím, že to není ideální řešení, byl to jen nápad :nevim:

Je to s hubeňourama těžký. Ještě tepláky OK ale takové softshellky nebo jiné funkční věci … to mi dalo fakt zabrat najít něco z čeho mi dítě nevypadávalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
18.8.25 18:34

@Spinkousek a co třeba tepláčky s laclem? Akorát když dojde na odplenkování, je to blbý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3033
18.8.25 18:37

Řeším s dětmi, hlavně s dcerami stejný problém. Legíny měly taky vždycky volné jako tepláky, až když je měly jako capri do půli lýtek, jak z nich vyrostly, teprve pasovaly přes zadek a v pase. Všechny kalhoty bez stahovacích šňůrek jsem jim na bocích na obou stranách zapošila jehlou a nití. To se po čase dalo vypárat, povolit a zapošít znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
18.8.25 18:49

Softshellové kalhoty musíme nechat síť na zakázku. Kraťasy v 5 letech nosíme ve vel. 80 a malý 68.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2958
18.8.25 18:52

Legíny pro kluky jsem měla od Nextu až do předškolního veku, jednobarevné modré, černé, kupila jsem 5pack a bylo vystaráno. Mým hubenourum taky seděli jedny Next tepláky, nejaka slim verze, ale to taky az v trochu vyssim veku, zbytek na nich plandal. Na mimina jsem nekdy pořídila žížalí věci v HM nebo jsem měla poděděné Carter's, tam se dalo taky vybrat, ale už je to delší doba :think:
Softshelly jim seděly z Unua, ten vysoký náplet to na nich udržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
18.8.25 18:54

Mam hubené 2 děti kluk, ale vysoké a tedy dospělé. Holka ma 187 cm a 52 kg a kluk 202 cm a asi 70 Kg. Zadek nemá ani jeden. Holka si vše musí zužovat v pase už roky i tak jede v XS, pokud to dá na délku.

• Citovat
  • Upravit
41757
18.8.25 19:16
Černé jsou snad ve všech velikostech, ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64931
18.8.25 19:19
@Havlova píše: Více

já jsem černé ještě neviděla. Mám doma černobílé, ty jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
18.8.25 19:19

Co se poohlédnout po někom, kdo by kalhoty ušil. Nějaká šikovná maminka?
Synovi jsem nechávala šít, byl jak reklama na Dachau. Při 2 metrech něco přes 60 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
18.8.25 19:21

Třeba tady. https://www2.hm.com/…3279043.html
Jinak i Sinsay, Decathlon, CA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek