Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry vecer,
mam dcerku, pozitri ji bude 7 mesicu a ta se priserne poti. nevim jestli je to normalni nebo s ni radeji nekam zajit. Po tvari ji tecou uplne potoky potu, ma hodne vlasku, ty ma porad mokre a kdyz spi nebo jen chvili lezi, dala by se matrace uplne zdimat…
vim, ze ty vedra jsou ted opravdu velike, ale neznam zadne jine miminko, ktere by se tak hrozne potilo…
![]()
@tanik1912 hlasím se to naše je v jednom kuse jak když je vykoupaná a já jí zapoměla osušit
@ikyki píše:
@tanik1912 hlasím se to naše je v jednom kuse jak když je vykoupaná a já jí zapoměla osušit
aaa, hned mi trosku odlehlo… ![]()
@tanik1912 prý je to normální není to žádná vada
akorát by měli tihle poťáčci víc pít
Nas prcek se taky poti hodne. jsou pod nim mokre fleky na prosteradle. ale manzel se taky hodne poti, takze to beru jako dedicnou zalezitost ![]()
@ikyki píše:
@tanik1912 prý je to normální není to žádná vadaakorát by měli tihle poťáčci víc pít
tak to se nebojim, vypije vic nez ja, dava cca 600ml + mliko… ![]()
@Ali-Ali píše:
Nas prcek se taky poti hodne. jsou pod nim mokre fleky na prosteradle. ale manzel se taky hodne poti, takze to beru jako dedicnou zalezitost
aha, no, ja jsem taky vecne slita, tak to bude mit asi chudinka po me…
![]()
Joo náš malý se taky extrémně potí a to už má 21m. Vlásky má mokré jako kdybych ho zrovna vytáhla z vany, po těle je z potu celý ulepený a tak má z toho na zádech a bříšku i vyrážku. Přikládám to k tomu, že moje mamka je na tom s pocením stejně, takže to má chudák asi po ní. Doma lítá jen v plínce a stejně se pořád potí…
Náš malej se koupe ráno i večer. Plus přes den v bazénu a stejně je furt ulepenej a tečou po něm čůrky.
Má to tak od narození. I v zimě nesnese víc vrstev. Vždycky jsem byla terčem pohledů maminek, který v obchoďáku vezli mimino v autosedačce zahrabaný ve fusaku a ještě mělo dvě deky. A náš frajer ležel jen v triku s dl. rukávem, kalhotech, fuseklích a hlavu spocenou.
Doktorka taky povídala, že někdo to tak prostě má. Já se taky strašně potím, manžel totéž, má to holt po nás. Dostává dostatečně pít a ob den měním prostěradlo. Poradit se u mudr. samozřejmě můžeš, ale pochybuju, že bude na vině něco jinýho než počasí a nějaký dispozice. ![]()
Tak se hlásím do klubu. Náš Kuba se taky hrozně potí. Opravdu kolikrát vypadá jak kdybych ho vytáhla z vany a neutřea ![]()
Ahoj, přidávám se s potivým miminem. Už je mu teda rok, ale potí se fakt od narození. Narodil se v srpnu a snad už v porodnici se potil. Hrůza je to v autosedačce, máme i chladicí podložku ale moc nepomáhá. No a teď v těhle vedrech je to děs. Jo a potí se mu i nohy, začíná ťapat a co všechno nabalí na ty nožičky to je k neuvěření ![]()
Syn byl taky potivec, děsný… a je fakt, že tak v těch 3,4 letech se to otočilo a i v těchle vedrech se jako osmileťák prostě nepotí. Zvláštní. V přechodném období se potil zvláštně jenom na nose, takže co léto, to ne ani uhráky od pocení, to byly přímo vředy na nose. Šílený.
A dcera zas naopak. Když byla mimino, tak se skoro nepotila, nebo rozhodně méně než syn a potí se teď, což už jí vadí, protože přece je ve věku, kdy upocený vlasy na kráse nepřidají…
NiKi
Někdo se potí více, někdo méně, bohužel. Mám dva kluky a oba (2 roky a 2 týdny) se potí jako blázen. Oba dva jsou letní, takže se potí už od novorozeneckého věku - vlasy mokré, celé rudí, sem tam potničky, novošovi teče pot i po obličeji, stejně jako tekl tenkrát i staršímu synovi a užívali jsme si už v porodnici.