Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zajímalo by mě, jestli to řeší ještě někdo nebo jsem jediná na světě
strašně se mi potí ruce, ale pořád, ne jen při stresu, ale prostě pořád a opravdu hodně. A nenašla jsem nic, jak by se dal tento problém vyřešit, je to hrozně nepříjemné
neřešil tohle třeba někdo z vás a nevíte, co by opravdu pomohlo? Jestli na to něco existuje? Děkuji moc
Jee, mně taky ![]()
Už od mala jsem pořád slýchávala „fuj, ty máš mokré ruce!“
Neustále mám mokrý telefon, blbě otevírám láhve protože mi klouže víčko, klouže mi jehla při šití.. ![]()
Ale nijak jsem to zatím neřešila. Tak si ráda vyslechnu rady ostatních.
@JenedaLinda jee, tak nejsem v tom úplně sama aspoň
. Nesnáším někomu podat ruku.. a teď v létě je to úplně šílené, všechno na co sáhnu, je pak mokré.. ![]()
Perpirex, volně dostupný kuličkový antiperspirant. Funguje. Jinak iontoforeza, zkušenost nemám.
Jedná se o hyperhidrózu. Mám to také od dětství. Potí se mi jen dlaně a plosky nohou. V létě jsem trpěla při chození na boso, kdy mi podkluzovaly nohy v obuvi, ruce od školky - nikdo se se mnou nechtěl držet za ruku, ve škole neustále piják při psaní a přesto rozpitý inkoust v sešitě…fakt mazec…Před lety jsem si koupila přístroj na iontoforézu pro domácí použití…není to nic příjemného, ale cca každé 3 týdny až měsíc si udělám kůru na ruce i nohy a mám zase klid…je to neskutečná úleva mít suché ruce, držet se v autobuse madla aniž by stékaly potoky vody od rukou, normálně moci držet volant, psát na klávesnici, držet myš…opravdu doporučuju!
Tady se připichnu pokud nevadí..od mala mám to stejné. Jak ruce tak nohy. Podat někomu ruku je pro mě noční můra. ![]()
@Daamajka moc děkuju, asi to budu muset vyzkoušet a snad teda pomůže
ten přístroj to je na ruce i na nohy? A jaký vybrat? Je jich víc?
@JajsemEva Já mám nějaký obyčejný, jeden z prvních, už víc jak 10 let určitě…od té doby jsou modernější typy, co změří odpor kůže a nastaví se automaticky, není to ale úplně levná věc. Já za něj tenkrát dala kolem 7 tis., dnes stojí i víc jak jednou tolik, viz. stránky prodejce. Podívejte se i někam na bazar, občas jsou tam k vidění. Nebo trochu zagooglit a zkusit najít ordinaci, která nabízí vyzkoušení kůry. Jak jsem psala, není to moc příjemné, je to takové brnění, mravenčení až bodání do končetin, záleží na intenzitě co snesete a jak si to nastavíte…ale ruce i nohy pak máte úplně suché, bez kapky potu. Napoprvé to nezabere hned, je třeba opakovat dle návodu, pak už jen ta udržovací kůra…
Ahoj všichni,
Taky mě trápí extrémní pocení rukou, a to hlavně v létě. Nesnáším to, a teď po nástupu do práce je to pro mě ještě daleko horší. Přečetla jsem si tuto diskuzi a vyhledala jsem si přístroje na iontoforézu. Chtěla bych si jeden pořídit, ale přiznám se, že to není zrovna nejlevnější řešení a asi bych to chtěla nejdříve vyzkoušet v nějaké ordinaci, než si přístroj koupím domů. Na internetu jsem našla, že iontoforézu lze vyzkoušet v Brně ve Fakultní nemocnici u sv. Anny a v kožní ordinaci v Čáslavi. Bohužel ale pocházím z Plzeňského kraje a tyto možnosti jsou pro mě hodně logisticky náročné. Nevíte někdo o ordinaci/nemocnici/klinice, která nabízí iontoforézu rukou v rámci Plzeňského kraje?
Mockrát děkuji.