Extrémní pocení rukou

4
7.9.24 15:09

Extrémní pocení rukou

Ahoj, zajímalo by mě, jestli to řeší ještě někdo nebo jsem jediná na světě :D strašně se mi potí ruce, ale pořád, ne jen při stresu, ale prostě pořád a opravdu hodně. A nenašla jsem nic, jak by se dal tento problém vyřešit, je to hrozně nepříjemné :zed: neřešil tohle třeba někdo z vás a nevíte, co by opravdu pomohlo? Jestli na to něco existuje? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1243
7.9.24 15:15

Jee, mně taky :lol:
Už od mala jsem pořád slýchávala „fuj, ty máš mokré ruce!“
Neustále mám mokrý telefon, blbě otevírám láhve protože mi klouže víčko, klouže mi jehla při šití.. :mrgreen:

Ale nijak jsem to zatím neřešila. Tak si ráda vyslechnu rady ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.9.24 15:25

@JenedaLinda jee, tak nejsem v tom úplně sama aspoň :lol:. Nesnáším někomu podat ruku.. a teď v létě je to úplně šílené, všechno na co sáhnu, je pak mokré.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
7.9.24 15:41

Perpirex, volně dostupný kuličkový antiperspirant. Funguje. Jinak iontoforeza, zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
7.9.24 21:25

Jedná se o hyperhidrózu. Mám to také od dětství. Potí se mi jen dlaně a plosky nohou. V létě jsem trpěla při chození na boso, kdy mi podkluzovaly nohy v obuvi, ruce od školky - nikdo se se mnou nechtěl držet za ruku, ve škole neustále piják při psaní a přesto rozpitý inkoust v sešitě…fakt mazec…Před lety jsem si koupila přístroj na iontoforézu pro domácí použití…není to nic příjemného, ale cca každé 3 týdny až měsíc si udělám kůru na ruce i nohy a mám zase klid…je to neskutečná úleva mít suché ruce, držet se v autobuse madla aniž by stékaly potoky vody od rukou, normálně moci držet volant, psát na klávesnici, držet myš…opravdu doporučuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
8.9.24 08:18

Tady se připichnu pokud nevadí..od mala mám to stejné. Jak ruce tak nohy. Podat někomu ruku je pro mě noční můra. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.9.24 09:58

@Daamajka moc děkuju, asi to budu muset vyzkoušet a snad teda pomůže :srdce: ten přístroj to je na ruce i na nohy? A jaký vybrat? Je jich víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
8.9.24 11:44

@JajsemEva Já mám nějaký obyčejný, jeden z prvních, už víc jak 10 let určitě…od té doby jsou modernější typy, co změří odpor kůže a nastaví se automaticky, není to ale úplně levná věc. Já za něj tenkrát dala kolem 7 tis., dnes stojí i víc jak jednou tolik, viz. stránky prodejce. Podívejte se i někam na bazar, občas jsou tam k vidění. Nebo trochu zagooglit a zkusit najít ordinaci, která nabízí vyzkoušení kůry. Jak jsem psala, není to moc příjemné, je to takové brnění, mravenčení až bodání do končetin, záleží na intenzitě co snesete a jak si to nastavíte…ale ruce i nohy pak máte úplně suché, bez kapky potu. Napoprvé to nezabere hned, je třeba opakovat dle návodu, pak už jen ta udržovací kůra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.9.24 16:54

@Daamajka mockrát Vám děkuju za informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.26 10:43

Ahoj všichni,
Taky mě trápí extrémní pocení rukou, a to hlavně v létě. Nesnáším to, a teď po nástupu do práce je to pro mě ještě daleko horší. Přečetla jsem si tuto diskuzi a vyhledala jsem si přístroje na iontoforézu. Chtěla bych si jeden pořídit, ale přiznám se, že to není zrovna nejlevnější řešení a asi bych to chtěla nejdříve vyzkoušet v nějaké ordinaci, než si přístroj koupím domů. Na internetu jsem našla, že iontoforézu lze vyzkoušet v Brně ve Fakultní nemocnici u sv. Anny a v kožní ordinaci v Čáslavi. Bohužel ale pocházím z Plzeňského kraje a tyto možnosti jsou pro mě hodně logisticky náročné. Nevíte někdo o ordinaci/nemocnici/klinice, která nabízí iontoforézu rukou v rámci Plzeňského kraje?
Mockrát děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová